Eetspiratie » Gezonde repen
Gezonde repen

Gezonde repen

Gezonde repen, bestaan die eigenlijk wel? Met dadels kun je hele lekkere ‘raw’ snacks maken. Met raw wordt bedoeld dat je iets maakt waarbij je geen warmte of oven nodig hebt. Dadels zijn lekker en handig als je even behoefte hebt aan suiker. Met dadels kun je bijvoorbeeld chocolade dadelballetjes maken en ook je eigen gezonde repen.

Ik gebruik voor recepten met dadels meestal verse (medjoul) dadels want deze zijn het lekkerst en niet voorzien van een ‘extra’ suikerlaagje zoals de meeste supermarkt dadels. De verse variant is zacht en heeft een caramelachtige smaak, dus perfect voor zoete tussendoortjes. Vergeet voordat je ze gebruikt niet de pit te verwijderen. Ik kan je uit ervaring vertellen dat je keukenmachine pitten niet heel erg leuk vindt.

Gezonde repen

Ik maakte 2 verschillende repen:

  • een chocolade/amandel/dadelreep
  • een cashew/dadel/limoenreep (mijn favoriet)

Chocolade/amandel/dadelreep

wat heb je nodig?

  • 100 gram dadels (ontpit)

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • 100 gram amandelmeel

  • 50 gram geraspte kokos

  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Medjoul dadels
Medjoul dadels

Cashew/dadel/limoenreep

wat heb je nodig?

  • 100 gram cashewnoten ongezouten

  • 100 gram dadels (ontpit)

  • rasp van een (biologische) limoen

  • sap van een halve limoen

  • eetlepel gesmolten kokosolie

  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Hak de ingrediënten voor je reep fijn in een hakmolentje of keukenmachientje. Leg een bakpapiertje in het cakeblik en smeer het mengsel uit over de bodem tot een plak, doe dit met de achterkant van een lepel.
  • Dek de plak af met folie en druk het aan. Plaats het bakblik in de koelkast of diepvries en laat het opstijven. Snijd er daarna repen van en bewaar deze in de koelkast.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE