Eetspiratie » Quinoa sushi bowl
Quinoa sushi bowl

Quinoa sushi bowl

Zei er iemand sushi? Ik wil het! Alleen wil ik het wel meteen dus zelf rollen is dat geval dan geen optie. De oplossing hiervoor is een sushi bowl. In plaats van rijst heb ik voor de afwisseling een keer quinoa gebruikt. Quinoa is namelijk ook heel snel klaar en handig als je geen restje rijst bij de hand hebt.

Een sushi bowl kun je vullen met wat jij lekker vindt. Garnalen, vis uit een blikje of een paar plakjes gerookte zalm of stukjes gerookte kip, laat je fantasie erop los.

Handige tip: tegenwoordig kun je in de supermarkt ook kleine verpakkingen kopen met bijvoorbeeld kant en klare rijst, quinoa en bulgur. Ik ben altijd een voorstander van zelf maken maar mijn dochter gebruikt dit soort zakjes om snel een salade mee te maken om mee naar school te nemen. Dan is het wel handig als je het zo uit de kast kunt pakken.

Quinoa sushi bowl

Quinoa sushi bowl

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Lunch, SaladesKeuken: OostersNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Bereiding

30

minuten

Geen zin en tijd om zelf sushi te rollen? Maak dan deze quinoa sushi bowl.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 150 gram 150 gare quinoa per persoon

  • 1 eetlepel 1 rijst azijn of sushi azijn

  • halve halve komkommer

  • 1 1 rijpe avocado

  • 1 1 bosuitje

  • gekookte garnalen/tonijn/zalm naar wens

  • snufje gedroogde chilivlokken

  • 1 eetlepel 1 mayonaise

  • 1 theelepel 1 wasabi pasta

  • 2 theelepels 2 citroensap

  • 1 vel 1 nori (zeewier)

  • 1 eetlepel 1 neutrale olie

  • sojasaus naar smaak

  • optioneel: geroosterde sesamzaadjes/tuinkers

Hoe maak je het?

  • Maak een dressing van mayonaise, wasabi en olie. Als de dressing te dik is voeg dan een klein scheutje water toe. Meng dit door elkaar en zet apart.
  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de warme quinoa in een kom en meng de azijn erdoorheen. Laat het een beetje afkoelen.
  • Snijd de avocado en komkommer in blokjes en de bosui in schuine ringetjes. Meng dit door de quinoa samen met een snufje chilivlokken.
  • Rooster het norivel op een droge grillpan of houd het vel even boven een vlammetje op je fornuis. Zo wordt hij knapperig en krokant. Knip het vel in kleine stukjes.
  • Voeg de garnalen/tonijn of zalm toe en meng dit ook door de quinoa. Breng op smaak met citroensap en drizzle de wasabi dressing eroverheen.
  • Doe de quinoa in een mooie bowl. Garneer met de nori velletjes, eventueel extra ringetjes bosui en voor de kleur wat tuinkers. Eet het met stokjes!

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE