Een slowcooker is ideaal om pulled pork of stoofvlees te maken, maar soms wil ik ook wel eens een ‘heel’ stukje vlees eten. Karbonades zijn erg geschikt om te bereiden in de slowcooker. Ik maakte er een pittige variant van met een heerlijke saus van honing en gember.
Waar komt de pit vandaan in dit recept? Dit keer geen pit van sambal of pepers maar van gember, knoflook en mosterd. De pittigheid kun je zelf een beetje aanpassen door bijvoorbeeld iets meer gember of een extra pittige mosterd te gebruiken.
Welk vlees is geschikt voor de slowcooker?
Gebruik voor dit recept vlees waar een beetje vet aan zit. Een magere vleessoort zal droog worden en dat zou zonde zijn van dit gerecht. Dus geen magere karbonaadjes maar een variant met een beetje vet. Wil je geen varkensvlees? Gebruik dan kippendijen of kipkarbonades als alternatief. Kip heeft ongeveer 3 tot 4 uur op low nodig in de slowcooker.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE