Kip quinoa soep met zoete aardappel (slowcooker). Als je van soep houd net als ik dan wordt je erg blij van dit recept! Deze kippensoep heb ik gemaakt in de slowcooker maar je kunt het natuurlijk ook maken in een gewone soeppan. Het enige verschil is dat je er dan bij in de buurt moet blijven. Qua ingrediënten zit er in deze soep eigenlijk alles wat je nodig hebt, quinoa, zoete aardappel, tomaat en een hoop lekkere kruiden. Het is een verwarmende en vullende soep waarvan je een grote hoeveelheid kunt maken. Wat je over hebt eet je in die week als lunch of vries je in zo heb je altijd een complete maaltijd op voorraad.
Het blog Chelsea’s messy apron bracht me op het idee voor deze soep. Ik heb wat dingen in het recept aangepast naar onze smaak en ingrediënten gebruikt die ik in huis had. Ook heb ik heb een zelfgemaakte kruidenmix gebruikt met Mexicaanse smaken. Het is heel handig om hier een voorraadje van in je kruidenkast te hebben, ideaal om gerechten mee op smaak te brengen. Heb je niet alle kruiden voor deze mix in je kruidenlade staan? Dan zou je ook een eetlepel ’taco seasoning’ kunnen gebruiken. Hier zitten ook alle smaakmakers in die je nodig hebt voor deze soep. Dit kun je kant en klaar kopen in de supermarkt.
Kip quinoa soep met zoete aardappel uit de slowcooker
Deze soep is naast goed gevuld ook hoog in eiwitten. De quinoa, kip en kikkererwten maken dit een eiwitrijk gerecht. Makkelijk te maken en je hebt er geen omkijken naar. Zelfs de kip hoef je van tevoren niet aan te bakken, wat ik bij de meeste gerechten met kip wel doe. Alhoewel dit een recept is met vlees, in dit geval kip kun je er ook makkelijk een vegan/plantaardige variant van maken. In plaats van kip kun je kiezen voor champignons. Op deze manier kun je dit recept heel eenvoudig ‘veganizen’.
Kip quinoa soep met zoete aardappel (slowcooker)
6
porties10
minutes6
hours6
hours10
minutesEen heerlijke voedzame eiwitrijke soep die je in 6 uur op low bereid in de slowcooker. Boordevol groenten, quinoa, zoete aardappel, kikkererwten en kip. Maak er eenvoudig een vegan variant van door de kip te vervangen door champignons. Serveer met verse kruiden, crispy chili olie en een drizzle limoensap. Lekker met een stuk brood erbij.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
350 gram kipfilet of kiphaasjes (of champignons)
1 koeffiekopje quinoa, afgespoeld
1 grote zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden
1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix of taco seasoning
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 blik kikkererwten (a 800 gram), afgespoeld
1 liter water
1 eetlepel groentebouillonpoeder
15 gram verse koriander of peterselie, fijngehakt
zout en peper naar smaak
voor erbij: crispy chili olie/partjes limoen
BEREIDING
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes en hak 2 tenen knoflook fijn.
- Giet 800 gram kikkererwten af en spoel deze af onder de kraan. Neem ook een koffiekopje quinoa en spoel dit in een vergiet af onder de kraan.
- Leg de kip onderin de slowcooker met daarop de kikkererwten, quinoa, de knoflook, zoete aardappel, 1 eetlepel kruidenmix, 1 eetlepel groentebouillonpoeder en 400 gram tomatenblokjes. Schenk hier 1 liter water op. Meng alles door elkaar.
- Zet de slowcooker op stand low voor 6 uur. Na 6 uur is de kip gaar en de quinoa verdubbeld in volume. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met de vers gehakte kruiden, crispy chili olie en een drizzle limoensap. Lekker met een stuk brood erbij.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Quinoa koken in de Crock-Pot Express multicooker
- Quinoa salade met geroosterde groenten
- Quinoa sushi bowl
- Salade in een pot – handig voor lunch en mealprep
- Quinoa rotsjes
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.