Amandelmeel pannenkoek

Amandelmeel pannenkoek

Dit is een heel eenvoudig recept voor een glutenvrije amandelmeel pannenkoek. Deze pannenkoek is glutenvrij en koolhydraatarm. Hij is erg geschikt als ontbijt omdat het een stevige en goed vullende pannenkoek is. Je kunt er allerlei lekkere toppings bij serveren zoals fruit en yoghurt.  Zelfs kaas past er prima bij.

Wat heb je nodig voor één pannenkoek?

  • 2 flinke eetlepels amandelmeel
  • snufje zout
  • 1 ei
  • scheutje (plantaardige) melk
  • (kokos) olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Maak een beslag van de ingrediënten en verhit de olie in een koekenpan. Giet het beslag in de pan en zet het vuur niet te hoog want amandelmeel verbrand snel. Laat de pannenkoek rustig bakken voordat je hem omdraait. Als de pannenkoek bruin is, is hij gaar.

Neem een koekenpan met een kleine doorsnede, een kleinere pannenkoek is wat makkelijker omdraaien. Een amandelmeel pannenkoek heeft wat eerder de neiging om kapot te gaan (te breken) dan een pannenkoek gemaakt van een beslag van gewone witte bloem.

Top je amandelmeel pannenkoek met yoghurt, fruit en honing. Griekse yoghurt met gehakte noten en honing is ook een lekkere combinatie. Als je van hartig houdt is brie met walnoten en honing een lekkere topping, of gewoon wat plakjes of geraspte kaas. Of rasp wat Parmezaanse kaas over de nog warme pannenkoek, dit gaat lekker smelten. Serveer er wat rucola en tomaatjes bij.

Het fijne van amandelmeel is dat het past bij hartige en zoete gerechten, eigenlijk een ideale pannenkoek dus.

Tip: maak ook eens een pannenkoek van boekweitmeel!

Amandelmeel pannenkoek

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

6 Reacties

  1. Beste Simone ik heb candida en hypoglycemie ik heb erg veel last van suiker . Ik zou heel graag advies en recepten willen.

  2. Ik heb er een eetlepel gemalen lijnzaad aan toegevoegd. Al met al behoorlijk voedzaam en gezond.

  3. Pingback: Pannenkoeken recepten overzicht - Eetspiratie

  4. wendy de best

    Ik heb een vraagje neem je voor elk pannekoek een ei?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*