Ben ik fan van zoetigheden, nee niet echt. Maar ik vind het wel leuk om recepten uit te proberen. En ik hoef niet bang te zijn dat ik het voor niks maak want er zijn genoeg mensen in mijn omgeving die wel van zoetigheid houden. Fudge is zo’n recept dat ik uit nieuwsgierigheid wilde uittesten.
En ik lust heus wel een stukje fudge natuurlijk maar ik deel ook graag uit! In dit recept gebruik ik gecondenseerde kokosmelk en gebruik ik een vegan chocoladereep. Dit recept is daardoor ook geschikt voor veganisten. Je kunt voor dit recept ook prima een blikje ‘gewone’ gecondenseerde melk gebruiken.
Op internet had ik al regelmatig recepten voorbij zien komen waar fudge werd gemaakt in de slowcooker. Aangezien ik veel experimenteer met de slowcooker wilde ik dit zelf ook weleens uittesten. Ik maakte fudge op de ‘gewone’ manier, au bain marie (een schaal boven een pan warm water). En ik maakte het in de slowcooker. Op die manier kan ik testen welke manier het meest handig is.
Au bain marie
Zet een grote pan water op het vuur en breng aan de kook, zet er een schaal bovenop en zorg dat het water de schaal niet raakt. Laat de chocolade smelten en voeg dan de gecondenseerde melk en de rest van de ingrediënten toe. Roer het goed door met een spatel. Voorzichtig! Als het een dik mengsel is geworden, is het klaar.
In de slowcooker
Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet deze op de stand ‘high’. Laat de deksel open en laat het geheel smelten. Roer het om de 5 minuten goed door met een spatel. Als het mengsel helemaal gesmolten is kun je het overgieten in een schaal of vorm. De tijd verschilt per slowcooker. Je gebruikt de slowcooker dus puur en alleen om de chocolade te laten smelten.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Fudge kende ik door mijn Amerikaanse buurvrouw die het regelmatig maakt. Eén brok stilt de behoefte van de ergste chocoladejunkie. Zij gebruikt ook boter voor een geslaagd toffee-effect. Jouw variant heeft het voordeel vegan te zijn wanneer je kokosmelk gebruikt. Ik heb het recept in ieder geval al uitgeprint.
Wat een heerlijk recept! Ook erg leuk om te maken en weg te geven als cadeautje.
Erg smakelijk, heb de Fin carre Puur Noir 50% cacao. Met gecondenseerde gezoete melk, cashewnoten en gedr.pruimen ipv. Dadels, gebruikt.
Happy Easter
Ik zie nergens hoe lang het in de slowcooker moet,wel om de 5 minuten roeren,
Maar geen totaaltijd.
Hoi! Je hebt gelijk! Eigenlijk is het klaar als de chocolade helemaal vloeibaar is. Ik heb het aangepast in het recept. Bedankt voor je oplettendheid! Groetjes, Simone
Welke soort chocolade gebruik je hiervoor, en dan bedoel ik 70%, 80% of de gewone.
Hoi, dat hangt er ook een beetje vanaf wat je lekker vindt. Ik heb in dit geval chocolade met een cacao-gehalte van rond de 50% gebruikt (redelijk normaal). Je kan in principe iedere chocolade gebruiken die je wilt. Als je chocolade met een hoger percentage gebruikt, kan de fudge iets bitter worden.
Vandaag gemaakt zo lekker! Vooral omdat we hem lactose vrij hadden mocht mijn zoontje ook mee eten!!