Eetspiratie » Roerei met tomaat en kaas
Roerei met tomaat en kaas

Roerei met tomaat en kaas

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Roerei met tomaat en kaas, een eiwitrijk en makkelijk te maken ontbijt of lunch. Wil je een keer iets anders dan yoghurt of boterhammen voor ontbijt of lunch? Maak dan dit eiwitrijke en kleurrijke gerecht. De eiwitten zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en dus niet snel weer trek krijgt.

De inspiratie voor dit gerecht komt door het Mexicaanse gerecht ‘huevos a la Mexicana’. Een gerecht met eieren, bonen en tomaat. Ik heb er een beetje een draai aan gegeven en gemaakt met ingrediënten die ik in huis had. Je kunt er geroosterd brood bij serveren maar ook tortilla’s zoals het traditionele Mexicaanse gerecht. Wil je het koolhydraatarm houden dan laat je het brood weg. Zonder brood is het net zo lekker en vullend.


Koekenpan Ø 32cm - Inductie - Anti-Aanbak - Alle Warmtebronnen - PTFE en PFAS vrij

Koekenpan Ø 32cm – Inductie – Anti-Aanbak – Alle Warmtebronnen – PTFE en PFAS vrij

Koekenpan Ø 32 cm – Inductie, anti-aanbak en PFAS-vrij. Perfect voor gezond bakken tot 400 °C. Aluminium pan met krasbestendige keramische coating en ergonomische koudgreep. Geschikt voor alle warmtebronnen en vaatwasmachinebestendig.

Roerei met tomaat en kaas

Dit recept kun je een beetje maken uit de losse pols. De ingrediënten kun je makkelijk verdubbelen als je een grotere portie wil maken. Het is een ideaal gerechtje voor doordeweekse dagen, een prima maaltijd voor na het sporten of tijdens een lui weekend kan het ook doorgaan als avondmaaltijd als je geen zin hebt om te koken. Je kunt dit gerecht ook in een vegan variant maken. In plaats van een roerei van eieren maak je een tofu scramble. De kaas vervang je door plantaardige kaas of nutritional yeast (edelgistvlokken). De rest van de ingrediënten blijft gewoon hetzelfde.

Roerei met tomaat en kaas

Roerei met tomaat en kaas

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Ontbijt, Lunch, HoofdgerechtKeuken: MexicaansNiveau: Makkelijk
Porties

2

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

20

minuten

Een Mexicaans geïnspireerd gerecht, roerei met tomaat en kaas ook bekend als ‘huevos a la Mexicana’. Eiwitrijk, snel klaar en goed vullend waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Prima als ontbijt, lunch en zelfs als avondmaaltijd. Ook te maken met tofu scrmable voor een vegan variant.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 4 eieren, geklutst

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 blikje kidneybonen (160 gram) afgespoeld en uitgelekt

  • 1 bosui, in ringetjes gesneden

  • 6-8 cherry tomaatjes, gehalveerd

  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas of plantaardige kaas

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels bruisend water

  • peper en zout naar smaak

  • optioneel: je favoriete pittige saus

BEREIDING

  • Kluts 4 eieren met een 2 eetlepels bruisend water. Zet dit even apart tot gebruik.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer 6 tot 8 cherry tomaatjes en snijd de bosui in ringetjes. Spoel de inhoud van het blikje kidneybonen af onder de kraan en laat ze even uitlekken.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Laat het even stollen en schep het met en spatel om er roerei van te maken. Schep het ei over op een bord en bak in dezelfde pan de ui, knoflook en tomaatjes even aan tot het zacht is.
  • Voeg het ei weer toe aan de pan, samen met de kidneybonen en rasp er 2 eetlepels Parmezaanse kaas (of plantaardige kaas) overheen. Schep alles even om en verdeel het mengsel over 2 borden.
  • Garneer met de ringetjes bosui, extra kaas en je favoriete pittige saus.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!