Fudge met rum en rozijnen

Fudge met rum en rozijnen

Af en toe komen er foodhypes voorbij waar je niet omheen kunt, zoals bijvoorbeeld fudge. Tijdens de feestdagen vliegen de fudgerecepten over het internet, de een nog gekker dan de andere. Toen ik de kerst editie van de foodybox binnen kreeg, zat er een mini flesje rum in en ik kreeg meteen een idee voor een lekkere fudge namelijk: fudge met rum en rozijnen.

Ik maakte een tijd terug al fudge met dadels en cashewnoten. Kijk hier voor het recept (en de bereidingswijze in de slowcooker). Fudge kun je dus maken op twee manieren, au bain-marie (pan met kokend water en een vuurvaste schaal) of in de slowcooker. Dit recept heb ik au bain-marie gemaakt. Op deze manier gaat het best makkelijk en snel. Als je de chocolade en de gecondenseerde melk mengt wordt het een dikke massa. Dit is makkelijker uit een schaal te scheppen als uit de slowcooker. De slowcooker dient eigenlijk alleen maar om de chocolade te laten smelten.

Fudge met rum en rozijnen

Je kunt dit recept als basis gebruiken en eraan toevoegen wat je lekker vindt. Maak je persoonlijke fudge smaak! Ook leuk om aan iemand cadeau te geven. Voor een kindvriendelijke versie van deze fudge laat je de rum gewoon weg.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Wat heb je nodig voor 15 tot 20 blokjes?

  • 200 gram pure chocolade
  • snufje zout
  • 200 milliliter gecondenseerde melk (uit een blikje)
  • 6 tot 8 volkoren digestive koekjes
  • 4 handjes rozijnen
  • 2 tot 3 eetlepels rum naar smaak

Hoe maak je het?

  • Breng een pannetje water aan de kook en zet hier een vuurvaste schaal op. Zorg dat het water de schaal niet raakt.
  • Breek de chocolade in stukken en doe deze in de schaal. Laat het helemaal smelten. Roer het door met een spatel en voeg een snufje zout toe.
  • Hak de koekjes en rozijnen in kleine stukjes en houd een beetje apart. Dit gebruik je straks als topping op de fudge.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe aan de gesmolten chocolade en roer dit goed door met een spatel. Het mengsel zal nu een stuk dikker worden. Draai het vuur uit.
  • Voeg de stukjes koek en rozijnen toe en meng dit goed door elkaar. Nu mag de rum erbij. Schep alles goed om.
  • Bekleed een vierkante schaal of bakvorm met een stukje bakpapier. Verfrommel het bakpapier eerst, zo krijg je het makkelijker in de bakvorm. Schep de fudge over in de bakvorm en smeer het uit met een spatel.
  • Bepaal hoe dik je de blokjes wilt hebben. Hoe platter je het mengsel uitsmeert, hoe platter de blokjes zullen zijn. Ik maak blokjes van ongeveer 2 centimeter dik.
  • Bestrooi als laatste de fudge met de rest van de koekkruimels en de rozijnen. Dek de bakvorm af en zet de fudge een paar uurtjes in de koelkast om uit te laten harden. Als je de fudge wilt serveren, haal je deze uit de koelkast. Wacht een paar minuutjes en snijd de fudge in blokjes.
  • Je kunt de fudge buiten de koelkast bewaren in een bakje of zelfs invriezen voor een later moment.
Fudge met rum en rozijnen
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*