Woksaus met honing en gember, een simpele saus om snel een gerecht mee op smaak te brengen. In de supermarkt is er een hele afdeling met verschillende soorten sauzen te vinden. Deze sauzen zijn er voor het gemak. Je kunt snel een gerecht op smaak brengen zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen. Met ingrediënten uit je voorraadkast maak je zelf heel eenvoudig en snel je eigen woksaus.
Ik heb een heerlijk recept voor pittige karbonades uit de slowcooker online staan (bekijk hier het recept). De saus van dit recept heb ik als basis genomen voor deze woksaus omdat hij erg lekker is. Niet alleen bij karbonades maar het past goed ook bij kip, groenten en noedels.
Woksaus met honing en gember
De hoeveelheid van deze woksaus met honing en gember is geschikt voor 4 personen en ongeveer 500 gram vlees/kip met groenten. Je kunt natuurlijk ook altijd een dubbele hoeveelheid maken als je van iets meer saus houdt. Restjes kun je prima bewaren in een glazen potje in de koelkast.
Mijn favoriete groenten om te wokken zijn paksoi, champignons, bosui, spruitjes, peultjes, sugarsnaps, bamboescheuten, babymais, edamame (sojaboontjes) en courgette. Deze groenten zijn lekker knapperig en passen goed bij Oosterse gerechten. Je kunt ze combineren met noedels of wokt alleen de groenten met de saus en serveert er rijst bij. Het is ook een lekkere saus om te mengen met dikke udon noedels.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE