Eetspiratie » Chocolade notenpasta
Chocoladepasta

Chocolade notenpasta

Chocolade notenpasta, met een paar ingrediënten uit je voorraadkast maak je deze lekkere pasta helemaal zelf. Veel ingrediënten heb je hiervoor niet nodig. Deze pasta is perfect om te smeren op brood, crackers, maar ook geschikt als dip voor bijvoorbeeld fruit. Voeg een beetje toe aan een smoothie voor een chocoladesmaak. Of smeer het op je pannenkoeken.

In dit recept gebruik ik ongebrande gemengde noten die ik vooraf rooster in de oven. Door ze te roosteren komen de smaken beter vrij en smaakt deze pasta nog lekkerder. Na het roosteren rol je de noten even op en neer in een theedoek om eventuele schilletjes van bijvoorbeeld amandelen te verwijderen.

Chocolade notenpasta

Deze pasta kun je het beste maken in een foodprocessor of hakmolen. Pulseer in het begin en laat het mengsel niet te lang draaien zodat het te warm wordt. Schraap tussendoor de zijkanten een keertje schoon. Voor dit recept gebruik ik mijn Magimix mini. Dit is een ideaal apparaat voor dit chocolade notenpasta recept.

Klein maar krachtig
Magimix - Mini Plus - Foodprocessor

Magimix – Mini Plus – Foodprocessor

Kleine foodprocessor, ook geschikt voor het maken van boemboes!

Dit recept kun je heel makkelijk maken in een vegan/plantaardige variant. Het enige wat je hoeft te doen is de honing vervangen door ahornsiroop en als je een scheut melk wilt toevoegen kies dan voor een plantaardige variant.

Chocolade notenpasta

Chocolade notenpasta

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Gang: Ontbijt, LunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

1

portie (van 120 ml)
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

0

minuten
Baktijd

15

minuten
Totale tijd

25

minuten

Met een aantal ingrediënten uit je voorraadkast maak je zelf een lekkere chocolade notenpasta.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 200 gram ongezouten ongebrande gemengde noten

  • 3-4 eetlepels ahornsiroop of honing

  • 3 eetlepels cacaopoeder

  • 1 theelepel vanille essence

  • 2 eetlepels (plantaardige) melk

  • snufje zout

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid 200 gram noten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster ze in 10 tot 15 minuten licht bruin. Verspreid de noten op een schone theedoek. Vouw de theedoek dicht en rol met je vlakke hand een aantal keer over de noten heen om de velletjes te verwijderen.
  • Maal vervolgens de noten fijn in een foodprocessor of hakmolen. Voeg 3 tot 4 eetlepels ahornsiroop (of honing), 3 eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel vanille essence en een snufje zout toe. Is het mengsel nog te droog voeg dan 2 eetlepels (plantaardige) melk toe om de pasta wat losser te maken.
  • Pulseer het mengsel en schraap eventueel tussendoor de zijkanten van de foodprocessor of hakmolen schoon. Proef de pasta en pas eventueel de smaak aan. Schep de chocolade notenpasta in een schone glazen pot.
  • In de koelkast is de pasta tot twee weken houdbaar. Roer het even door voor gebruik.

AANTEKENINGEN

  • Een andere lekkere spread voor op bijvoorbeeld brood of crackers is mijn sesam dadelpasta. Deze smaakt naar speculaas en dat is altijd goed! Kijk hier voor het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.