Eetspiratie » Havermout met banaan
Havermout met banaan

Havermout met banaan

Vroeger at ik regelmatig Brinta. Dit warme ontbijtje en vooral de geur doen me denken aan de winter. Tegenwoordig is havermout helemaal hip. Het is gezond en makkelijk te bereiden. Ik vond het eerder iets weghebben van behanglijm. Maar eindelijk heb ik een bereiding gevonden waarop ik havermout wel lekker vind, namelijk gecombineerd met banaan!

Wat wel weer handig is van havermout, is dat je het zowel warm als koud kunt eten. In de winter maak je de warme variant en in de zomer de koude variant, ook wel overnight oats genoemd. Hierbij meng je havermout met (plantaardige) melk en voeg je fruit en /of zaden en pitten toe. Dit laat je een nachtje staan (weken) in de koelkast en de volgende dag eet je het koud op.

Naast banaan zit er in dit recept ook een geraspte appel en wat blauwe bessen. Je kunt dit dus best een gezond ontbijtje noemen. Kies voor ‘gewone’ melk of een plantaardige melk zoals rijstmelk of havermelk.

Havermout met banaan

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: OntbijtKeuken: OntbijtMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

1

persoon
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Met havermout en vers fruit zet je snel een gezond ontbijtje op tafel.

Ingrediënten

  • 125 milliliter (plantaardige) melk

  • 2 eetlepels havermoutvlokken

  • 1 geprakte banaan

  • 1 appel

  • 1 mespunt kaneel

  • honing naar smaak

  • optioneel: blauwe bessen/gemengde noten

Hoe maak je het?

  • Verwarm de melk met de havermout in een steelpannetje.
  • Voeg de geprakte banaan en de geraspte appel toe en een mespunt kaneel. Laat het zachtjes koken tot een dikke havermoutpap.
  • Schep de havermout over in een kom. Garneer eventueel met blauwe bessen, noten en drizzle er een beetje honing overheen.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE