Eetspiratie » Gezond tussendoortje met noten
Gezond tussendoortje met noten

Gezond tussendoortje met noten

Dit is een heel lekker en simpel tussendoortje. Ik noem het een gezond tussendoortje met noten. Eigenlijk heet het een trail mix maar daar zoekt vast niemand op via google. Een trail mix is meestal een combinatie van noten, zaden, pitten en gedroogd fruit. Deze mix is ooit bedacht om mee te nemen tijdens lange wandelingen. Je stilt er je honger mee en je krijgt er energie van. In Amerika voegen ze er zelfs zoutjes, pretzels en m&m’s aan toe. Die zul je niet vinden in deze mix. Je kunt er natuurlijk zelf je fantasie op los laten. Deze mix heeft wel wat weg van studentenhaver maar dan zonder de pinda’s. 

De hoeveelheden komen niet zo nauw! Je kunt er van alles aan toevoegen zoals, cranberry’s, kokossnippers, stukjes gedroogde abrikoos, pistachenootjes en amandelschaafsel. Maak je persoonlijke trail mix!

Wat heb je nodig voor een grote pot?

  • 100 gram rozijnen (zonder toegevoegde suiker, lees goed het etiket)
  • 100 gram cashewnoten
  • 100 gram paranoten
  • 50 gram gemengde noten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 2 flinke eetlepels sesamzaad

Hoe maak je het?

Doe alles (behalve de rozijnen/gedroogd fruit) in een bakblik en verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster alles ongeveer 8 tot 10 minuten en schep het tussendoor een keer om. Laat het mengsel afkoelen en meng de rozijnen erdoorheen. Bewaar alles in een grote pot.

Ideaal als je even behoefte hebt aan een tussendoortje, thuis of op je werk. Handig om mee te geven in de lunchtrommel voor de kinderen en lekker als topping op de yoghurt of kwark.

Eet natuurlijk niet de halve pot ineens leeg! Af en toe een handje tussendoor is lekker en gezond. Ook is het een leuk idee voor een (school) traktatie. Vul kleine cupcake cups met een handje van de mix en je hebt een gezonde en verantwoorde traktatie.

Gezond tussendoortje

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.