Eetspiratie » Homemade chilisaus
Homemade chilisaus

Homemade chilisaus

Homemade chilisaus, want waarom kopen als je het ook zelf kunt maken? Ik heb eigenlijk standaard chilisaus in huis want dit kun je gebruiken in allerlei recepten. Het is niet alleen lekker om je loempia’s in te dippen maar ook een handig ingrediënt in een marinade, dressing of een saus.

Zelf houd ik van chilisaus met een beetje pit. De supermarktvarianten zijn vaak te zoet voor mijn persoonlijke smaak. Daarom zit er maar een ding op, zelf chilisaus maken!

Homemade chilisaus

Ik gebruik voor deze chilisaus een combinatie van rode pepers met puntpaprika. Dit geeft extra kleur, een beetje een zoetig accent en het vult de saus een beetje. Ik hou namelijk van veel rode spikkeltjes in mijn chilisaus. Het recept is eigenlijk heel erg simpel en je kunt deze saus helemaal aanpassen naar je eigen smaak. In dit recept gebruik ik voor extra smaak een beetje vissaus. Je kunt dit vervangen voor vegan vissaus of sojasaus of je laat het weg. Het is een toevoeging die net een beetje extra kick geeft.

Homemade chilisaus

Homemade chilisaus

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

1

potje
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Met een paar ingrediënten maak je zelf binnen een half uurtje je eigen chilisaus.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 3 3 rode pepers met zaadlijsten en zaden erin

  • 1 1 rode puntpaprika

  • 1 eetlepel 1 suiker

  • 2 centimeter 2 verse gember

  • halve eetlepel halve (vegan) vissaus

  • 3 tenen 3 knoflook

  • 1 eetlepel 1 olie

  • 50 milliliter 50 azijn

  • 180 milliliter 180 water

  • 2 theelepels 2 maïzena + water (voor een papje)

Bereiding:

  • Snijd de rode peper en de puntpaprika in stukjes. Rasp de gember en knoflook. Dit wordt straks nog allemaal gepureerd met een staafmixer.
  • Verhit een eetlepel olie in een steelpan. Fruit hierin de rode peper, puntpaprika, gember en knoflook aan.
  • Voeg de suiker toe en blijf roeren in de pan tot de suiker opgelost is.
  • Schenk het water en de azijn erbij. Breng dit langzaam aan de kook. Voeg de vissaus toe om de chilisaus op smaak te brengen.
  • Pureer het nu met behulp van een staafmixer tot een saus. Let wel op, want het mengsel is heet!
  • Maak een papje van 2 theelepels maïzena en koud water. Voeg dit nu scheutje voor scheutje toe tot het de voor jou gewenste dikte heeft.
  • Giet de saus over in een uitgekookte glazen pot (van minimaal 200 ml). Laat de saus afkoelen en bewaar deze in de koelkast. na opening is de saus beperkt houdbaar.Homemade chilisaus

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)