Havermout met banaan

Havermout met banaan

Soms heb ik zin in een lekker warm en knus ontbijtje. Vroeger at ik dan een kom brinta. Die geur doet me denken aan vroeger. Tegenwoordig eet ik in plaats van brinta een kom havermout met banaan. Je moet er wel een beetje moeite voor doen in de ochtend maar daar krijg je wel een lekker ontbijtje voor terug.

Dit vind ik persoonlijk echt een ontbijt voor als het buiten koud en guur is. Je kunt ook een ‘koude’ versie maken. Dit heet overnight oats en is weer een lekker ontbijtje in de zomer. Je schept de ingrediënten in een potje, mengt deze goed door elkaar en zet het een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend is de havermout zacht geworden en is je ontbijtje klaar.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 125 milliliter (plantaardige) melk

 • 2 eetlepels havermoutvlokken

 • 1 geprakte banaan

 • kleine geraspte appel

 • optioneel: handje blauwe bessen, eetlepel gehakte noten

 • honing naar smaak

 • mespunt kaneel

Hoe maak je het?

 • Verwarm de melk met de havermout in een steelpannetje.
 • Voeg de geprakte banaan en de geraspte appel toe en een mespunt kaneel. Laat het zachtjes koken tot een dikke havermoutpap.
 • Schep de havermout over in een kom. Garneer eventueel met blauwe bessen, noten en drizzle er een beetje honing overheen.
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

 1. Het is wennen qua smaak, maar nu is ie wel erg lekker! Maar wat een vuller zeg, poehpoeh… machtig ontbijtje, heb voorlopig niks meer nodig ;-)

 2. Ja; heerlijk en voedzaam; Ik geef zelf de voorkeur eraan om die vlokken ‘s avonds tevoren in de week te zetten, en dan na het al dan niet opgewarmd te hebben de rest met een d.l. Lucuma erbij te doen: blijven je Vitaalstoffen intakt, dus nog iets voedzamer…!!

  • Hoi! Ja ik maak ook regelmatig overnight oats maar vind het ook lekker om af te wisselen met ouderwetse pap. En klopt in de overnight oats blijven de voedingstoffen behouden dus zeker erg lekker en gezond. Ook lekker met rauwe cacao nibs :-)

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*