Eetspiratie » Indische saucijzenbroodjes
Indische saucijzenbroodjes

Indische saucijzenbroodjes

Indische saucijzenbroodjes zijn een favoriet hapje op elk feestje! Je kunt eigenlijk elke gelegenheid aangrijpen om deze heerlijke gekruide hapjes te maken. Het bereiden is heel eenvoudig, ze zijn redelijk snel klaar en je kunt er een grote hoeveelheid van maken.

Wat is nu het verschil tussen ‘gewone’ saucijzenbroodjes en deze Indische variant? Het verschil zit in de kruiding. Je kunt ze ook wat pittiger maken door extra sambal te gebruiken in de boemboe.

Indische saucijzenbroodjes

Voor het maken van deze saucijzenbroodjes begin je eerst met het maken van je boemboe (het kruiden/specerijenmengsel). De ingrediënten hiervoor maal je fijn in een keukenmachientje of je gebruikt een staafmixer. Daarna fruit je de boemboe aan zodat alle smaken goed vrijkomen. De boemboe maken en aanfruiten is belangrijk in dit recept. Rauw geeft het een totaal andere smaak. De aangebakken boemboe meng je vervolgens door het gehakt. Je knijpt dit er goed doorheen. Hier draai je worstjes van en dit is je vulling voor de saucijzenbroodjes. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is ze in te pakken in bladerdeeg.

Dit recept is ook heel goed te maken met vega(n) gehakt, dit heb ik uitgetest. Gebruik hiervoor de ‘mince’ versie van plantaardig gehakt. Je kunt dan het recept gewoon volgen. Laat de trassi weg uit het recept en vervang het gehakt voor de plantaardige variant. In plaats van roomboter bladerdeeg neem je de goedkoopste variant bladerdeeg, deze is eigenlijk standaard al plantaardig. In plaats van ei bestrijk je de saucijzenbroodjes met een beetje water.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Indische saucijzenbroodjes

Indische saucijzenbroodjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 4 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

30

stuks
Voorbereiding

40

minuten
Oventijd

20

minuten
Tijd totaal

1

uur 

Met gekruid gehakt en bladerdeeg bak je de lekkerste Indische saucijzenbroodjes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 500 gram half-om-half gehakt

  • 8 tot 10 vellen bladerdeeg

  • 2 tenen knoflook

  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 ui

  • 1 theelepel (vers) geraspte nootmuskaat

  • halve theelepel trassi (gefermenteerde garnalenpasta)

  • halve eetlepel sambal oelek of meer naar smaak

  • halve theelepel Chinese 5 spice poeder of speculaaskruiden

  • 1 theelepel gemalen gember (djahé)

  • snufje zout en peper naar smaak

  • 1 eetlepel olie

  • 1 ei

  • 1 theelepel sesamzaadjes

BEREIDING

  • Doe de knoflook, ketoembar, ketjap manis, ui, trassi, Chinees 5 kruidenpoeder, djahé, nootmuskaat en sambal in een keukenmachientje of maak het fijn met een staafmixer. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de boemboe aan voor ongeveer 3 minuten.
  • Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast zodat het kan ontdooien.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de boemboe hieraan toe. Meng het goed door elkaar. Knijp de boemboe er met je handen goed doorheen. Je kunt dit mengsel ook een avond van te voren maken en in de koelkast bewaren totdat je het nodig hebt. Zo kunnen de smaken ook goed intrekken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Wil je weten hoe het gehakt smaakt? Pluk dan een ‘proefstukje’ van het gehakt en bak deze bruin en gaar in een koekenpannetje. Mist het nog iets qua smaak? Voeg dan nog extra kruiden of sambal toe aan het gehaktmengsel.
  • Verdeel het gehakt door de helft, en blijf dit herhalen totdat je ongeveer 8 tot 10 stukken hebt. Vorm er worstjes van. Neem een plakje bladerdeeg voor een worstje. Je kunt nu de broodjes gaan maken. Maak ze zoals op de foto hieronder aangegeven.Indische saucijzenbroodjes
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Bestrooi ze eventueel met sesamzaadjes. Bak ze af in ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  • Heb je nog broodjes over? Je kunt deze bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Warm ze op in de oven of in een koekenpan.Indische saucijzenbroodjes

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.