Eetspiratie » Bladerdeeg hartjes
Bladerdeeg hartjes

Bladerdeeg hartjes

Bladerdeeg hartjes, een leuk klein receptje voor bijvoorbeeld Valentijnsdag, moederdag of vaderdag. Wie is er nu niet gek op krokant bladerdeeg? De geur die uit de oven komt tijdens het bakken is onweerstaanbaar. Deze bladerdeeg hartjes zijn zo simpel te maken, het is eigenlijk niet eens een recept te noemen. Met een paar ingrediënten tover je snel iets lekkers op tafel.

Voor deze bladerdeeg hapjes heb ik een hartvormige uitsteekvorm gebruikt. Heb je deze niet, geen probleem! Met een mes gaat het ook prima. En ben je niet zo van de hartjes, dan kun je ook mini flapjes maken (zoals een appelflapje). Wil je dit recept vegan maken, gebruik dan bladerdeeg zonder boter. Dit vind je gewoon in het vriesvak van je supermarkt. Lees altijd even het etiket om de ingrediënten te checken.

Bladerdeeg hartjes

In dit recept heb ik kersenjam gebruikt. Een andere rode jam is ook lekker zoals aardbeien of bosvruchten. Zelfgemaakte chia jam kun je ook prima gebruiken voor deze makkelijke bladerdeeg hartjes. Bestrooi ze voor het bakken met kaneelsuiker voor een extra knapperig korstje en een heerlijke kaneelsmaak. De kleine hartjes die je uit de bovenkant snijd bak je gewoon mee in de oven. Deze zijn lekker om er los bij te eten en in jam te dippen.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Bladerdeeg hartjes

Bladerdeeg hartjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Oventijd

10

minuten
Tijd totaal

25

minuten

Met maar een paar ingrediënten tover je deze superschattige bladerdeeg hartjes op tafel.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 8 plakjes bladerdeeg of vegan bladerdeeg

  • 4 eetlepels jam

  • 1 ei geklutst

  • 1 eetlepel (riet)suiker

  • 1 theelepel kaneel

BEREIDING

  • Laat de plakjes bladerdeeg een beetje ontdooien op een snijplank. Snijd dan met een glad mes (of een hartjes uitsteekvorm) 8 zo groot mogelijke hartjes uit het bladerdeeg.
  • Het makkelijkste is als je twee velletjes bladerdeeg op elkaar legt en dan een hartvorm snijdt. Dan zijn de hartjes ook even groot. Je hebt nu 4 setjes. 4 x een bovenkant en 4 x een onderkant.
  • Uit één van de twee hartjes snijd je nog een klein mini hartje. Dit wordt de bovenkant. Alle restjes bladerdeeg leg je even apart, die gebruik je straks nog.
  • Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Leg er 4 hartjes op (de onderkant). Schep op elk hartje een eetlepel jam. Smeer het een beetje uit met de achterkant van de lepel. Leg vervolgens de bovenkanten erop met het uitgesneden mini hartje erop.
  • Met de tanden van een vork ga je langs de rand van het hartje om het dicht te maken. Dit is tevens ook een mooie versiering. Maak kaneelsuiker van 1eetlepel rietsuiker en 1 theelepel kaneel. Kluts ook een ei in een schaaltje.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bestrijk de hartjes met eigeel. Bestrooi met de kaneelsuiker voor een lekkere krokante bovenkant.Bladerdeeg hartjes
  • Van de restjes kun je kleine koekjes maken. Steek vormpjes uit het overgebleven deeg en bestrooi met de kaneelsuiker. Leg deze erbij op de bakplaat.Bladerdeeg hartjes
  • Bak de hartjes in de oven totdat ze bruin en krokant zijn voor ongeveer 8 tot 10 minuten, dit kan per oven verschillen. Blijf dus een beetje in de buurt. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer warm of koud.

AANTEKENINGEN

  • Appelflappen kent iedereen wel. Maar appelflappen met appel en blauwe bes zijn stiekem nog lekkerder. Kijk hier voor het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.