Quinoa sushi bowl

Quinoa sushi bowl

Als je zin hebt in sushi en je hebt geen zin in sushi rollen… dan is deze quinoa sushi bowl een uitkomst! Lekker vullend en ook makkelijk in je lunchbox mee te nemen naar je werk. Met een aantal simpele ingrediënten kun je er al iets heerlijks van maken. En er zijn geen regels, want je doet in deze salade wat je zelf lekker vind.

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa (afgespoeld)
  • 200 milliliter water
  • 1 flinke eetlepel rijstazijn of sushi azijn
  • halve komkommer
  • 1 rijpe avocado
  • 1 bosuitje
  • snufje gedroogde chiliflakes
  • gekookte garnalen (hoeveelheid naar wens)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel wasabi pasta
  • kneepje citroensap
  • 1 theelepel olijf of rijstolie
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 norivel
  • optioneel: (zwarte) sesamzaadjes en tuinkers als garnering

Hoe maak je het?

Spoel de quinoa onder de kraan af en doe het met 200 milliliter water in een pannetje. Kook de quinoa gaar, het is gaar als al het water is opgenomen. Schep de quinoa over op een bord en laat het afkoelen. Als de quinoa een beetje afgekoeld is, meng je de rijstazijn erdoorheen.

Snijd de komkommer en de avocado in blokjes en de bosui in ringetjes. Maak van de mayonaise, de wasabipasta en de olie een dressing. Verdun deze eventueel met wat water als hij te dik is.

Schep de gesneden groenten en de avocado door de quinoa, bestrooi met chiliflakes en meng dit goed door elkaar. Voeg de garnalen en het citroensap toe en drizzle de dressing eroverheen. Meng het nog een keer goed door elkaar zodat de dressing goed verdeeld is. Proef of de salade op smaak is en voeg indien nodig nog wat peper, zout, citroensap of dressing toe.

Maak het norivel krokant door deze even boven een vlammetje (van de gaspit) te houden of leg het vel even op een grillpan zodat hij krokant wordt. Scheur of knip het vel in kleine stukjes of reepjes.

Doe de salade in een mooie bowl en garneer met wat in reepjes geknipt norivel, zwarte sesamaadjes en eventueel wat tuinkers. En natuurlijk eet je het met stokjes!

Tip: vervang de garnalen in dit recept door gerookte zalm, makreel of tonijn dat is ook heel erg lekker.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*