Pisang goreng (gebakken banaan) hoort bij een feestje, of bij een rijsttafel wat sowieso altijd een groot feest is. Deze zoete lekkernij ken je waarschijnlijk als een gerechtje op de kaart van de plaatselijke Chinees. Ik bak ze standaard voor oudjaarsavond in plaats van oliebollen. Naast dat ik het lekkerder vind is pisang goreng ook een stuk makkelijker te maken dan oliebollen.
Je kunt pisang goreng maken van twee soorten bananen, de bakbanaan en de ‘gewone’ banaan. De bakbanaan is steviger van structuur en heeft die typische tropische smaak. Bakbananen kun je kopen als ze groen zijn en ze even laten rijpen op je fruitschaal. Maar ook al zijn ze groen, je kunt ze dan prima gebruiken voor dit recept. Iets rijpere bakbananen en gewone bananen zijn minder stevig. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar groene bakbananen.
Pisang goreng
Het geheim van een knapperig korstje en een luchtig beslag is: koud bruisend water. Dit pisang goreng beslag gebruik ik ook om groente tempura van te maken (kijk hier voor het recept). Het beslag maken is heel eenvoudig en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in je voorraadkast staan.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)