Eetspiratie » Fudge met rum en rozijnen
Fudge met rum en rozijnen

Fudge met rum en rozijnen

Af en toe komen er foodhypes voorbij waar je niet omheen kunt, zoals bijvoorbeeld fudge. Tijdens de feestdagen vliegen de fudgerecepten over het internet, de een nog gekker dan de andere. Toen ik de kerst editie van de foodybox binnen kreeg, zat er een mini flesje rum in en ik kreeg meteen een idee voor een lekkere fudge namelijk: fudge met rum en rozijnen.

Ik maakte een tijd terug al fudge met dadels en cashewnoten. Kijk hier voor het recept (en de bereidingswijze in de slowcooker). Fudge kun je dus maken op twee manieren, au bain-marie (pan met kokend water en een vuurvaste schaal) of in de slowcooker. Dit recept heb ik au bain-marie gemaakt. Op deze manier gaat het best makkelijk en snel. Als je de chocolade en de gecondenseerde melk mengt wordt het een dikke massa. Dit is makkelijker uit een schaal te scheppen als uit de slowcooker. De slowcooker dient eigenlijk alleen maar om de chocolade te laten smelten.

Je kunt dit recept als basis gebruiken en eraan toevoegen wat je lekker vindt. Maak je persoonlijke fudge smaak! Ook leuk om aan iemand cadeau te geven. Voor een kindvriendelijke versie van deze fudge laat je de rum gewoon weg.

Fudge met rum en rozijnen

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Desserts, TussendoortjesKeuken: WereldkeukenNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

20

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

15

minuten
Uitharden

3

uren 
Tijd totaal

3

uren 

25

minuten

Hoe maak je zelf fudge? Dit is een simpel recept voor fudge met rum en rozijnen. Zelfgemaakte fudge is ook leuk om cadeau te geven!

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 200 gram 200 pure chocolade

  • 1 snufje 1 zout

  • 200 milliliter 200 gecondenseerde melk (uit een blikje)

  • 6-8 6-8 volkoren digestive koekjes

  • 4 handjes 4 rozijnen

  • 2-3 eetlepels 2-3 rum naar smaak

Bereiding:

  • Breng een pannetje water aan de kook en zet hier een vuurvaste schaal op. Zorg dat het water de schaal niet raakt.
  • Breek de chocolade in stukken en doe deze in de schaal. Laat het helemaal smelten. Roer het door met een spatel en voeg een snufje zout toe.
  • Hak de koekjes en rozijnen in kleine stukjes en houd een beetje apart. Dit gebruik je straks als topping op de fudge.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe aan de gesmolten chocolade en roer dit goed door met een spatel. Het mengsel zal nu een stuk dikker worden. Draai het vuur uit.
  • Voeg de stukjes koek en rozijnen toe en meng dit goed door elkaar. Nu mag de rum erbij. Schep alles goed om.
  • Bekleed een vierkante schaal of bakvorm met een stukje bakpapier. Verfrommel het bakpapier eerst, zo krijg je het makkelijker in de bakvorm. Schep de fudge over in de bakvorm en smeer het uit met een spatel.
  • Bepaal hoe dik je de blokjes wilt hebben. Hoe platter je het mengsel uitsmeert, hoe platter de blokjes zullen zijn. Ik maak blokjes van ongeveer 2 centimeter dik.
  • Bestrooi als laatste de fudge met de rest van de koekkruimels en de rozijnen. Dek de bakvorm af en zet de fudge een paar uurtjes in de koelkast om uit te laten harden. Als je de fudge wilt serveren, haal je deze uit de koelkast. Wacht een paar minuutjes en snijd de fudge in blokjes.
  • Je kunt de fudge buiten de koelkast bewaren in een bakje of zelfs invriezen voor een later moment.Fudge rum en rozijnen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)