Eetspiratie » Groenteburgers met kaas
Groenteburgers met kaas

Groenteburgers met kaas

Als je mij zou laten kiezen tussen een groenteburger of een hamburger dan kies ik altijd voor de groenteburger. Ik eet wel vlees maar liever niet teveel. Groenteburgers vind ik gewoon erg lekker. Je kunt ze kopen in de winkel maar nog veel makkelijker zelf maken. Lees voor de grap maar eens een etiket van een verpakking groenteburgers en je bent verrast hoeveel suikers en toevoegingen erin zitten. Door ze zelf te maken weet je precies wat erin zit. Deze burgers kunnen eigenlijk niet mislukken.

Dit recept is geïnspireerd op een recept uit het Boodschappen magazine. Ik heb de groenten als basis gebruikt en er mijn eigen draai aangegeven. Bij het maken van groenteburgers mag je lekker los gaan met kruiden want dat komt de smaak alleen maar ten goede. Wat bij dit soort burgers ook erg lekker is, is een sausje zoals een frisse yoghurtsaus, tzatziki of een honing mosterdsausje.

Wat heb je nodig voor 5 tot 6 burgers?

  • een pot kikkererwten (400 gram)
  • 2 wortels geraspt
  • 1 ui heel fijn gesnipperd
  • 2 handjes diepvries doperwten
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 theelepel (pittig) paprikapoeder
  • 1 flinke teen knoflook geraspt
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 ei
  • 4 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels bloem
  • scheutje neutrale olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Het is heel eenvoudig, je doet alle ingrediënten in een grote kom en maakt er met de staafmixer een mooi mengsel van. Je kunt het hier en daar een beetje grof laten zodat je ook nog een beetje een bite hebt. Is het mengsel te vochtig? Voeg er dan nog extra bloem aan toe.

Groenteburgers met kaas
Voor dit recept gebruik je gewoon diepvrieserwtjes!

Het maken van de burgers

Verdeel het mengsel in 5 tot 6 even grote stukken en draai er burgers van met je handen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin. Bak ze ongeveer 7 tot 10 minuten.

Serveer de burgers op een broodje of in een tortilla wrap met sla, knapperige groenten en een fris sausje. Het is ook een prima alternatief voor vlees. Dus wil je een dagje geen vlees maak dan deze simpele groenteburgers. Deze burger is ook prima als lunch. Zelfs kinderen zullen dit lekker vinden!

Je kunt ze makkelijk voorbereiden door het mengsel alvast de dag van tevoren te maken. Op de dag zelf hoef je er alleen nog maar burgers van te maken en ze te bakken.

Kijk hier voor meer vegetarische recepten.

Recept groenteburgers

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE