Bladerdeeg hartjes, een leuk klein schattig receptje voor bijvoorbeeld Valentijnsdag, moederdag of vaderdag. Wie is er nu niet gek op krokant bladerdeeg? De geur die uit de oven komt tijdens het bakken is onweerstaanbaar. Deze bladerdeeg hartjes zijn zo simpel te maken, het is eigenlijk niet eens een recept te noemen. Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast tover je snel deze zoete bladerdeeg hapjes op tafel.
Voor deze bladerdeeg hapjes heb ik een hartvormige uitsteekvorm gebruikt. Heb je deze niet, geen probleem! Met een mes gaat het ook prima. En ben je niet zo van de hartjes, dan kun je ook mini flapjes maken gevuld met jam. Wil je dit recept vegan maken, gebruik dan bladerdeeg zonder boter en bestrijk de hartjes met een beetje sojamelk in plaats van ei. Vaak is het huismerk bladerdeeg plantaardig/vegan.
Bladerdeeg hartjes
In dit recept heb ik kersenjam gebruikt. Een andere rode jam is ook lekker zoals aardbeien of bosvruchten. Zelfgemaakte chia jam kun je ook prima gebruiken voor deze makkelijke bladerdeeg hartjes. Bestrooi ze voor het bakken met kaneelsuiker voor een extra knapperig korstje en een heerlijke kaneelsmaak. De kleine hartjes die je uit de bovenkant snijd bak je gewoon mee in de oven. De restjes deeg die je overhoud kneed je tot een deegbol en rol je uit met een deegroller, hier kun je ook nog hartjes uitsnijden.

Ninja Foodi 10-in-1 Vrijstaande elektrische oven
Airfryer, bakken, grillen en meer. 29 liter.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Bladerdeeg hartjes
4
porties20
minuten0
minuten10
minuten20
minutenMet een paar ingrediënten uit je diepvries en voorraadkast maak je heel eenvoudig een leuk zoet bladerdeeghapje. Leuk voor feestelijke gelegenheden, Valentijnsdag, moederdag of vaderdag. Ook leuk voor een high tea, als traktatie of voor een picknick.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
8 plakjes (plantaardig) bladerdeeg
2 eetlepels jam
1 ei, geklutst of 25 milliliter sojamelk
1 theelepel suiker
1 theelepel kaneel
BEREIDING
- Laat de plakjes bladerdeeg een licht ontdooien op een snijplank. Maak vervolgens setjes van 2 plakjes en leg deze op elkaar. Je hebt nu 4 setjes bladerdeeg.
- Snijd nu met een glad mes (of een hartjes uitsteekvorm) 8 zo groot mogelijke hartjes uit het bladerdeeg.
- Je hebt nu 4 setjes. 4 x een bovenkant en 4 x een onderkant. Haal bij elk hartje de bovenste plakjes eraf en snijd hier in het midden een klein hartje uit. Dit zijn de bovenkantjes.
- Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Leg er 4 hartjes op (de onderkant). Schep op elk hartje een halve eetlepel jam. Smeer het een beetje uit met de achterkant van de lepel. Leg vervolgens de bovenkanten met het uitgesneden hartje erop.
- Met de tanden van een vork ga je langs de rand van het hartje om het dicht te maken. Maak kaneelsuiker van 1 theelepel suiker en 1 theelepel kaneel. En kluts een ei (of gebruik sojamelk).
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bestrijk de hartjes met eigeel. Bestrooi met kaneelsuiker.
- Van de restjes deeg kun je kleine koekjes maken. Kneed het deeg tot een bal, rol het uit en steek vormpjes uit het overgebleven deeg. Bestrooi met kaneelsuiker. Leg deze erbij op de bakplaat.
- Bak de hartjes in de oven totdat ze bruin en krokant zijn voor ongeveer 8 tot 10 minuten, dit kan per oven verschillen. Blijf dus een beetje in de buurt. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer warm of koud.
AANTEKENINGEN
- Appelflappen kent iedereen wel. Maar appelflappen met appel en blauwe bes zijn stiekem nog lekkerder. Kijk hier voor het recept.