Kip quinoa soep

Kip quinoa soep met zoete aardappel (slowcooker)

Als je van soep houd net als ik dan wordt je erg blij van dit recept! Deze kip quinoa soep heb ik gemaakt in de slowcooker maar je kunt het natuurlijk ook maken in een gewone soeppan. Het enige verschil is dat je er dan bij in de buurt moet blijven. Qua ingrediënten zit er in deze soep eigenlijk alles wat je nodig hebt, quinoa, zoete aardappel, tomaat en een hoop lekkere kruiden. Het is een verwarmende en vullende soep waarvan je een grote hoeveelheid kunt maken. Wat je over hebt eet je in die week als lunch of vries je in zo heb je altijd een complete maaltijd op voorraad. 

Het blog Chelsea’s messy apron bracht me op het idee voor deze soep. Ik heb wat dingen in het recept aangepast naar onze smaak en ik heb een zelfgemaakte kruidenmix gebruikt. Het is heel handig om hier een voorraadje van in je kruidenkast te hebben, ideaal om gerechten mee op smaak te brengen.

Spicemix

Wat heb je nodig?

  • 350 gram kippendijen, kipfilet of kiphaasjes
  • 1 koffie kopjes afgespoelde witte quinoa
  • 1 zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • 1 pot of blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • klein bosje verse koriander of peterselie
  • 1 pot afgespoelde kikkererwten
  • ongeveer 1 liter water
  • 1 eetlepel biologisch groentebouillonpoeder
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Deze kip quinoa soep kun je maken in de slowcooker of in een gewone pan op het fornuis. Heel simpel… je doet alle ingrediënten met de bouillon in de pan en laat het zachtjes koken.

Kip quinoa soep

Begin met de kip, leg deze onderin de pan en voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Giet als laatste de bouillon eroverheen. Het is niet erg als niet alles onder staat want er komt nog genoeg vocht uit de kip en de groenten. Zet de slowcooker 6 uur op low. Kijk tussendoor een keer en roer er even kort doorheen. Als de kip en de quinoa gaar zijn en de zoete aardappel zacht is dan is de soep klaar. De kip kun je met 2 vorken uit elkaar trekken of deze valt vanzelf uit elkaar.

Deze soep heeft eigenlijk verder niks extra’s meer nodig. Ik vind het zelf wel lekker om er sambal in te doen. Een lekker stuk vers brood is er natuurlijk altijd heerlijk bij.

Tip: van deze soep kun je heel eenvoudig een vegetarische variant maken door de kip weg te laten en groentebouillon te gebruiken.

Kip quinoa soep

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Hoi,

    Morgen wil ik de soep maken zonder kip. Denk je dat er dan nog steeds 6 uur op low voor nodig is?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*