Recept voor kruidige cranberry drank

Kruidig cranberry drankje

In de winter zijn er volop cranberry’s te koop. Ik wilde met deze mooie felgekleurde bessen een lekker kruidig cranberry drankje maken. Het is een heel simpel en snel receptje. Dit drankje is een goede vervanger voor glühwein, want zelf drink ik namelijk geen alcohol. De kleur van dit drankje is prachtig en het is ook nog eens heel erg gezond. De vitamine c kun je in de winter goed gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • 1 bakje cranberry’s
  • 2 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 4 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • schil van een halve biologische sinaasappel
  • schil van een halve biologische citroen
  • 1 liter water
  • optioneel: honing of ahornsiroop

Benodigdheden:

  • zeef
  • kom
  • glazen fles
  • evt een trechter
  • lepel

Hoe maak je het?

Was de cranberry’s en doe ze met 1 liter water in een pan. Snijd het ‘kontje’ van de sinaasappel af en duw daar de kruidnagels in. Op deze manier raak je ze niet kwijt. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat dit op een zacht vuurtje koken. Als de cranberry’s allemaal zijn opengesprongen (je hoort ze ook echt open knappen in de pan) kun je het vuur uitzetten.  Laat het een minuutje of 10 staan.

Recept voor kruidige cranberry drank

Zet een zeef op een grote kom en giet het sap erdoor. Duw met de achterkant van een lepel de rest van het sap uit de cranberry’s. Giet het sap over in een schone glazen fles met behulp van een trechter. Roer de ahornsiroop of honing door de warme drank tot het is opgelost.

Je kunt het drankje warm drinken. Koud is het een lekker verfrissend en feestelijk drankje. Leng het aan met bubbeltjes water of andere bubbels en doe er ijsblokjes, blaadjes munt of (bevroren) blauwe bessen in. Ziet er ook nog eens erg mooi uit!

Deze cranberry drank kun je ook prima maken in de slowcooker. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet deze voor 4 uur op low. Hoe langer de smaken intrekken, hoe lekkerder! Lees hier meer informatie over slowcooking.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

5 Reacties

  1. Hoi!
    Wat ziet het er lekker uit!
    Ik ga hem maken voor met kerst vanwege vele geen alcohol drinken.
    Mijn vraag is wel moet ik de sinaasappel daarna uitpersen?
    Ik hoop dat je antwoord kan geven voor ik het maak en anders ga ik zelf uitproberen ?
    Bedankt voor het delen van dit recept

    • Hoi Ramona, dank je! De sinaasappel kun je er daarna zeker in uitpersen daar wordt het alleen maar lekkerder van. Ik ben gek op sinaasappel :-) Ik heb het zelfs koud gedronken met schijfjes sinaasappel, bubbeltjes water en munt, ook erg lekker. Met een scheutje spa citroen is het ook erg lekker. Fijne feestdagen! Groetjes, Simone

  2. O dit lijkt me koud ook heel lekker in de zomer en dan misschien met het sap van de sinaasappel en de citroen er bij in. Ik ga in elk geval de warme versie binnenkort maken. En dan evt een paar zakjes cranberry’s in de vriezer doen voor de zomer.

  3. Dit wil ik heeeel graag proberen! Het ziet er ZO lekker uit! Vind je Jeneverbessen ook in elke supermarkt?

    • Hi ja vind ik ook! Ik werd geïnspireerd door jouw glühwein recept! Jeneverbessen zijn te koop in de wat beter gesorteerde supermarkten. Ze zijn ook heel lekker om te gebruiken om groenten in te maken!
      Liefs,
      Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*