Roerei met tomaat en kaas

Roerei met tomaat en kaas

Ik ben altijd op zoek naar recepten voor ‘snelle’ ontbijtjes. Wat mij opvalt is dat de meeste mensen ontbijten met een boterham of iets zoets zoals yoghurt en fruit of een smoothie. Als ik de recepten op mijn site bekijk zijn de meeste ontbijtrecepten ook vaker zoet dan hartig. Tijd dus voor een hartig ontbijtrecept. En je kunt het natuurlijk ook eten als lunch!

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • stukje Parmezaanse kaas
  • 1 bosui
  • 3 cherry tomaatjes
  • 1 eetlepel kidneybonen
  • 2 plakjes streaky bacon
  • vers gemalen zwarte peper
  • olie of boter om in te bakken

Hoe maak je het?

Snijd het bosuitje en de tomaatjes in ringetjes. Spoel de bonen goed af onder de kraan.

Ik heb altijd een aantal potten met bonen in huis, witte bonen, kidney bonen, bruine en zwarte bonen en peulvruchten, zoals kikkererwten en linzen. Deze kun je ook koud heel goed verwerken in salades en andere gerechten zoals in dit ontbijtje. Ik spoel de bonen af onder de kraan, neem wat ik nodig heb en doe ze terug in de pot. Deze bewaar ik vervolgens in de koelkast. Ze blijven op deze manier ongeveer 5 dagen goed. Ook koop ik vaak gedroogde bonen, deze laat ik een nachtje weken en de volgende dag kook ik ze. Ik bewaar ze in de koelkast en voeg ze toe aan allerlei gerechten.

Hoe nu verder?

Verhit een koekenpan met een scheutje olie of roomboter en kluts de 2 eitjes in een kom. Giet de geklutste eieren in de pan en zet het vuur laag. Laat het ei een beetje stollen en maak er met een spatel scrambled eggs van. Rasp er naar smaak Parmezaanse kaas overheen. Schuif het ei een beetje opzij en leg de bacon, de tomaatjes en de bonen erbij in de pan en laat deze even kort warm worden.

Schep het ei op het bord. Breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Leg de bacon en de tomaat ernaast. Verdeel de bonen en de bosui eroverheen en rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen. Als je van een beetje pit houdt, kun je er nog wat gedroogde chilivlokken overheen strooien. Dit ontbijtje of lunchgerecht is binnen 10 minuten klaar. En je kunt er natuurlijk – als je echt niet zonder kunt – een sneetje zuurdesem of roggebrood bij eten.

Tip: wil je er een extra stevig ontbijt of lunch van maken? Voeg dan plakjes avocado toe.

Roerei met tomaat en kaas

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*