Quinoa sushi bowl, sushi maar zonder te rollen. Een bowl gevuld met allerlei lekkere dingen met de smaak van sushi. In plaats van rijst heb ik voor de afwisseling een keer quinoa gebruikt. Dit graan is lekker, voedzaam en bevat zelfs eiwitten en is een ideaal alternatief voor rijst.
Een sushi bowl kun je vullen met wat jij lekker vindt. Garnalen, vis uit een blikje of een paar plakjes gerookte zalm of stukjes gerookte kip, laat je fantasie erop los.
Quinoa sushi bowl
Handige tip: tegenwoordig kun je in de supermarkt ook kleine verpakkingen kopen met bijvoorbeeld kant en klare rijst, quinoa en bulgur. Ik ben altijd een voorstander van zelf maken maar mijn dochter gebruikt dit soort zakjes om snel een salade mee te maken om mee naar school te nemen. Dan is het wel handig als je het zo uit de kast kunt pakken. Builtjes quinoa zijn ook ideaal voor dit recept. Je hoeft dus niks af te wegen maar je doet het direct in de pan. Je kunt van een portie twee keer eten. Ook kun je het bewaren in de koelkast voor een andere dag of een ander recept.
Tokyo Design Studio – Nippon White – Goude Rand Kom 21×6.3cm 1100ml
Serveer stijlvol met de Tokyo Design Studio Nippon White kom – 21×6.3 cm, 1100 ml. Perfect voor soto of salade, met wit sterdesign en elegante gouden rand.
Quinoa sushi bowl
2
porties30
minuten30
minutenGeen zin en tijd om zelf sushi te rollen? Maak dan deze quinoa sushi bowl.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
70 gram gare quinoa per persoon
1 eetlepel rijst azijn of sushi azijn
halve komkommer
1 rijpe avocado
1 bosuitje
gekookte garnalen/tonijn/zalm naar wens
snufje gedroogde chilivlokken
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel wasabi pasta
2 theelepels citroensap
1 vel nori (zeewier) geroosterd en in stukjes geknipt
1 eetlepel neutrale olie
sojasaus naar smaak
optioneel: geroosterde sesamzaadjes/tuinkers
BEREIDING
- Maak een dressing van 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel wasabi en 1 eetlepel olie. Als de dressing te dik is voeg dan een klein scheutje water toe. Meng dit door elkaar en zet apart.
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de warme quinoa in een kom en meng de 1 eetlepel azijn erdoorheen. Laat het een beetje afkoelen.
- Snijd 1 avocado een halve komkommer in blokjes en 1 bosui in schuine ringetjes. Meng dit door de quinoa samen met een snufje chilivlokken.
- Rooster het norivel op een droge grillpan of houd het vel even boven een vlammetje op je fornuis. Zo wordt hij knapperig en krokant. Knip het vel in kleine stukjes.
- Voeg de garnalen/tonijn of zalm toe en meng dit ook door de quinoa. Breng op smaak met citroensap en drizzle de wasabi dressing eroverheen.
- Doe de quinoa in een mooie bowl. Garneer met de nori velletjes, eventueel extra ringetjes bosui en voor de kleur wat tuinkers. Eet het met stokjes!
AANTEKENINGEN
- Ook gek op nori? Norivellen zijn niet alleen voor om de sushi maar je kunt er ook lekkere chips van maken. Klik hier voor een recept van krokante nori chips.
- Gek op dit soort bowls? Een lekkere variant is de pittige tonijn bowl. Klik hier voor het recept.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Ingelegde gember (voor salades en sushi)
- Kip quinoa soep met zoete aardappel (slowcooker)
- Quinoa koken in de Crock-Pot Express multicooker
- Quinoa salade met geroosterde groenten
- Zoete tahoe blokjes met honing en sojasaus
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.