Eetspiratie » Tortilla’s maken
Zelf tortilla's maken

Tortilla’s maken

Waarom zou je zelf tortilla’s maken als je ze ook kunt kopen? Nou omdat wij regelmatig tortilla’s eten en er in de supermarktvariant een hoop ingrediënten zitten die er volgens mij niet in horen. Ik begrijp natuurlijk dat er dingen aan toegevoegd worden om ze een jaar houdbaar te maken en soms zijn ze ook handig om in huis te hebben. Maar een tortilla is niet meer dan water, bloem en olie. Je kunt er een aantal maken en invriezen zodat je een voorraadje hebt. En ze zijn misschien niet perfect rond zoals uit de supermarkt, maar wel zelfgemaakt! 

Ingrediënten

  • 200 tot 225 gram (spelt)bloem
  • 140 tot 150 milliliter warm water
  • 30 milliliter olijfolie
  • theelepeltje zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Hoe maak je het?

Maak een deeg van alle ingrediënten. Dit kan met de hand of met de keukenmachine. Het deeg is een beetje plakkerig. Als het te plakkerig is voeg je nog wat bloem toe. Je kunt ook knoflook of kruiden zoals koriander of oregano aan het deeg toevoegen voor de variatie.

Deeg

Draai er vervolgens even grote bolletjes van. Leg ze apart en laat ze rusten onder folie of een theedoek.

Zelf tortilla's maken

Verhit een koekenpan en bestrooi je werkoppervlak met bloem. Neem een bolletje en rol deze uit tot een tortilla. Je kunt de bolletjes ook uitrollen tussen twee vellen folie of bakpapier. Leg ze nu in een droge hete koekenpan en bak hem kort aan beide kanten totdat hij bruin is en er belletjes te zien zijn. Dit gaat vrij snel. Bak je ze te lang? Dan worden ze hard en kun je ze niet meer oprollen. Het is net als met pannenkoeken bakken, de eerste mislukt meestal! En de tortilla’s hoeven niet perfect rond te zijn, zo zie je tenminste dat ze zelf gemaakt zijn.

Tortilla recept

Je kunt de tortilla’s invriezen. Bak de tortilla’s en laat ze afkoelen, leg tussen elke tortilla een stukje bakpapier en stapel ze op. Bewaar ze in een diepvrieszak. Op deze manier vriezen de tortilla’s niet aan elkaar.

Ik eet tortilla’s het liefst bij Mexicaanse gerechten, als wrap met een vulling van krokante kip of hummus met falafel. Ook lekker bij een curry of als alternatief voor brood.

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE