Kerst borrelboom, een heerlijk hapje van bladerdeeg met pesto. Een ideaal hapje dat niet mag ontbreken bij een kerstlunch, op een borrelplank of als bijgerecht tijdens het kerstdiner. Eenvoudig te maken en je hebt weinig ingrediënten nodig. Serveer bij een soep, of op een hapjesplank. Lekker met een beetje pesto ernaast om in te dippen en extra Parmezaanse kaas om eroverheen te strooien.
Voor dit recept kun je de pesto gebruiken die je lekker vindt. Het kan zelfgemaakte pesto zijn of lekker handig een potje uit de supermarkt. Dit recept kun je ook goed omtoveren in een vegan/plantaardige variant. Neem dan een pesto zonder kaas, dus op basis van alleen kruiden, olie en pijnboompitten. Maar er zijn ook pesto’s gemaakt met tofu of bijvoorbeeld cashewnoten. Gebruik Parmezaanse kaas of een plantaardige versie daarvan. Veel bladerdeegsoorten – meestal de goedkopere variant of het huismerk – zijn vaak al vegan. Met dit recept kun je dus alle kanten op.
Kerst borrelboom
Maar hoe maak je deze kerst borrelboom nu precies? Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Je neemt een vel bladerdeeg. Deze besmeer je met pesto. Daarna leg je er een tweede vel bovenop en hieruit snijd je een ‘kerstboomvorm’. Daarna snijd je de zijkanten in en die reepjes ’twist’ je vervolgens zodat je de takken krijgt. Daarna bak je de boom af in de oven voor ongeveer 15 minuten op 200 graden.
Serveer de borrelboom op een mooie plank met een beetje pesto ernaast en gebruik dat als dip. Je kunt als het ware de takjes van de boom af ‘plukken’. Een heerlijk bijgerecht, maar ook erg geschikt om als kersthapje te serveren op school of werk tijdens de kerstviering. Als je de stappen in de bereiding volgt, kan het eigenlijk niet mislukken.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.