Eetspiratie » Ontbijtcake
Ontbijtcake

Ontbijtcake

Mijn jongste eet graag een stuk ontbijtkoek. Dus voor haar bedacht ik een variant daarop, de ontbijtcake. Klinkt ook best lekker toch? Alleen aan deze cake zijn maar 2 soorten suiker toegevoegd in plaats van 4. In de ontbijtkoek van de supermarkt zitten namelijk best veel suikers verstopt. Als ik zelf bak, dan kan ik in ieder geval zelf bepalen hoeveel suiker ik toevoeg.

Deze cake kun je makkelijk in plakken invriezen. Doe er dan wel een bakpapiertje tussen zodat ze niet aan elkaar bevriezen. Je serveert de cake met een beetje roomboter. Het is ook een prima tussendoortje.

wat heb je nodig?

  • 100 gram (spelt)bloem

  • 100 gram amandelmeel

  • 75 gram palmsuiker

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt

  • 4 eieren

  • 1 eetlepel honing

  • 1 flinke theelepel bakpoeder

  • halve theelepel kaneel

  • halve theelepel speculaaskruiden

Hoe maak je het?

  • Meng de droge ingrediënten in een kom. Dit is de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, de specerijen en het zout. Met een vork meng je dit goed door elkaar.
  • In een ander kom meng je de natte ingrediënten met elkaar. Dit zijn de eieren, de kokosolie, suiker en honing. Mix dit luchtig met een handmixer.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Als je het bakpapier eerst verfrommeld past het beter in het cakeblik.
  • Zeef nu het meelmengsel boven de kom met de natte ingrediënten. Meng alles goed door elkaar met een spatel.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster. Snijd hem in plakken en serveer met roomboter.

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE