Eetspiratie » Kerst borrelboom
Kerst borrelboom

Kerst borrelboom

Tijdens de kerstdagen komen er veel lekkere dingen op tafel. Naast lekker is het ook wel leuk als het eten er mooi uitziet. Met kerst kun je jezelf helemaal uitleven. Dus als je in een creatieve bui bent kun je deze kerst borrelboom eens maken. Het ziet er moeilijker uit dan het is. Het is een kwestie van bladerdeeg plakken en snijden, de oven in en klaar!

Deze variant heb ik gemaakt met zelfgemaakte rucolapesto. De pesto heeft een beetje pit wat ik natuurlijk erg lekker vind. Je kunt deze borrelboom maken met elke (verse) pesto. En als je druk bent met het kerstdiner en geen tijd hebt om pesto te maken dan voldoet een potje uit de supermarkt ook prima.

Kijk hier voor het recept van de rucolapesto.

Ik ga je vertellen hoe je deze kerst borrelboom maakt. Kort uitgelegd, je moet zorgen dat je 2 grote plakken bladerdeeg maakt. Deze plakken besmeer je met pesto. Vervolgens leg je de plakken op elkaar en daarna snijd je er een kerstboom uit. De ‘takken’ ga je draaien. Hierna hoef je hem alleen nog af te bakken. Het is dus meer een werkwijze dan een recept.

Kerst borrelboom

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Brood en borrelhapjesKeuken: Hartige hapjesMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voorbereiding

30

minuten
Oventijd

20

minuten
Tijd totaal

50

minuten

Knutsel van bladerdeeg en pesto een lekkere kerst borrelboom!

Ingrediënten

  • 4 eetlepels pesto (vers of uit een potje)

  • 8 plakken bladerdeeg

  • 1 ei

  • Parmezaanse kaas als garnering

Hoe maak je het?

  • Begin met het maken (of klaarzetten) van de pesto. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg licht ontdooien.
  • Leg eventueel een stuk bakpapier op je werkblad en leg hierop 4 plakken bladerdeeg in de vorm van een vierkant. Laat ze met elkaar overlappen. Rol er met een deegroller overheen zodat het een grote plak wordt.
  • Zet de dit even aan de kant en doe exact hetzelfde met de andere 4 plakken.
  • Je hebt hebt nu 2 grote plakken deeg. Besmeer nu een plak royaal met pesto. Rasp er eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas overheen. Leg de andere plak er nu bovenop.
  • Nu wordt het creatief. Je gaat de kerstboom snijden. Snijd de boom zoals aangegeven op de foto hieronder.Kerst borrelboom
  • De ‘takken’ draai je op tot wokkels zoals hier op de foto.Kerst borrelboom
  • Klop een eitje los en bestrijk de boom met een beetje ei. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Je houdt van afsnijsels over, deze kun je gewoon meebakken op de bakplaat en opeten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de boom erop en bak deze in ongeveer 20 tot 25 minuten bruin en krokant.
  • Serveer de borrelboom warm of koud. Leg de boom op een plank en iedereen kan er zijn eigen takje ‘afplukken’. Dit hapje is ook lekker bij soep.Kerst borrelboom

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

19 + 18 =