Thaise kalkoen uit de slowcooker. Als je voor het eerst je slowcooker gaat gebruiken dan is dit een heel lekker en simpel gerecht om mee te beginnen. Je kunt dit gerecht maken met kalkoen of kip en dit hoeft ook niet zo lang in de slowcooker. Een uurtje of 3 tot 4 is voldoende. Je doet alle ingrediënten in de pan en na een paar uurtjes is het klaar. Dit gerecht kan niet mislukken. Dus ben je gek op Thaise smaken maak dan zeker dit recept voor Thaise kalkoen uit de slowcooker.
Thaise kalkoen uit de slowcooker
4
porties10
minuten4
uren4
uren10
minutenBinnen 3 tot 4 uur op stand low tover je dit heerlijke gerecht Thaise kalkoen uit jouw slowcooker. Het ideale recept om voor de eerste keer in jouw slowcooker uit te testen.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
500 gram kalkoen of kippendijen
1-2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
2 uien, in halve maantjes gesneden
100 milliliter water
halve eetlepel groentebouillonpoeder
5 eetlepels sojasaus (lees hier welke sojasaus)
halve limoen
1 eetlepel gemalen komijn
2 teentjes knoflook, geraspt
halve rode peper, fijngesneden
snufje zout en vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel maïzena
2 bosuitjes
geroosterde pinda’s ter garnering
BEREIDING
- Leg het vlees (kip of kalkoen) in de slowcooker. Je kunt de stukken vlees eerst grof snijden of in z’n geheel in de pan leggen en voor het opdienen met twee vorken uit elkaar trekken.
- Leg op het vlees de gesneden paprika en de uien.
- Voeg 4 eetlepels sojasaus, de komijn, rode peper en de knoflook toe. Giet hierover het water en het bouillonpoeder. Schep met een spatel alle ingrediënten goed door elkaar en plaats de deksel erop.
- Zet de slowcooker aan op de stand low voor 3 tot 4 uur of op de stand high voor 2,5 uur (als je iets minder tijd hebt).
- Als de tijd verstreken is, haal je de deksel eraf. Schep met een kopje of een maatbeker ongeveer 200 milliliter vocht uit de pan en meng dit met een ruime eetlepel maïzena, een eetlepel soja saus en het sap van de halve limoen. Roer dit goed met een garde of lepel door elkaar. Dit mengsel giet je terug in de slow cooker. Schep het geheel even goed om. Laat het nog minimaal 20 minuten stoven voordat je het serveert.
- Je kunt dit gerecht eten met rijst, noedels, mihoen of met couscous, net wat je lekker vindt. Serveer er een frisse komkommersalade bij.
AANTEKENINGEN
- Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Invriezen? Ja, in de vriezer is het in een bakje of diepvrieszak tot 3 maanden houdbaar. Noteer de datum waarop je het invriest.
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.