Dit recept is een van de eerste gerechten die ik maakte in de slowcooker. Een simpel gerecht met in plaats van kip, kalkoenfilet. Uiteraard kun je voor dit recept ook prima kipfilet gebruiken. Kalkoen en kip hebben bijna dezelfde bereidingstijd in de slowcooker, kalkoen heeft zelfs een iets kortere bereidingstijd. Kalkoen en kipfilet zijn beide geen vleessoorten met heel veel vet. Zorg dan ook dat het niet te lang in de slowcooker zit want anders kan het nog wel eens te droog worden.

Thaise kalkoen uit de slowcooker
Je kunt ervoor kiezen om het vlees in grove stukken te snijden of om de filet er in zijn geheel in de slowcooker te leggen. Op het einde kun je het met twee vorken uit elkaar trekken als een soort ‘pulled chicken’ en in dit geval ‘pulled turkey’. Bij de meeste van mijn slowcooker recepten bak ik het vlees vooraf aan. Dit doe ik voor de kleur en smaak. Bij dit gerecht bak ik het niet aan maar doe ik het rechtstreeks in de slowcooker. Het gaart gelijkmatig en er komt ook redelijk wat vocht uit het vlees en de groenten. Dit bind je op het laatst met een papje van water en maïzena. Serveer de kalkoen met rijst, noedels, in wraps of op platbrood.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.