Eetspiratie » Pisang goreng
Pisang goreng

Pisang goreng

Als ik aan pisang goreng (gebakken banaan) denk dan denk ik aan een feestje. Deze zoete lekkernij kennen de meeste mensen als gerechtje op de kaart van de plaatselijke Chinees. Wij eten het meestal als zoet hapje bij een rijsttafel of op oudjaarsavond. Stiekem vind ik deze zoete gebakken bananen lekkerder als oliebollen. Ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken.

Je kunt pisang goreng maken van twee soorten bananen, de bakbanaan en de ‘gewone’ banaan. De bakbanaan is steviger van structuur en heeft die typische tropische smaak. Gewone bananen zijn ook prima en ook makkelijker verkrijgbaar. Bakbananen zijn te koop bij de toko.

Om een luchtig beslag en een knapperige buitenkant te krijgen gebruik ik bruisend water. Heb je dat niet in huis dan is kraanwater ook prima.

Pisang goreng

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Desserts, IndofoodKeuken: IndofoodMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

22

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Frituren

30

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Met een paar bananen en een paar ingrediënten uit je voorraadkast bak je lekkere pisang goreng.

Ingrediënten

  • 4 rijpe bakbananen of 6 gewone bananen

  • 150 gram bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 1 mespunt kaneel

  • 1 ei

  • 175 milliliter bruisend water

  • optioneel: 1 mespunt vanillepoeder of een halve theelepel vanille extract

  • rijstolie of zonnebloemolie (een laagje van 2 centimeter in de pan)

  • poedersuiker

Hoe maak je het?

  • Leg een aantal keukenbenodigdheden klaar. Je hebt een diepe pan nodig, 2 vorken, een grote kom, een mes, een schuimspaan, een snijplank en een stuk keukenpapier.
  • Maak een beslag van bloem, bakpoeder, bruisend water, ei, zout, kaneel en het vanillepoeder (of extract). Roer dit goed door elkaar in een beslagkom. Het beslag is dik en blijft goed plakken aan de banaan.
  • Haal de schil van de (bak)bananen. Snijd de bakbananen doormidden en de stukken nogmaals in de lengte doormidden. Je hebt nu 4 plakken bakbanaan. Gebruik je gewone banaan? Snijd de banaan dan in 3 stukken.
  • Verhit de olie in een wok of diepe pan. Doe een aantal stukken banaan in het beslag en zorg dat de plakjes volledig bedekt zijn met het mengsel. Test eventueel met een houten chopstick (eetstokje) of de olie warm is. Zet het stokje in de olie en als er bubbeltjes omhoog komen is de olie warm genoeg.
  • Schep met een vork een stuk banaan uit het beslag, laat het overtollige beslag er even aflopen en laat de banaan voorzichtig in de olie zakken. Bak de bananen tot ze rondom bruin zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier.
  • Serveer de pisang goreng op een mooie grote schaal en bestrooi royaal met poedersuiker.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE