Ontbijtcake, een kruising tussen ontbijtkoek en cake. Geen ingewikkeld recept maar gewoon een simpel baksel wat je even snel kunt maken en binnen een paar minuten in de oven hebt staan. Deze cake was eigenlijk een uitprobeersel op verzoek van mijn dochter en toevallig pakte het goed uit. Iedereen weet inmiddels dat ik geen ‘bakker’ ben maar soms lukt er per ongeluk weleens iets.
Ontbijtkoek wordt vaak gezien als een tussendoortje maar wij aten het vroeger op brood. Net als speculaasjes en plakjes spekkoek. Toevallig hebben deze drie dingen allemaal een beetje dezelfde smaken. Kruidig, kaneelachtig en zoet. Deze ontbijtcake past ook in dat rijtje.
Ik ben niet echt gek op zoetigheid. Wat ik wel lekker vind is bijvoorbeeld een blauwe bessen cake of een stukje bananenbrood. Maar als ik een zoet gerecht moet kiezen waar ik blij van wordt dan is het toch wel mijn appelscheptaart met kruimeldeeg. Bekijk hier het recept.
Ontbijtcake
Bij baksels moet je je eigenlijk altijd strak aan het recept houden en laat ik daar nou net niet zo goed in zijn. Daarom kook ik liever dan dat ik bak. Ik heb dit recept gemaakt, het lukte en ik durfde er daarna niks meer aan te veranderen. De cake is van zichzelf niet heel zoet maar dat vind ik persoonlijk niet zo erg. Ik pak een plakje als ik haast heb in de ochtend of eet het als tussendoortje. Dan lunch ik maar wat uitgebreider!
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)