Eetspiratie » Groenteburgers met kaas
Groenteburgers met kaas

Groenteburgers met kaas

Groenteburgers met kaas, heerlijk op een broodje of geserveerd als snack of bijgerecht met een lekkere frisse dipsaus. Een recept voor een goede groenteburger is altijd handig om in je kookrepertoire te hebben. Deze vegetarische burger is niet alleen lekker, maar ook heel makkelijk te maken. De basis bestaat uit kikkererwten, aangevuld met groenten, kruiden en geraspte kaas voor een beetje pit.

Je kunt ervoor kiezen om grote burgers te maken voor op een broodje. Maar je kunt er ook kleine burgertjes van maken, deze zijn bijvoorbeeld lekker als vegetarische optie bij het gourmetten. Ook zijn ze prima te ‘mealpreppen’. Je kunt het mengsel of de burgers al eerder maken en bewaren in de koelkast. Je hoeft ze dan alleen nog maar te bakken. Maar ook gebakken kun je ze bewaren en de volgende dag even opwarmen in een pan of in een contactgrill. Ze zijn ongebakken ook prima in te vriezen. Doe er dan wel een stukje bakpapier tussen zodat ze niet aan elkaar ‘vriezen’.

Groenteburgers met kaas

Door kikkererwten als basis te gebruiken heb je meteen een goede eiwitbron te pakken. Kikkererwten zijn voor dit soort burgers ideaal. Ze zijn neutraal van smaak, ze zorgen ervoor dat je een stevige burger krijgt en daarnaast zijn ze ook nog eens lekker. In dit recept mag je lekker royaal zijn met kruiden, een recept is een leidraad, voeg toe wat je zelf lekker vindt. Wat wel handig is bij dit soort recepten is om maatlepels te gebruiken. In dit artikel leg ik uit waarom. Op deze manier kun je alles goed afmeten en heb je altijd de juiste hoeveelheden.

Altijd de juiste hoeveelheden
Groenteburgers met kaas

Groenteburgers met kaas

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Niveau: makkelijk
Porties

5

stuks
Voorbereiding

20

minuten
Baktijd

10

minuten
Total time

30

minuten

Vegetarische burgers met groenten en kaas.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 blik of pot kikkererwten (a 400 gram)

  • 2 middelgrote wortels geraspt

  • 1 ui fijngesnipperd

  • 2 tenen knoflook fijngehakt

  • 2 eetlepels diepvries doperwten

  • 1 eetlepel gedroogde oregano

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 3 eetlepels geraspte kaas

  • 1 ei

  • 4 eetlepels fijne havermout

  • 2 eetlepels bloem

  • olie

  • peper en zout naar smaak

BEREIDING

  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan, rasp de wortels, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Doe dit alles in een grote kom samen met 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 theelepel paprikapoeder, 3 eetlepels geraspte kaas, 1 ei, 4 eetlepels havermout, 2 eetlepels bloem en een snufje peper en zout.
  • Maak er met en staafmixer een grof mengsel van. Schep er daarna 2 eetlepels diepvries doperwten doorheen.
  • Is het mengsel nog te vochtig? Voeg dan nog een beetje bloem toe.
  • Maak eventueel je handen een beetje nat zodat het draaien van de balletjes makkelijker gaat. Verdeel het mengsel in ongeveer 5 tot 6 stukken en draai er balletjes van. Leg ze op een groot bord en druk ze plat in de vorm van een burger. Vorm het nog een beetje met je handen.
  • Verwarm een tot 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin. Bak ze ongeveer 7 tot 10 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Bestrooi ze als laatste nog met een snufje zout.
  • Serveer de burgers op een broodje of maak er een dipsaus bij. Heerlijk met tzatziki of zoete chilisaus.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.