Roerei met tomaat en kaas, een eiwitrijk en makkelijk te maken ontbijt of lunch. Wil je een keer iets anders dan yoghurt of boterhammen voor ontbijt of lunch? Maak dan dit eiwitrijke en kleurrijke gerecht. De eiwitten zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en dus niet snel weer trek krijgt.
De inspiratie voor dit gerecht komt door het Mexicaanse gerecht ‘huevos a la Mexicana’. Een gerecht met eieren, bonen en tomaat. Ik heb er een beetje een draai aan gegeven en gemaakt met ingrediënten die ik in huis had. Je kunt er geroosterd brood bij serveren maar ook tortilla’s zoals het traditionele Mexicaanse gerecht. Wil je het koolhydraatarm houden dan laat je het brood weg. Zonder brood is het net zo lekker en vullend.
Roerei met tomaat en kaas
Dit recept kun je een beetje maken uit de losse pols. De ingrediënten kun je makkelijk verdubbelen als je een grotere portie wil maken. Het is een ideaal gerechtje voor doordeweekse dagen, een prima maaltijd voor na het sporten of tijdens een lui weekend kan het ook doorgaan als avondmaaltijd als je geen zin hebt om te koken. Je kunt dit gerecht ook in een vegan variant maken. In plaats van een roerei van eieren maak je een tofu scramble. De kaas vervang je door plantaardige kaas of nutritional yeast (edelgistvlokken). De rest van de ingrediënten blijft gewoon hetzelfde.