Eetspiratie » Groenteburgers met kaas
Groenteburgers met kaas

Groenteburgers met kaas

Als je mij zou laten kiezen tussen een groenteburger of een hamburger dan kies ik altijd voor de groenteburger. Ik eet wel vlees maar liever niet teveel. Groenteburgers vind ik gewoon erg lekker. Je kunt ze kopen in de winkel maar nog veel makkelijker zelf maken. Lees voor de grap maar eens een etiket van een verpakking groenteburgers en je bent verrast hoeveel suikers en toevoegingen erin zitten. Door ze zelf te maken weet je precies wat erin zit. Deze burgers kunnen eigenlijk niet mislukken.

Dit recept is geïnspireerd op een recept uit het Boodschappen magazine. Ik heb de groenten als basis gebruikt en er mijn eigen draai aangegeven. Bij het maken van groenteburgers mag je lekker los gaan met kruiden want dat komt de smaak alleen maar ten goede. Wat bij dit soort burgers ook erg lekker is, is een sausje zoals een frisse yoghurtsaus, tzatziki of een honing mosterdsausje.

Wat heb je nodig voor 5 tot 6 burgers?

  • een pot kikkererwten (400 gram)
  • 2 wortels geraspt
  • 1 ui heel fijn gesnipperd
  • 2 handjes diepvries doperwten
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 theelepel (pittig) paprikapoeder
  • 1 flinke teen knoflook geraspt
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 ei
  • 4 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels bloem
  • scheutje neutrale olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Het is heel eenvoudig, je doet alle ingrediënten in een grote kom en maakt er met de staafmixer een mooi mengsel van. Je kunt het hier en daar een beetje grof laten zodat je ook nog een beetje een bite hebt. Is het mengsel te vochtig? Voeg er dan nog extra bloem aan toe.

Groenteburgers met kaas
Voor dit recept gebruik je gewoon diepvrieserwtjes!

Het maken van de burgers

Verdeel het mengsel in 5 tot 6 even grote stukken en draai er burgers van met je handen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin. Bak ze ongeveer 7 tot 10 minuten.

Serveer de burgers op een broodje of in een tortilla wrap met sla, knapperige groenten en een fris sausje. Het is ook een prima alternatief voor vlees. Dus wil je een dagje geen vlees maak dan deze simpele groenteburgers. Deze burger is ook prima als lunch. Zelfs kinderen zullen dit lekker vinden!

Je kunt ze makkelijk voorbereiden door het mengsel alvast de dag van tevoren te maken. Op de dag zelf hoef je er alleen nog maar burgers van te maken en ze te bakken.

Kijk hier voor meer vegetarische recepten.

Recept groenteburgers

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

9 Reacties

  1. Hallo Simone,
    Kun je de groenteburgers beter gebakken of rauw invriezen?

  2. Beste Simone, ik heb een vraag over de kikkererwten? Laat je deze uitlekken of moet het vocht er ook bij in? Bedankt voor het lekkere gerecht!

  3. Hallo Simone, misschien een domme vraag maar er staat in het begin van je recept:
    Je doet al de ingrediënten in een kom en en gaat er met de staafmixer door, wordt dit dan met de rauwe groeten gedaan of worden ze eerst even gekookt? Met dank voor een antwoord groet ik u vanuit Kroatië

    • Hoi! Leuk een berichtje uit Kroätie! De groenten mogen er rauw in. De wortel wordt al fijn door het raspen en door het bakken wordt alles ook wat zachter maar behoud het wel een bite. Groetjes, Simone

    • Dit was ook weer errug lekker zeg! Allemaal gesmuld. Ik heb nog over dus morgen nog even weer bakken!

  4. Hoi Simone, bedankt voor dit recept. Kun je de burgers ook invriezen? (En doe je dit dat voor of na het bakken?) Alvast bedankt!

    • Hoi Elisabeth, het kan in principe allebei. Ik zou dan wel tussen elke burger een stukje bakpapier doen zodat ze niet aan elkaar vriezen. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

acht + 6 =