Eetspiratie » Pittige karbonades uit de slowcooker
Pittige karbonades uit de slowcooker

Pittige karbonades uit de slowcooker

Een slowcooker is ideaal om pulled pork of stoofvlees te maken, maar soms wil ik ook wel eens een ‘heel’ stukje vlees eten. Karbonades zijn erg geschikt om te bereiden in de slowcooker. Ik maakte er een pittige variant van met een heerlijke saus van honing en gember.

Waar komt de pit vandaan in dit recept? Dit keer geen pit van sambal of pepers maar van gember, knoflook en mosterd. De pittigheid kun je zelf een beetje aanpassen door bijvoorbeeld iets meer gember of een extra pittige mosterd te gebruiken.

Welk vlees is geschikt voor de slowcooker?

Gebruik voor dit recept vlees waar een beetje vet aan zit. Een magere vleessoort zal droog worden en dat zou zonde zijn van dit gerecht. Dus geen magere karbonaadjes maar een variant met een beetje vet. Wil je geen varkensvlees? Gebruik dan kippendijen of kipkarbonades als alternatief. Kip heeft ongeveer 3 tot 4 uur op low nodig in de slowcooker.

Pittige karbonades uit de slowcooker

Pittige karbonades uit de slowcooker

4.2 van 16 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Eetspiratie Originals, Oosterse recepten, SlowcookerNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Slowcooker (4 u low)

4

uren 
Tijd totaal

4

uren 

25

minuten

Maak in plaats van pulled pork ‘hele’ karbonades in de slowcooker.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 6 karbonades zonder bot

  • 2 – 3 centimeter verse gember

  • 2 tenen knoflook

  • 4 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels zoete chilisaus

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 theelepel vissaus

  • halve citroen (sap + rasp)

  • 1 flinke theelepel pittige mosterd

  • 1 – 2 eetlepels honing naar smaak

  • 1 eetlepel olie

  • vers gemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding:

  • Haal de karbonades uit de koelkast en laat het even op kamertemperatuur komen. Bestrooi ze met een snufje zwarte peper.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Zorg dat de pan goed heet is. Laat de karbonades even om en om dichtschroeien en leg ze meteen in de slowcooker. De slowcooker hoef je nog niet aan te zetten. Je gaat eerst de saus maken.
  • Doe alle ingrediënten (behalve de honing) in een kom en meng dit goed door elkaar.
  • Giet de saus over het vlees in de slowcooker en zorg dat het vlees met de saus bedekt is. Het hoeft niet helemaal onder te staan, er komt ook nog vocht uit het vlees.
  • Zet de slowcooker op stand low voor ongeveer 4 uur.
  • Als de karbonades klaar zijn haal je ze voorzichtig met een tang uit de pan. Het vlees is zo zacht dat het waarschijnlijk uit elkaar valt. Dek het vlees even af met een stukje aluminiumfolie.
  • Giet het vocht uit de slowcooker over in een steelpannetje. Laat dit even koken en voeg er nu 1 tot 2 eetlepels honing aan toe. Roer dit even door. Serveer de warme saus over de karbonades.Pittige karbonades uit de slowcooker

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)