Eetspiratie » Chocolade notenpasta
Chocoladepasta

Chocolade notenpasta

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast maak je je eigen chocolade notenpasta. Oke, het is niet hetzelfde als de beroemde chocolade pasta maar het is in ieder geval wel zelf gemaakt. Het is een lekker recept voor als je een keer zin hebt in iets zoets voor op je cracker of boterham.

In dit recept gebruik ik gemengde noten die ik vooraf even rooster in de oven. Door ze te roosteren komen de smaken beter vrij en is het ‘rauwe’ eraf.

Dit recept is in principe lactosevrij. Om de pasta iets ‘losser’ te maken kun je wat vocht toevoegen. Als je hiervoor plantaardige melk gebruikt dan is het recept lactosevrij. (Kijk hier hoe je rijstmelk kunt maken).Wil je hem ook vegan maken? Gebruik dan ahorn siroop (maple syrup) in plaats van honing.

Chocolade notenpasta

Chocolade notenpasta

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Lunch, OntbijtKeuken: ZoetigheidNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

1

potje
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

25

minuten

Met een aantal ingrediënten uit je voorraadkast maak je zelf een lekkere chocolade notenpasta.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 100 gram 100 ongezouten ongebrande gemengde noten

  • 2 eetlepels 2 ahorn siroop of honing

  • 2 eetlepels 2 cacaopoeder

  • 1 theelepel 1 vanille extract of een mespunt vanillepoeder

  • 2 eetlepels 2 (plantaardige) melk

  • optioneel een snufje zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de noten op de bakplaat. Rooster ze in 8 tot 10 minuten licht bruin.
  • Maal vervolgens de noten fijn in een keukenmachine. Voeg de ahorn siroop of de honing, cacaopoeder, vanille en een snufje zout toe. Is het mengsel nog te droog voeg dan een beetje plantaardige melk toe om de pasta wat losser te maken.
  • Schep de pasta over in een schone glazen pot en bewaar deze in de koelkast. Hier is hij een week houdbaar. Roer altijd even om voor gebruik en gebruik altijd schoon bestek om de houdbaarheid te verlengen.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE