Eetspiratie » Indische saucijzenbroodjes
Indische saucijzenbroodjes

Indische saucijzenbroodjes

Feestje? Dan mogen deze Indische saucijzenbroodjes niet ontbreken! Je kunt eigenlijk elke gelegenheid aangrijpen om deze heerlijke gekruide hapjes te maken. Het maken is heel eenvoudig, ze zijn redelijk snel klaar en je kunt er een grote hoeveelheid van maken.

Wat is nu het verschil tussen ‘gewone’ saucijzenbroodjes en deze Indische variant? Het verschil zit in de kruiding. Je kunt ze ook wat pittiger maken door extra sambal te gebruiken in de boemboe.

Voor het maken van deze saucijzenbroodjes begin je eerst met het maken van je boemboe (het kruiden/specerijenmengsel). De ingrediënten hiervoor maal je fijn in een keukenmachientje of je gebruikt een staafmixer. Daarna fruit je de boemboe aan zodat alle smaken goed vrijkomen. De boemboe maken en aanfruiten is belangrijk in dit recept.

Indische saucijzenbroodjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, IndofoodKeuken: Hartige hapjesMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

30

stuks
Voorbereiding

40

minuten
Oventijd

20

minuten
Tijd totaal

1

uur 

Met gekruid gehakt en bladerdeeg bak je de lekkerste Indische saucijzenbroodjes.

Ingrediënten

  • 500 gram half-om-half gehakt

  • 8 tot 10 vellen bladerdeeg

  • 2 tenen knoflook

  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 ui

  • 1 theelepel (vers) geraspte nootmuskaat

  • halve theelepel trassi (gefermenteerde garnalenpasta)

  • halve eetlepel sambal oelek of meer naar smaak

  • halve theelepel Chinese 5 spice poeder of speculaaskruiden

  • 1 theelepel gemalen gember (djahé)

  • snufje zout en peper naar smaak

  • 1 eetlepel olie

  • 1 ei

Hoe maak je het?

  • Doe de knoflook, ketoembar, ketjap manis, ui, trassi, Chinees 5 kruidenpoeder, djahé, nootmuskaat en sambal in een keukenmachientje of maak het fijn met een staafmixer. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de boemboe aan voor ongeveer 3 minuten.
  • Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast zodat het kan ontdooien.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de boemboe hieraan toe. Meng het goed door elkaar. Knijp de boemboe er met je handen goed doorheen. Je kunt dit mengsel ook een avond van te voren maken en in de koelkast bewaren totdat je het nodig hebt. Zo kunnen de smaken ook goed intrekken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Wil je weten hoe het gehakt smaakt? Pluk dan een ‘proefstukje’ van het gehakt en bak deze bruin en gaar in een koekenpannetje. Mist het nog iets qua smaak? Voeg dan nog extra kruiden of sambal toe aan het gehaktmengsel.
  • Verdeel het gehakt door de helft, en blijf dit herhalen totdat je ongeveer 8 tot 10 stukken hebt. Vorm er worstjes van. Neem een plakje bladerdeeg voor een worstje. Je kunt nu de broodjes gaan maken. Maak ze zoals op de foto hieronder aangegeven.Indische saucijzenbroodjes
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Bestrooi ze eventueel met sesamzaadjes. Bak ze af in ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  • Heb je nog broodjes over? Je kunt deze bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Warm ze op in de oven of in een koekenpan.Indische saucijzenbroodjes

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE