Eetspiratie » Granola met sinaasappel
Granola met sinaasappel

Granola met sinaasappel

Granola met sinaasappel, lekker krokant gebakken havervlokken, zaden en pitjes met een vleugje citrus. Een kom yoghurt met granola is een van mijn favoriete ontbijtjes. Meestal neem ik een yoghurt, met daarover een handje granola en vers fruit. Granola kun je kopen maar zelf maken is ook helemaal niet moeilijk. Ook kun je zelf bepalen hoe zoet je de granola maakt. In de supermarktvarianten zitten vaak verschillende soorten suiker(s).

Ik heb een etiket van een pak granola eens goed bestudeerd. Er zaten maar liefst vier soorten suiker in. Namelijk: glucosestroop, melasse, suikerstroop en honing. Ik begrijp wel dat een fabrikant zoveel suikers in zijn granola doet want een bittere granola is echt niet te pruimen.

Granola met sinaasappel

Op zondag (als ik zin heb) maak ik meestal een voorraadje granola voor de hele week. Alle ingrediënten gaan in een grote kom, goed mengen en uitspreiden op een bakplaat. Je bakt het af in de oven, maar blijf wel een beetje in de buurt want als het verbrand smaakt het alsnog bitter. En wat betreft de hoeveelheden, deze komen niet zo nauw. Soms doe ik er gewoon een beetje van dit en een beetje van dat in. Dat maakt bij dit recept niet heel veel uit. Het is een basis, maak het zoals jij het lekker vindt.

Granola met sinaasappel

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

500

gram
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

30

minuten
Total time

40

minuten

Maak met havermout, zaden en pitten je eigen krokante granola.

Ingrediënten

  • 250 gram havervlokken (havermout)

  • 2 eetlepels sesamzaadjes

  • 150 gram gemengde noten

  • 50 gram zonnebloempitten

  • 50 gram pompoenpitten

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1 theelepel kaneel

  • 100 milliliter olijfolie

  • 100 milliliter vloeibare honing

  • 1 biologische sinaasappel (sap en rasp)

  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom (behalve de rozijnen) en meng alles goed door elkaar tot alles goed plakkerig is. Verhit ondertussen de oven op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel hierop uit. Bak de granola bruin en krokant in ongeveer 30 minuten. Schep tijdens het bakken de granola een paar keer om.
  • Haal de granola uit de oven en laat deze op de bakplaat afkoelen. Hij wordt nu nog krokanter. Meng als laatste de rozijnen er doorheen. Bewaar de granola in een goed afgesloten glazen pot.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE