Bladerdeeg hartjes

Bladerdeeg hartjes

Wie is er nu niet gek op krokant bladerdeeg? De geur die uit de oven komt tijdens het bakken is onweerstaanbaar. Deze bladerdeeg hartjes zijn zo simpel te maken, het is eigenlijk niet eens een recept te noemen. Met een paar ingrediënten tover je snel iets lekkers op tafel.

Voor deze bladerdeeg hapjes heb ik een hartvormige uitsteekvorm gebruikt. Heb je deze niet, geen probleem! Met een mes gaat het ook prima. En ben je niet zo van de hartjes, dan kun je ook mini flapjes maken (zoals een appelflapje).

In dit recept heb ik kersenjam gebruikt. Maar een andere soort jam is natuurlijk ook geschikt. Aardbeienjam en abrikozenjam zijn ook erg lekker.

Bladerdeeg hartjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, Desserts, TussendoortjesKeuken: ZoetighedenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Oventijd

10

minuten
Tijd totaal

25

minuten

Met maar een paar ingrediënten tover je deze superschattige bladerdeeg hartjes op tafel.

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg

  • 4 eetlepels jam

  • 1 ei

  • 1 eetlepel (riet)suiker

  • 1 theelepel kaneel

Hoe maak je het?

  • Laat de plakjes bladerdeeg een beetje ontdooien op een snijplank. Snijd dan met een glad mes (of een uitsteekvorm) 8 zo groot mogelijke hartjes uit het bladerdeeg.
  • Het makkelijkste is als je twee velletjes bladerdeeg op elkaar legt en dan een hartvorm snijdt. Dan zijn de hartjes ook even groot. Je hebt nu 4 setjes. 4 x een bovenkant en 4 x een onderkant.
  • Uit één van de twee hartjes snijd je nog een klein hartje. Dit wordt de bovenkant. Alle restjes bladerdeeg leg je even apart, die gebruik je straks nog.
  • Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Leg er 4 hartjes op (de onderkant). Schep op elk hartje een eetlepel jam. Smeer het een beetje uit met de achterkant van de lepel. Leg vervolgens de bovenkanten erop.
  • Met de tanden van een vork ga je langs de rand van het hartje om het dicht te maken. Dit is tevens ook een mooie versiering!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bestrijk de hartjes met eigeel. Bestrooi met een mengsel van suiker en kaneel voor een lekkere krokante bovenkant.Bladerdeeg hartjes
  • Van de restjes kun je kleine koekjes maken. Steek vormpjes uit het overgebleven deeg en bestrooi met de kaneelsuiker. Leg deze erbij op de bakplaat.Bladerdeeg hartjes
  • Bak de hartjes in de oven totdat ze bruin en krokant zijn voor ongeveer 8 tot 10 minuten, dit kan per oven verschillen. Blijf dus een beetje in de buurt.

Aantekeningen

  • Appelflappen kent iedereen wel. Maar appelflappen met appel en blauwe bes zijn stiekem nog lekkerder. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*