Ontbijtcake

Ontbijtcake

Mijn jongste eet graag een stuk ontbijtkoek. Dus voor haar bedacht ik een variant daarop, de ontbijtcake. Klinkt ook best lekker toch? Alleen aan deze cake zijn maar 2 soorten suiker toegevoegd in plaats van 4. In de ontbijtkoek van de supermarkt zitten namelijk best veel suikers verstopt. Als ik zelf bak, dan kan ik in ieder geval zelf bepalen hoeveel suiker ik toevoeg.

Deze cake kun je makkelijk in plakken invriezen. Doe er dan wel een bakpapiertje tussen zodat ze niet aan elkaar bevriezen. Je serveert de cake met een beetje roomboter. Het is ook een prima tussendoortje.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

wat heb je nodig?

  • 100 gram (spelt)bloem

  • 100 gram amandelmeel

  • 75 gram palmsuiker

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt

  • 4 eieren

  • 1 eetlepel honing

  • 1 flinke theelepel bakpoeder

  • halve theelepel kaneel

  • halve theelepel speculaaskruiden

Hoe maak je het?

  • Meng de droge ingrediënten in een kom. Dit is de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, de specerijen en het zout. Met een vork meng je dit goed door elkaar.
  • In een ander kom meng je de natte ingrediënten met elkaar. Dit zijn de eieren, de kokosolie, suiker en honing. Mix dit luchtig met een handmixer.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Als je het bakpapier eerst verfrommeld past het beter in het cakeblik.
  • Zeef nu het meelmengsel boven de kom met de natte ingrediënten. Meng alles goed door elkaar met een spatel.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster. Snijd hem in plakken en serveer met roomboter.
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

7 Reacties

  1. Ik ga een cakeblik gebruiken maar welke afmeting heb je of jullie gebruikt? 25 cm?

    • Hoi Maria, ik heb zelf voor deze cake een kleine ronde springvorm gebruikt. Maar een cakeblik kan natuurlijk ook. Als je een groot cakeblik gebruikt wordt de cake niet zo hoog, dus als je een kleinere hebt dan 25 cm zou ik een kleinere nemen. Een brownie bakblik zou ook nog kunnen. Groetjes, Simone

  2. Wat een heerlijke cake, zelfs mijn 2 tieners likken hun vingers erbij af. Wij vinden de koekkruiden-versie het lekkerst!

  3. Gisteren deze koek gemaakt en helemaal enthousiast geworden. Wat is dit lekker zeg.
    In stukken gesneden en in de vriezer gelegd. Vanochtend 1 eruit gehaald en, alweer, hartstikke lekker. Volgende versie doe ik met rozijnen en/of noten erin.

  4. Wat een heerlijk recept! Wou het gelijk maken maar had geen amandelmeel en griekse yogurt in huis, wat toen…….. rijstemeel en volle yogurt wel in huis, dus dat maar gedaan. Een heerlijke koek kwam tevoorschijn!

    • Hoi! Rijstmeel is ook fijn om mee te werken inderdaad en ik vind het altijd lekker om een cake met yoghurt te maken omdat hij dan lekker zacht wordt. Ik gebruik het eigenlijk best vaak in mijn cakes :-) Leuk dat je hem ook gemaakt hebt!
      Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*