Eetspiratie » Kip quinoa soep met zoete aardappel (slowcooker)
Kip quinoa soep

Kip quinoa soep met zoete aardappel (slowcooker)

Kip quinoa soep met zoete aardappel (slowcooker). Als je van soep houd net als ik dan wordt je erg blij van dit recept! Deze kippensoep heb ik gemaakt in de slowcooker maar je kunt het natuurlijk ook maken in een gewone soeppan. Het enige verschil is dat je er dan bij in de buurt moet blijven. Qua ingrediënten zit er in deze soep eigenlijk alles wat je nodig hebt, quinoa, zoete aardappel, tomaat en een hoop lekkere kruiden. Het is een verwarmende en vullende soep waarvan je een grote hoeveelheid kunt maken. Wat je over hebt eet je in die week als lunch of vries je in zo heb je altijd een complete maaltijd op voorraad. 

Het blog Chelsea’s messy apron bracht me op het idee voor deze soep. Ik heb wat dingen in het recept aangepast naar onze smaak en ingrediënten gebruikt die ik in huis had. Ook heb ik heb een zelfgemaakte kruidenmix gebruikt met Mexicaanse smaken. Het is heel handig om hier een voorraadje van in je kruidenkast te hebben, ideaal om gerechten mee op smaak te brengen. Heb je niet alle kruiden voor deze mix in je kruidenlade staan? Dan zou je ook een eetlepel ’taco seasoning’ kunnen gebruiken. Hier zitten ook alle smaakmakers in die je nodig hebt voor deze soep. Dit kun je kant en klaar kopen in de supermarkt.

Deze pan doet al het werk voor je
MOA Digitale Slowcooker 6,5 liter - RVS - BPA vrij - SC65D

MOA Digitale Slowcooker 6,5 liter – RVS – BPA vrij – SC65D

Met timer!

Kip quinoa soep met zoete aardappel uit de slowcooker

Deze soep is naast goed gevuld ook hoog in eiwitten. De quinoa, kip en kikkererwten maken dit een eiwitrijk gerecht. Makkelijk te maken en je hebt er geen omkijken naar. Zelfs de kip hoef je van tevoren niet aan te bakken, wat ik bij de meeste gerechten met kip wel doe. Alhoewel dit een recept is met vlees, in dit geval kip kun je er ook makkelijk een vegan/plantaardige variant van maken. In plaats van kip kun je kiezen voor champignons. Op deze manier kun je dit recept heel eenvoudig ‘veganizen’.

Kip quinoa soep met zoete aardappel (slowcooker)

Kip quinoa soep met zoete aardappel (slowcooker)

Recipe by Simone | Eetspiratie
5.0 from 1 vote
Course: Lunch, HoofdgerechtCuisine: FusionDifficulty: Makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd (6 u low)

6

hours 
Totale tijd

6

hours 

10

minutes

Een heerlijke voedzame eiwitrijke soep die je in 6 uur op low bereid in de slowcooker. Boordevol groenten, quinoa, zoete aardappel, kikkererwten en kip. Maak er eenvoudig een vegan variant van door de kip te vervangen door champignons. Serveer met verse kruiden, crispy chili olie en een drizzle limoensap. Lekker met een stuk brood erbij.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 350 gram kipfilet of kiphaasjes (of champignons)

  • 1 koeffiekopje quinoa, afgespoeld

  • 1 grote zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden

  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)

  • 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix of taco seasoning

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 blik kikkererwten (a 800 gram), afgespoeld

  • 1 liter water

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder

  • 15 gram verse koriander of peterselie, fijngehakt

  • zout en peper naar smaak

  • voor erbij: crispy chili olie/partjes limoen

BEREIDING

  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes en hak 2 tenen knoflook fijn.
  • Giet 800 gram kikkererwten af en spoel deze af onder de kraan. Neem ook een koffiekopje quinoa en spoel dit in een vergiet af onder de kraan.
  • Leg de kip onderin de slowcooker met daarop de kikkererwten, quinoa, de knoflook, zoete aardappel, 1 eetlepel kruidenmix, 1 eetlepel groentebouillonpoeder en 400 gram tomatenblokjes. Schenk hier 1 liter water op. Meng alles door elkaar.
  • Zet de slowcooker op stand low voor 6 uur. Na 6 uur is de kip gaar en de quinoa verdubbeld in volume. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep met de vers gehakte kruiden, crispy chili olie en een drizzle limoensap. Lekker met een stuk brood erbij.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.