Gezonde repen

Gezonde repen

Met dadels kun je hele lekkere ‘raw’ snacks maken. Met raw wordt bedoeld dat je iets maakt waarbij je geen warmte of oven nodig hebt. Dadels zijn handig als je echt even behoefte hebt aan suiker. Met dadels kun je dadelballetjes maken en ook je eigen gezonde repen. Gebruik hiervoor verse (medjoul) dadels want deze zijn het lekkerst en niet voorzien van een ‘extra’ suikerlaagje zoals de meeste supermarktdadels. Gecombineerd met zaden en noten is het best een ‘gezond’ tussendoortje voor zo af en toe. Gewoon om te snoepen!

Ik maakte 3 verschillende soorten repen, een variant met chiazaad, een met cacao en een met limoen.

Chia kokos dadelreep

  • 100 gram dadels
  • 70 gram chia zaad
  • 50 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel (gesmolten) kokosolie

Choco, amandel, dadelreep

  • 100 gram dadels
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel (gesmolten) kokosolie

Cashew, dadel, limoenreep

  • 100 gram cashewnoten
  • 100 gram dadels
  • rasp van een biologische limoen
  • sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel (gesmolten) kokosolie

Benodigdheden:

  • een keukenmachine of goede staafmixer
  • bakpapier
  • een cakeblik
  • stukje huishoudfolie
  • een lepel

Medjoul dadels

Het handigst is om de kokosolie eerst te smelten voordat je het bij het mengsel toevoegt. Dit doe je het snelst op deze manier.

Kokosolie smelten

Hak de ingrediënten voor je reep fijn in een hakmolentje of keukenmachientje. Leg een bakpapiertje in het cakeblik en smeer het mengsel uit over de bodem tot een plak, doe dit met de achterkant van een lepel.
Dek de plak af met folie op en druk het aan. Plaats het in de koelkast of diepvries en laat het opstijven. Snijd er daarna repen van en bewaar deze in de koelkast. Zeker weten dat ze er niet lang zullen liggen!
Gezonde repen
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Ik heb de choco-, amandel-, dadelrepen gemaakt, nou die smaken heerlijk hoor! Gauw de andere eens proberen.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*