Granola met sinaasappel

Granola met sinaasappel

Een kom yoghurt met granola is mijn favoriete ontbijtje. Meestal neem ik Griekse yoghurt, met daarover een handje granola en vers fruit. Granola kun je kopen maar zelf maken is ook helemaal niet moeilijk. Ook kun je zelf bepalen hoe zoet je de granola maakt. In de supermarktvarianten zitten vaak verschillende soorten suiker(s). Ik zoet mijn granola met sinaasappel en honing.

Ik heb een etiket van een pak granola eens goed bestudeerd. Er zaten maar liefst 4 soorten suiker in. Namelijk: glucosestroop, melasse, suikerstroop en honing. Ik begrijp wel dat een fabrikant zoveel suikers in zijn granola doet want een bittere granola is echt niet te vr(eten). Maar het kan ook echt met minder suiker, of met 1 of 2 soorten suiker.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Op zondag maak ik meestal een voorraadje granola voor de hele week. Alle ingrediënten gaan in een grote kom, goed mengen en uitspreiden op een bakplaat. Je bakt het af in de oven, maar blijf wel een beetje in de buurt want als het verbrand smaakt het alsnog bitter. En wat betreft de hoeveelheden, deze komen niet zo nauw. Soms doe ik er gewoon een beetje van dit en een beetje van dat in. Dat maakt bij dit recept niet heel veel uit.

wat heb je nodig?

  • 250 gram havermoutvlokken

  • 80 gram sesamzaadjes

  • 150 gram gemengde noten

  • 50 gram pompoenpitten

  • 50 gram zonnebloempitten

  • theelepel vanille extract of snufje vanillepoeder

  • theelepel kaneel

  • 100 milliliter olijfolie

  • 100 tot 150 gram vloeibare honing

  • rasp van een (biologische sinaasappel)

  • sap van een halve sinaasappel

  • optioneel: 80 gram rozijnen

  • klein snufje zout

Hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom (behalve de rozijnen) en meng alles goed door elkaar tot alles goed plakkerig is. Verhit ondertussen de oven op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel hierop uit. Bak de garnola bruin en krokant in ongeveer 30 minuten. Schep tijdens het bakken de granola een paar keer om.
  • Haal de granola uit de oven en laat deze op de bakplaat afkoelen. Hij wordt nu nog krokanter. Meng als laatste de rozijnen er doorheen. Bewaar de granola in een goed afgesloten glazen pot.
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*