Citroen ijsblokjes

Citroen ijsblokjes

Ik ben gek op citroen! Elke week gaat er in mijn keuken wel een netje citroenen doorheen. Citroen gebruik ik in heel veel gerechten. Een schijfje in de soep, citroensap in dressings of als een dressing op zich. Ik gebruik het ook in marinades, thee en in flavoured water met takjes verse munt. En natuurlijk citroenrasp, daar gebruik ik dan wel biologische (onbespoten) citroenen voor. Ik maakte dit keer keer citroen ijsblokjes om mijn water op te pimpen. Is weer eens wat anders dan een schijfje!

In plaats van citroensap kun je dit natuurlijk ook doen met het sap van een sinaasappel, limoen of wat dacht je van watermeloen? Naast dat het er mooi uitziet in je glas smaakt het ook nog eens erg lekker. Het is sowieso een gezonder alternatief voor frisdrank. Drink het bij voorkeur wel met een rietje, dat vinden je tanden fijn.

Wat heb je nodig?

  • 2 (biologische) citroenen
  • verse muntblaadjes
  • schijfje citroen in mini partjes gesneden

Hoe maak je het?

Pers de citroenen uit en verwijder de pitjes. Neem een ijsblokjesvorm en leg afwisselend in elk blokje een stukje van een muntblaadje of een mini citroenpartje. Giet het verse citroensap erop en zet dit voor een paar uur in de vriezer. En klaar zijn je citroen ijsblokjes! Erg leuk in een grote kan water, gecombineerd met takjes verse munt.

Wissel ook af met bubbeltjeswater, dat vind ik zelf altijd erg lekker.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*