Woksaus met honing en gember

Woksaus met honing en gember

Woksaus, een saus die je toevoegt aan gewokte groenten en/of vlees. In de supermarkt is er een hele afdeling met verschillende soorten sauzen te vinden. Dit soort sauzen zijn gemaakt om je gerecht snel smaak te geven zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen. Met een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt staan maak je net zo snel je eigen woksaus.

En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Ik heb een heerlijk recept voor pittige karbonades uit de slowcooker online staan (klik hier voor het recept). De saus van dit recept is erg lekker dus waarom zou je het niet voor andere recepten kunnen gebruiken? Met een paar kleine aanpassingen tover je een bestaand recept om tot iets wat je weer kunt gebruiken voor andere gerechten.

De hoeveelheid van deze woksaus met honing en gember is geschikt voor 4 personen en ongeveer 500 gram vlees/kip met groenten.

Woksaus met honing en gember

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, WokgerechtenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Bereiding

10

minuten

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast maak je je eigen woksaus met honing en gember.

Ingrediënten

  • 2 centimeter verse gember

  • 4 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel rijstolie

  • 2 tenen knoflook

  • 1 theelepel sesamolie

  • 2 eetlepels zoete chilisaus

  • halve limoen (sap + rasp)

  • 1 theelepel pittige mosterd

  • 1 – 2 eetlepels honing (naar smaak)

  • 1 theelepel vissaus

Hoe maak je het?

  • Rasp de gember en de knoflook en doe dit in een kom. Rasp de schil van een halve limoen en pers het sap van een helft uit.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer dit goed door elkaar. Proef, en pas indien nodig nog iets aan naar je eigen smaak.
  • De woksaus kun je ook voorbereiden en bewaren in de koelkast.

Aantekeningen

  • Wil je deze woksaus gebruiken voor een gerecht met kip? Klik dan hier voor een tip voor zachte kipstukjes speciaal voor de wok.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*