Indische saucijzenbroodjes

Indische saucijzenbroodjes

Wat is het verschil tussen ‘gewone’ saucijzenbroodjes en Indische saucijzenbroodjes? Het verschil zit in de kruiding. Het gehakt dat je gebruikt wordt op smaak gebracht met kruiden en specerijen die veel gebruikt worden in de Indonesische keuken. Ik maakte er in plaats van grote saucijzenbroodjes kleine hapjes van die ideaal zijn voor bij de borrel. Je kunt ze ook voorbereiden en op de dag zelf afbakken. Een ideaal hapje voor feestelijke gelegenheden, als traktatie op op een verjaardag.

In dit recept worden een aantal ingrediënten gebruikt die kenmerkend zijn voor de Indonesische keuken. Lees in dit artikel alles over deze lekkere ingrediënten en waar ze te koop zijn.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram half om half gehakt
  • 8 of 10 velletjes diepvries bladerdeeg
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • theelepel (vers geraspte) nootmuskaat
  • halve theelepel trassi
  • sambal oelek naar smaak
  • halve theelepel Chinees 5 kruidenpoeder of koekkruiden
  • 1 theelepel gemalen gember (djahé)
  • snufje zout en ver gemalen zwarte peper
  • 1 ei om de broodjes mee te bestrijken
  • scheutje olie

Hoe maak je het?

Het recept is eigenlijk heel eenvoudig. Je begint met het maken van de boemboe (kruidenmengsel). Doe de knoflook, ketoembar, ketjap manis, ui, trassi, Chinees 5 kruidenpoeder, djahé, nootmuskaat en sambal in een vijzel of maak het fijn met een staafmixer. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de boemboe aan voor ongeveer 3 minuten. Het aanfruiten van de boemboe zorgt ervoor dat de smaken goed vrijkomen.

Hoe nu verder?

Doe het gehakt in een kom en voeg de boemboe hieraan toe. Meng het goed door met een spatel of met je handen. Je kunt dit mengsel ook een avond van te voren maken en in de koelkast bewaren totdat je het nodig hebt. Zo kunnen de smaken ook goed intrekken.

Indische saucijzenbroodjes

Het opbouwen van de broodjes

Haal het bladerdeeg alvast uit de diepvries zodat het kan ontdooien. Verdeel het gehakt door de helft, en blijf dit herhalen totdat je ongeveer 8 tot 10 stukken hebt. Vorm worstjes van het gehakt en je kunt gaan beginnen met de broodjes opbouwen.

Hoe maak je Indische saucijzenbroodjes

Verwarm de oven op ongeveer 190 tot 200 graden. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Bestrooi ze eventueel met sesamzaadjes. Bak ze af in ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Heb je nog broodjes over? Je kunt deze bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

Indische saucijzenbroodjes

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Ooh dat ziet er heerlijk uit!
    Net afgesproken dat ik iets hartigs mee neem voor morgen, en verschijnt meteen dit recept op mijn tijdlijn?.
    Voor jou alvast de beste wensen en kijk al uit na al het lekkers wat jij gaat delen in 2017!

    • Dank je wel Elke! Nou dat was vast een grote hint dat je dan deze broodjes moest gaan maken :-) Voor jou ook de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*