Vroeger at ik regelmatig Brinta. Dit warme ontbijtje en vooral de geur doen me denken aan de winter. Tegenwoordig is havermout helemaal hip. Het is gezond en makkelijk te bereiden. Ik vond het eerder iets weghebben van behanglijm. Maar eindelijk heb ik een bereiding gevonden waarop ik havermout wel lekker vind, namelijk gecombineerd met banaan!
Wat wel weer handig is van havermout, is dat je het zowel warm als koud kunt eten. In de winter maak je de warme variant en in de zomer de koude variant, ook wel overnight oats genoemd. Hierbij meng je havermout met (plantaardige) melk en voeg je fruit en /of zaden en pitten toe. Dit laat je een nachtje staan (weken) in de koelkast en de volgende dag eet je het koud op.
Naast banaan zit er in dit recept ook een geraspte appel en wat blauwe bessen. Je kunt dit dus best een gezond ontbijtje noemen. Kies voor ‘gewone’ melk of een plantaardige melk zoals rijstmelk of havermelk.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE