Pisang goreng

Pisang goreng

Een recept voor pisang goreng mag natuurlijk niet ontbreken op Eetspiratie! Het is al een tijd geleden dat ik deze lekkernij gemaakt heb terwijl het eigenlijk super eenvoudig is. Pisang goreng is lekker als snack, een zoet onderdeel van een rijsttafel en het is ook een mooie afsluiter van een etentje als dessert. Ik vind het een heerlijk feestelijk gerechtje.

Pisang goreng maken is helemaal niet moeilijk. Wat ik zelf wel belangrijk vind, is dat je de goede bananen gebruikt. In dit geval bakbananen. Deze bananen zijn een stuk steviger als ‘gewone’ bananen. Je koopt bakbananen bij de toko. Daar vind je groene bananen, gele en zwart/gele. Dus onrijpe, rijpe en overrijpe. Plan in wanneer je pisang goreng wilt gaan maken en kies dan welke kleur banaan je nodig hebt. Ik kocht de gele en na anderhalve week waren ze zwart/geel en dus rijp genoeg om te bakken.

Tip: je kunt het beslag ook een dag van tevoren maken. Bewaar het in de koelkast en roer het even door voor gebruik.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Wat heb je nodig voor ongeveer 24 stuks?

  • 4 rijpe bakbananen
  • 150 gram bloem
  • theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • mespunt kaneel
  • 1 ei
  • 150 tot 175 milliliter water
  • rijstolie (een laagje van 2 centimeter in de pan)
  • mespunt vanillepoeder of een halve theelepel vanille extract
  • poedersuiker
Pisang goreng
De banaan mag helemaal bedekt worden met het beslag

Hoe maak je het?

  • Leg een aantal keukenbenodigdheden klaar. Je hebt een diepe pan nodig, 4 vorken, een diep bord, een mes, een schuimspaan, een snijplank en een stuk keukenpapier.
  • Maak een beslag van bloem, bakpoeder, water, ei, zout, kaneel en het vanillepoeder of extract. Roer dit goed door elkaar in een beslagkom. Het beslag is dik en blijft goed plakken aan de banaan.
  • Haal de schil van de bakbananen. Snijd de bananen doormidden en snijd van elk stuk drie plakjes in de lengte. Je hebt nu 6 plakken bakbanaan.
  • Verhit de olie in een wok of diepe pan. Doe een aantal stukken banaan in het beslag en zorg dat de plakjes volledig bedekt zijn met het mengsel. Gebruik twee vorken om de banaan uit het beslag te halen en in de olie te leggen en gebruik twee schone vorken om de banaan om te draaien in de pan.
  • Bak de bananen tot ze bruin zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. LET OP! De tweede bakronde is de olie al heet en zal de banaan sneller bruin zijn. Blijf dus in de buurt.
  • Serveer de pisang goreng op een mooie grote schaal en bestrooi royaal met poedersuiker.

Heb je gebakken banaan over? Bewaar deze in een bakje in de koelkast en warm deze voor het serveren even kort op in de oven.

Pisang goreng (gebakken banaan)
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*