Bananenbrood of is het toch een cake? Na een hele hoop bananenbroden te hebben gebakken ben ik eindelijk tevreden met dit recept. Hoe je het ook wilt noemen maakt niet uit, het is gewoon lekker! Ideaal als tussendoortje, handig om in je luchtrommel te stoppen en ik eet het zelfs verkruimeld over yoghurt als ontbijt. Gooi dus nooit lelijke bruine bananen weg maar verwerk ze in een bananenbrood.
Er zijn online heel veel bananenbrood recepten te vinden. In sommige recepten zat één banaan. Als je dan toch bananenbrood bakt doe er dan minimaal drie in dan proef je tenminste nog wat banaan terug. Er zijn zoveel varianten van dit broodje. Van ‘healthy’ bananenbrood recepten met bijvoorbeeld havermout en dadels, tot recepten die je totaal niet eet voor je gezondheid, met melasse, chocolade en bruine suiker. Vegan bananenbroden en bananenbroden met een half pakje boter, er is keuze genoeg.
Bananenbrood
Valt dit bananenbroodje de categorie ‘gezond’? Waarschijnlijk niet, maar of dat zo erg is? Je moet natuurlijk niet het hele broodje in een keer in je eentje opeten want dan wordt het een ander verhaal. Het handige van dit brood is dat je het makkelijk kunt invriezen. Snijd het in plakken en schuif er eventueel stukjes bakpapier tussen zodat ze niet aan elkaar bevriezen. Als je het brood wil niet invriest kun je het bewaren in de koelkast hierin blijft het een paar dagen goed.
Wil je een veganistisch bananenbrood bakken, vervang dan de eieren door aquafaba (bonenwater). Aquafaba is het vocht wat zit in een blik kikkererwten of bonen. Als ik kikkererwten ga gebruiken voor een recept (bijvoorbeeld hummus) vang ik altijd het vocht op en dit vries ik in. Ik gebruik altijd het vocht van de kikkererwten omdat dit de meest neutrale smaak heeft. Als je het vocht opklopt met een handmixer gaat het schuimen en kun je het als vervanger voor eieren gebruiken. In dit artikel kun je wat meer lezen over aquafaba en wat je er nog meer mee kunt doen.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE