Bladerdeeg hartjes

Bladerdeeg hartjes

Ik ben gek op hartjes! Deze bladerdeeg hartjes komen goed van pas op dagen zoals moederdag of Valentijnsdag. Of wil je een origineel cadeautje voor iemand maken dan zijn deze hartjes ook een leuk idee. Pak ze leuk in en je hebt een lief en lekker cadeautje. Wie is er nu niet gek op bladerdeeg met lekkere zoete jam?

Ik maakte van bladerdeeg en jam een soort kersenflapjes, maar dan in hartvorm. Ook maakte ik van de restjes bladerdeeg een aantal kleine hartvormige koekjes met kaneel en suiker. Als je een hartvormige uitsteekvorm hebt, ben je zo klaar! Met een mes kan het natuurlijk ook.

Wat heb je nodig?

  • 4 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels (kersen) jam
  • 1 geklutst ei
  • (kokosbloesem) suiker
  • 1 theelepel kaneel

Benodigdheden:

  • hartvormige uitsteekvorm
  • vork en een lepel
  • bakpapier
  • kwastje

Hoe maak je het?

Laat de plakjes bladerdeeg een beetje ontdooien op een snijplank. Snijd dan met een glad mes 4 zo groot mogelijke hartjes uit het bladerdeeg. Het makkelijkste is als je twee velletjes bladerdeeg op elkaar legt en dan een hartvorm snijdt. Dan zijn de hartjes ook even groot. Uit één van de twee hartjes snijd je nog een klein hartje. Dit wordt de bovenkant. Dit doe je 2 keer op dezelfde manier. Alle restjes bladerdeeg leg je even apart.

Tip: Als het bladerdeeg nog een beetje bevroren is, snijd het iets makkelijker.

Leg de twee hele hartjes op een velletje bakpapier en schep op elk hartje een eetlepel jam. Smeer het een beetje uit met de achterkant van de lepel. Leg het hart waaruit je het kleine hartje hebt gesneden er bovenop. Met de tanden van een vork ga je langs de rand van het hartje om het dicht te maken. Dit is tevens ook een mooie versiering!

Verwarm de oven voor op 180 graden en bestrijk de hartjes met eigeel. Bestrooi met suiker voor een lekkere krokante bovenkant.

De restjes bladerdeeg rol je met een deegroller uit tot een dunne plak (doe dit tussen twee velletjes bakpapier of met een beetje bloem, zodat het niet aan de deegroller kleeft). Steek of snijd kleine hartjes uit dit deeg. Bestrooi deze met een mengsel van suiker en kaneel. Leg ze erbij op het bakpapier. Bak de hartjes in de oven totdat ze bruin en krokant zijn voor ongeveer 8 tot 10 minuten, dit kan per oven verschillen.

Bladerdeeg hartjes

Leg ze op een mooi bordje, bestrooi met wat poedersuiker en serveer er nog wat extra jam bij. Ziet er lief uit toch!

Tip: je kunt heel simpel zelf poedersuiker maken door suiker te vermalen in een koffiemolentje.

Bladerdeeg hartjes

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*