Tofu deeg – voor luchtige broodjes en baksels. Als echte tofluencer experimenteer ik graag met verschillende soorten tofu. Naast stevige tofu – die meerdere keren per week op mijn menu staat – gebruik ik ook graag silken tofu. Silken tofu is één van mijn favoriete ingrediënten, omdat het ontzettend veelzijdig is. Naast sauzen, pudding, chocolademousse en zelfs ijs, kun je er ook deeg mee maken. Dit supersnelle en makkelijke deeg kun je gebruiken voor allerlei broodjes en baksels.
Als je een deeg voor brood of naan kunt maken met yoghurt en bloem dan moet dat ook kunnen met silken tofu, dacht ik. En dat werkt dus perfect! Je kunt er heerlijke flatbreads, bagels en luchtige gebakken en gestoomde broodjes (baozi) van maken. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met dit makkelijke deeg en die ga ik natuurlijk allemaal uittesten.
Tofu deeg – voor luchtige broodjes en baksels
Het enige dat je nodig hebt is bloem, silken tofu, eventueel bakpoeder en een snuf zout. Eerder schreef ik al een uitgebreid artikel over deze zachte tofu variant en daarin kun je lezen hoe veelzijdig het is. Je koopt silken tofu bij de toko, maar tegenwoordig is het ook bij een aantal grote supermarkten te koop. En dat is goed nieuws, want zo kan iedereen kennismaken met dit fijne product. Het is onmisbaar geworden in mijn keuken. Het heeft een neutrale smaak, het is eiwitrijk en je kunt het toevoegen aan allerlei gerechten zowel hartig als zoet. Daarnaast is het deeg vegan/plantaardig.

Met de hoeveelheid deeg van dit recept kun je ongeveer 6 gestoomde broodjes maken van 100 gram per stuk, zoals bijvoorbeeld deze Aziatische bosui broodjes. Of maak er 4 flatbreads of bagels van. Je kunt het zelfs gebruiken en beleggen als mini pizza bodems.
