Eetspiratie » Quinoa sushi bowl
Quinoa sushi bowl

Quinoa sushi bowl

Zei er iemand sushi? Ik wil het! Alleen wil ik het wel meteen dus zelf rollen is dat geval dan geen optie. De oplossing hiervoor is een sushi bowl. In plaats van rijst heb ik voor de afwisseling een keer quinoa gebruikt. Quinoa is namelijk ook heel snel klaar en handig als je geen restje rijst bij de hand hebt.

Een sushi bowl kun je vullen met wat jij lekker vindt. Garnalen, vis uit een blikje of een paar plakjes gerookte zalm of stukjes gerookte kip, laat je fantasie erop los.

Handige tip: tegenwoordig kun je in de supermarkt ook kleine verpakkingen kopen met bijvoorbeeld kant en klare rijst, quinoa en bulgur. Ik ben altijd een voorstander van zelf maken maar mijn dochter gebruikt dit soort zakjes om snel een salade mee te maken om mee naar school te nemen. Dan is het wel handig als je het zo uit de kast kunt pakken.

Quinoa sushi bowl

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Lunch, SaladesKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Bereiding

30

minuten

Geen zin en tijd om zelf sushi te rollen? Maak dan deze quinoa sushi bowl.

Ingrediënten

  • 150 gram gare quinoa per persoon

  • 1 eetlepel rijst azijn of sushi azijn

  • halve komkommer

  • 1 rijpe avocado

  • 1 bosuitje

  • gekookte garnalen/tonijn/zalm naar wens

  • snufje gedroogde chilivlokken

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 1 theelepel wasabi pasta

  • 2 theelepels citroensap

  • 1 vel nori (zeewier)

  • 1 eetlepel neutrale olie

  • sojasaus naar smaak

  • optioneel: geroosterde sesamzaadjes/tuinkers

Hoe maak je het?

  • Maak een dressing van mayonaise, wasabi en olie. Als de dressing te dik is voeg dan een klein scheutje water toe. Meng dit door elkaar en zet apart.
  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de warme quinoa in een kom en meng de azijn erdoorheen. Laat het een beetje afkoelen.
  • Snijd de avocado en komkommer in blokjes en de bosui in schuine ringetjes. Meng dit door de quinoa samen met een snufje chilivlokken.
  • Rooster het norivel op een droge grillpan of houd het vel even boven een vlammetje op je fornuis. Zo wordt hij knapperig en krokant. Knip het vel in kleine stukjes.
  • Voeg de garnalen/tonijn of zalm toe en meng dit ook door de quinoa. Breng op smaak met citroensap en drizzle de wasabi dressing eroverheen.
  • Doe de quinoa in een mooie bowl. Garneer met de nori velletjes, eventueel extra ringetjes bosui en voor de kleur wat tuinkers. Eet het met stokjes!

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

10 − 6 =