Eetspiratie » Tofu deeg – voor luchtige broodjes en baksels
Tofu deeg voor luchtige broodjes en baksels

Tofu deeg – voor luchtige broodjes en baksels

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Tofu deeg – voor luchtige broodjes en baksels. Als echte tofluencer experimenteer ik graag met verschillende soorten tofu. Naast stevige tofu – die meerdere keren per week op mijn menu staat – gebruik ik ook graag silken tofu. Silken tofu is één van mijn favoriete ingrediënten, omdat het ontzettend veelzijdig is. Naast sauzen, pudding, chocolademousse en zelfs ijs, kun je er ook deeg mee maken. Dit supersnelle en makkelijke deeg kun je gebruiken voor allerlei broodjes en baksels.

Als je een deeg voor brood of naan kunt maken met yoghurt en bloem dan moet dat ook kunnen met silken tofu, dacht ik. En dat werkt dus perfect! Je kunt er heerlijke flatbreads, bagels en luchtige gebakken en gestoomde broodjes (baozi) van maken. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met dit makkelijke deeg en die ga ik natuurlijk allemaal uittesten.

Tofu deeg – voor luchtige broodjes en baksels

Het enige dat je nodig hebt is bloem, silken tofu, eventueel bakpoeder en een snuf zout. Eerder schreef ik al een uitgebreid artikel over deze zachte tofu variant en daarin kun je lezen hoe veelzijdig het is. Je koopt silken tofu bij de toko, maar tegenwoordig is het ook bij een aantal grote supermarkten te koop. En dat is goed nieuws, want zo kan iedereen kennismaken met dit fijne product. Het is onmisbaar geworden in mijn keuken. Het heeft een neutrale smaak, het is eiwitrijk en je kunt het toevoegen aan allerlei gerechten zowel hartig als zoet. Daarnaast is het deeg vegan/plantaardig.


Meten is weten
KitchenBrothers Keukenweegschaal 

KitchenBrothers Keukenweegschaal 

Weeg nauwkeurig de juiste hoeveelheden af voor je lievelingsrecept.

Met de hoeveelheid deeg van dit recept kun je ongeveer 6 gestoomde broodjes maken van 100 gram per stuk, zoals bijvoorbeeld deze Aziatische bosui broodjes. Of maak er 4 flatbreads of bagels van. Je kunt het zelfs gebruiken en beleggen als mini pizza bodems.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Tofu deeg Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Tofu deeg - voor luchtige broodjes en baksels

Tofu deeg – voor luchtige broodjes en baksels

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: IngrediëntKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

1

portie
Bereiding

15

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

15

minuten

Maak met bloem, silken tofu (zachte tofu), zout en bakpoeder een snel en makkelijk deeg dat je voor verschillende recepten kunt gebruiken. Maak er luchtige gestoomde broodjes mee, flatbread, bagels of zelfs dumplingvellen.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 300 gram silken tofu (zachte tofu)

  • 300-325 gram patentbloem

  • halve theelepel zout

  • halve theelepel bakpoeder

BEREIDING

  • Doe 300 gram patentbloem, samen met een halve theelepel zout en een halve theelepel bakpoeder in een ruime kom.
  • Voeg 300 gram silken tofu toe en meng alles met een spatel door elkaar tot het niet meer kan. Kneed het deeg vervolgens verder met één hand tot het een mooie deegbal wordt. Als het plakkerig blijft, voeg dan nog een beetje extra bloem (de overige 25 gram) toe.
  • Vorm dit tot een bol en laat het afgedekt 10 minuten rusten in de kom. Hierna is het klaar voor gebruik. Bebloem je werkoppervlak om plakken tegen te gaan en gebruik eventueel een deegschraper als extra hulpmiddel.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!