Havermout met banaan

Havermout met banaan

Heb je behoefte aan een warm en stevig ontbijt? Maak dan dit recept met havermout en banaan. Het is vullend, warm en lekker kruidig door de kaneel die erin zit. Een stevig ontbijt wat een beetje lijkt op de ouderwetse ‘brinta’. Dit ontbijt is geschikt voor zowel grote als kleine mensen!

Wat heb je nodig?

  • 125 milliliter (plantaardige) melk of water
  • 2 flinke eetlepels havermoutvlokken
  • 1 banaan
  • halve appel geraspt
  • handje blauwe bessen (evt uit de diepvries)
  • eetlepel gehakte gemengde noten
  • optioneel: honing

Hoe maak je het?

Doe de melk of het water met de havermout in een steelpannetje en warm het langzaam op. Voeg nu de banaan in stukjes toe en prak hem in het pannetje. Rasp de appel boven het pannetje en voeg de kaneel erbij. Laat dit nu langzaam koken tot de een mooie pap hebt. Voeg net voordat je de pap in het schaaltje doet de blauwe bessen bij de pap in het pannetje en roer kort door. Garneer met de pecannoten en de kokosbloesemsuiker. Een lekker ontbijt met granen, fruit en noten een goed begin van de dag!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Het is wennen qua smaak, maar nu is ie wel erg lekker! Maar wat een vuller zeg, poehpoeh… machtig ontbijtje, heb voorlopig niks meer nodig ;-)

  2. Ja; heerlijk en voedzaam; Ik geef zelf de voorkeur eraan om die vlokken ‘s avonds tevoren in de week te zetten, en dan na het al dan niet opgewarmd te hebben de rest met een d.l. Lucuma erbij te doen: blijven je Vitaalstoffen intakt, dus nog iets voedzamer…!!

    • Hoi! Ja ik maak ook regelmatig overnight oats maar vind het ook lekker om af te wisselen met ouderwetse pap. En klopt in de overnight oats blijven de voedingstoffen behouden dus zeker erg lekker en gezond. Ook lekker met rauwe cacao nibs :-)

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*