Af en toe komen er foodhypes voorbij waar je niet omheen kunt, zoals bijvoorbeeld fudge. Tijdens de feestdagen vliegen de fudgerecepten over het internet, de een nog gekker dan de andere. Toen ik de kerst editie van de foodybox binnen kreeg, zat er een mini flesje rum in en ik kreeg meteen een idee voor een lekkere fudge namelijk: fudge met rum en rozijnen.
Ik maakte een tijd terug al fudge met dadels en cashewnoten. Kijk hier voor het recept (en de bereidingswijze in de slowcooker). Fudge kun je dus maken op twee manieren, au bain-marie (pan met kokend water en een vuurvaste schaal) of in de slowcooker. Dit recept heb ik au bain-marie gemaakt. Op deze manier gaat het best makkelijk en snel. Als je de chocolade en de gecondenseerde melk mengt wordt het een dikke massa. Dit is makkelijker uit een schaal te scheppen als uit de slowcooker. De slowcooker dient eigenlijk alleen maar om de chocolade te laten smelten.
Je kunt dit recept als basis gebruiken en eraan toevoegen wat je lekker vindt. Maak je persoonlijke fudge smaak! Ook leuk om aan iemand cadeau te geven. Voor een kindvriendelijke versie van deze fudge laat je de rum gewoon weg.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE