Granola met sinaasappel

Granola met sinaasappel

Wat is nu lekkerder dan in de ochtend te ontbijten met een kommetje yoghurt met daarop krokante muesli en vers fruit? Juist er is niks lekkerder! Nou ja een croissantje is ook niet verkeerd. Krokante muesli wordt ook wel granola genoemd en in de supermarkt heb je heel veel verschillende soorten. Wat ik erg jammer vind is dat deze supermarkt granola’s vol zitten met suiker (s). En nee, niet één soort suiker maar zelfs meerdere soorten.

Dit is dus echt een product dat je beter zelf kunt maken zodat je weet wat erin zit. Granola zonder een zoete smaak is helemaal niet lekker. Je kunt verschillende producten gebruiken om je eigen gemaakte granola te zoeten. Denk aan ahorn siroop, dadelstroop, of honing. En nee, deze suikers zijn niet perse ‘gezonder’ dan gewone suiker. Suiker is suiker. Maar als je niet een hele pot granola per dag eet valt het met de suiker best wel weer mee.

Ik heb het etiket op een pak granola uit de winkel eens goed bestudeerd. Ik noem alleen even de suikers die erin zitten. Glucosestroop, suiker, suikerstroop, honing en melasse. Dit zit alleen al in een pak granola. Conclusie: maak lekker je eigen granola met alleen honing!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram havermoutvlokken
  • 80 gram sesamzaadjes
  • 150 gram gehakte gemengde noten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitjes
  • snufje vanillepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram kokosolie
  • 175 gram vloeibare honing
  • sap en rasp van een halve biologische sinaasappel (of je gebruikt alleen het sap)
  • 80 gram rozijnen

Hoe maak je het?

Neem een diepe pan en zet deze op een laag vuur. Doe de honing, het sinaasappelsap, de rasp en de kokosolie in de pan.

Voeg de droge ingrediënten (behalve de rozijnen) toe aan het warme honingmengsel en schep het om met een spatel zodat alles goed goed bedekt is.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de granola over de bakplaat en smeer het een beetje uit met de achterkant van een lepel.

Bak de granola ongeveer 30 tot 40 minuten maar schep het elke 10 minuten even om. Let goed op want het verbrand snel. Als de baktijd verstreken is haal de je bakplaat uit de oven en laat je de granola helemaal afkoelen. De granola wordt nog wat krokanter naarmate hij afkoelt.

Als het is afgekoeld meng je de rozijnen erdoorheen. Bewaar de granola in glazen potten. Uit dit recept haal je 2 grote potten granola.

Tip: zoek je nog een origineel cadeautje? Doe dan je eigen gemaakte granola in een weckpotje, hang er een leuk label aan en klaar! En voeg ook eens boekweitkorrels toe voor de variatie, dat is ook heel erg lekker.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*