Eetspiratie » Amandelmeel pannenkoek
Amandelmeel pannenkoek

Amandelmeel pannenkoek

Amandelmeel pannenkoek, een stevige pannenkoek met een beetje een hartige smaak. Ondanks die smaak is hij ook goed te combineren met zoet. Ik had een fase waarin ik regelmatig amandelmeel gebruikte voor mijn baksels. Sommige dingen wil ik gewoon uitproberen. Dit notenmeel wordt veel gebruikt bij glutenvrije baksels maar ook mensen die koolhydraatarm eten zijn er gek op.

Een ding wat wel vaststaat is dat amandelmeel heel erg prijzig is. Logisch natuurlijk want noten zijn kostbaar en amandelmeel wordt gemaakt van vermalen amandelen (verassing!). Gebruik je meel dus spaarzaam en laat het niet over de datum gaan. Hier heb ik nog een handige tip voor, vries je amandelmeel in. Zo is het langer houdbaar.

Amandelmeel pannenkoek

Het beslag voor een amandelmeel pannenkoek is totaal niet vergelijkbaar met beslag van bloem. Je zult merken dat het vrij korrelig en dik is. Dit recept is voor een pannenkoek. Wil je er meer bakken, verdubbel dan de ingrediënten. Belangrijk: gebruik een kleine koekenpan. Een pannenkoek van amandelmeel breekt heel snel. As de pannenkoek kleiner is dan laat hij zich makkelijker omdraaien. Draai voorzichtig en heb geduld. Op een laag vuur kan de pannenkoek goed gaar worden.

Amandelmeel pannenkoek

Amandelmeel pannenkoek

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

1

persoon
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

5

minuten
Tijd totaal

10

minuten

Met maar een paar ingrediënten maak je een zoete of hartige amandelmeel pannenkoek.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels 2 amandelmeel

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 1 ei

  • 4 eetlepels 4 (plantaardige) melk

  • 1 eetlepel 1 olie

Hoe maak je het?

  • Maak een beslag van de ingrediënten en verhit de olie in een kleine koekenpan. Giet het beslag in de pan en zet het vuur niet te hoog want amandelmeel verbrand snel.
  • Laat de pannenkoek rustig bakken voordat je hem omdraait. Als de pannenkoek bruin aan beide zijden bruin is, is hij gaar.
  • Serveer de pannenkoek met yoghurt en vers fruit. Of maak er een hartige variant van met kaas, tomaatjes en rucola.

Aantekeningen

  • Voor het maken van alle soorten pannenkoeken kun je in plaats van koemelk ook plantaardige melk zoals bijvoorbeeld rijstmelk gebruiken. Rijstmelk kun je ook zelf maken. Kijk hier hoe je rijstmelk maakt.
  • Een andere glutenvrije pannenkoek is de boekweit pannenkoek. Deze pannenkoek maak je met boekweitmeel. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE