Havermout met banaan, een lekker vullend ontbijt of tussendoortje. Eerlijk is eerlijk, ik heb havermout leren eten. Nu heb ik een manier gevonden om het lekker romig te maken zonder dat het op behanglijm lijkt. Om de havermout(pap) te zoeten gebruik ik banaan. En natuurlijk mogen lekkere toppings niet ontbreken.
Ik vind het altijd maar een gedoe om in de ochtend havermoutpap te maken, daar heb ik helemaal geen tijd voor. Dus nu maak ik havermout voor een paar dagen vooruit. Ik maak vier porties, zodat iedereen in de ochtend snel zijn ontbijtje uit de koelkast kan pakken. Ook is het een lekker tussendoortje wat je als klaar hebt staan. Je eet het koud of warmt het even op. Voeg vers fruit toe, zoals blokjes appel, blauwe bessen of peer. Bevroren kersen zijn mijn persoonlijke favoriet. Voeg deze toe als de havermout is afgekoeld. De volgende ochtend zijn ze ontdooit en heerlijk in combinatie met de havermout.
Havermout met banaan
Voor dit recept gebruik ik fijne volkoren havermout. Meestal koop ik de biologische variant. Ik gebruik plantaardige melk (sojamelk of havermelk) maar je kunt ook ‘gewone’ melk gebruiken als je dat wilt. Het is een eenvoudig recept was redelijk snel klaar is. Wat ik doe: op zondag maak ik 4 -5 porties en verdeel deze over glazen potjes. Daarna de deksel erop, laten afkoelen en vervolgens bewaar je het in de koelkast. Je kunt er direct al toppings (fruit of bevroren fruit) aan toevoegen of je laat het ‘naturel’ zo dat diegene zijn/haar eigen topping kan kiezen.
Is de havermoutpap de volgende dag iets te stevig geworden? Voeg dan een scheut melk toe of een schep (plantaardige) yoghurt of kwark. Naast fruit kun je er ook kokosrasp, kaneel, gemalen lijnzaad of hennepzaad overheen strooien. Gemengde noten of een handje granola geven je havermoutpap een lekkere crunch. Als je van zoet houdt drizzle je er nog een beetje ahorn siroop overheen.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE