Eetspiratie » Woksaus met honing en gember
Woksaus met honing en gember

Woksaus met honing en gember

Woksaus met honing en gember, een simpele saus om snel een gerecht mee op smaak te brengen. In de supermarkt is er een hele afdeling met verschillende soorten sauzen te vinden. Deze sauzen zijn er voor het gemak. Je kunt snel een gerecht op smaak brengen zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen. Met ingrediënten uit je voorraadkast maak je zelf heel eenvoudig en snel je eigen woksaus.

Ik heb een heerlijk recept voor pittige karbonades uit de slowcooker online staan (bekijk hier het recept). De saus van dit recept heb ik als basis genomen voor deze woksaus omdat hij erg lekker is. Niet alleen bij karbonades maar het past goed ook bij kip, groenten en noedels.

Woksaus met honing en gember

De hoeveelheid van deze woksaus met honing en gember is geschikt voor 4 personen en ongeveer 500 gram vlees/kip met groenten. Je kunt natuurlijk ook altijd een dubbele hoeveelheid maken als je van iets meer saus houdt. Restjes kun je prima bewaren in een glazen potje in de koelkast.

Mijn favoriete groenten om te wokken zijn paksoi, champignons, bosui, spruitjes, peultjes, sugarsnaps, bamboescheuten, babymais, edamame (sojaboontjes) en courgette. Deze groenten zijn lekker knapperig en passen goed bij Oosterse gerechten. Je kunt ze combineren met noedels of wokt alleen de groenten met de saus en serveert er rijst bij. Het is ook een lekkere saus om te mengen met dikke udon noedels.

Woksaus met honing en gember

Woksaus met honing en gember

5 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Bereiding

10

minuten

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast maak je je eigen woksaus met honing en gember.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 2 centimeter 2 verse gember

  • 4 eetlepels 4 sojasaus

  • 1 eetlepel 1 neutrale olie

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 1 theelepel 1 sesamolie

  • 2 eetlepels 2 zoete chilisaus

  • halve halve limoen (sap + rasp)

  • 1 – 2 theelepels 1 – 2 pittige mosterd

  • 1 – 2 eetlepels 1 – 2 honing (naar smaak)

  • 1 theelepel 1 vissaus

Bereiding:

  • Rasp de gember en de knoflook en doe dit in een kom. Rasp de schil van een halve limoen en pers het sap van een helft uit.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer dit goed door elkaar. Proef, en pas indien nodig nog iets aan naar je eigen smaak.
  • De woksaus kun je ook voorbereiden en bewaren in de koelkast. Voeg het toe aan gewokte groenten, vlees, kip en/of noedels.

Aantekeningen

  • Wil je deze woksaus gebruiken voor een gerecht met kip? Klik dan hier voor een tip voor zachte kipstukjes speciaal voor de wok.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)