Homemade chilisaus, want waarom kopen als je het ook zelf kunt maken? Ik heb eigenlijk standaard chilisaus in huis want dit kun je gebruiken in allerlei recepten. Het is niet alleen lekker om je loempia’s in te dippen maar ook een handig ingrediënt in een marinade, dressing of een saus.
Zelf houd ik van chilisaus met een beetje pit. De supermarktvarianten zijn vaak te zoet voor mijn persoonlijke smaak. Daarom zit er maar een ding op, zelf chilisaus maken!
Homemade chilisaus
Ik gebruik voor deze chilisaus een combinatie van rode pepers met puntpaprika. Dit geeft extra kleur, een beetje een zoetig accent en het vult de saus een beetje. Ik hou namelijk van veel rode spikkeltjes in mijn chilisaus. Het recept is eigenlijk heel erg simpel en je kunt deze saus helemaal aanpassen naar je eigen smaak. In dit recept gebruik ik voor extra smaak een beetje vissaus. Je kunt dit vervangen voor vegan vissaus of sojasaus of je laat het weg. Het is een toevoeging die net een beetje extra kick geeft.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)