Eetspiratie » Gezonde repen
Gezonde repen

Gezonde repen

Gezonde repen, bestaan die eigenlijk wel? Met dadels kun je hele lekkere ‘raw’ snacks maken. Met raw wordt bedoeld dat je iets maakt waarbij je geen warmte of oven nodig hebt. Dadels zijn lekker en handig als je even behoefte hebt aan suiker. Met dadels kun je bijvoorbeeld chocolade dadelballetjes maken en ook je eigen gezonde repen.

Ik gebruik voor recepten met dadels meestal verse (medjoul) dadels want deze zijn het lekkerst en niet voorzien van een ‘extra’ suikerlaagje zoals de meeste supermarkt dadels. De verse variant is zacht en heeft een caramelachtige smaak, dus perfect voor zoete tussendoortjes. Vergeet voordat je ze gebruikt niet de pit te verwijderen. Ik kan je uit ervaring vertellen dat je keukenmachine pitten niet heel erg leuk vindt. De keukenmachine die ik gebruik is de Magimix mini. Een klein apparaat dat makkelijk schoon te maken is en de kom kan zelfs in de vaatwasser.

Klein maar krachtig
Magimix - Mini Plus - Foodprocessor

Magimix – Mini Plus – Foodprocessor

Kleine foodprocessor, ook geschikt voor het maken van boemboes!

Gezonde repen

Ik maakte twee verschillende repen, een choco/amandelreep en een cashew/limoenreep. Ik geef in de receptenkaart de ingrediënten voor beide repen en de bereidingswijze is precies hetzelfde. Je doet alle ingrediënten in een keukenmachine en pureert het fijn. Daarna stort je het in een bakblik bekleed met een stukje bakpapier. Vervolgens zet je het in de koelkast zodat het steviger kan worden. Als het volledig gekoeld is kun je er repen van snijden. Bewaar de repen in de koelkast. En je kunt ze ook prima invriezen.

Gezonde repen

Gezonde repen

Recipe by Simone | Eetspiratie
0.0 from 0 votes
Difficulty: makkelijk
Porties

10 – 20

repen
Bereiding

15

minutes

Twee heerlijke dadelreep recepten.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • voor de chocolade/amandelreep
  • 100 gram medjoul dadels ontpit (4 tot 5 dadels)

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • 100 gram amandelmeel

  • 50 gram geraspte kokos

  • voor de cashew/limoenreep
  • 100 gram ongezouten cashewnoten

  • 100 gram medjoul dadels ontpit (4 tot 5 dadels)

  • 1 biologische limoen (de rasp van de hele limoen) + het sap van een halve limoen

  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

  • snufje zout

BEREIDING

  • Hak de ingrediënten voor je reep fijn in een hakmolentje of keukenmachientje. Leg een bakpapiertje in het cakeblik of brownie blik van 20 x 20 centimeter en smeer het mengsel uit over de bodem tot een plak. Doe dit met de achterkant van een lepel.
  • Dek de plak af met folie en druk het aan. Plaats het bakblik in de koelkast of diepvries en laat het opstijven. Snijd er daarna repen van en bewaar deze in de koelkast.
  • Afhankelijk van de grootte van je blik kun je er minimaal 10 grote tot 20 kleine reepjes uitsnijden.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.