Bananenbrood

Bananenbrood

Na een aantal jaren gestoeid te hebben met ingrediënten, heb ik eindelijk een bananenbrood gebakken waar ik tevreden mee ben! Het heeft ongeveer 3 jaar geduurd maar dan heb je ook wat. De bananenbrood hype is al lang weer voorbij maar toch is het een heel handig broodje om in huis (of je diepvries) te hebben. Lekker als tussendoortje, in de lunchtrommel van de kids of als afwisseling van je boterham. Het lekkerst smaakt dit broodje met een grote klodder roomboter of verkruimeld in de yoghurt als ontbijt.

Steeds als ik een bananenbrood bakte was het resultaat een ieniemienie klein broodje. Hij bleef te plat omdat de cakevorm te groot was voor de hoeveelheid beslag die ik had. Of als ik een kleinere vorm gebruikte barstte het bananenbrood uit elkaar. In dit recept heb ik een grotere hoeveelheid aangehouden zodat ik er zeker van ben dat ik ook een fatsoenlijk brood heb, wat je ook echt een brood kunt noemen. Alhoewel, ik vind het stiekem toch meer een cake!

Ingrediënten

  • 6 rijpe bananen
  • 4 tot 6 kleine dadels (pit verwijderd)
  • 200 gram speltbloem
  • 100 gram speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • flinke theelepel kaneel
  • rasp van een halve biologische citroen
  • 4 eieren
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik gebruik voor dit recept een cakeblik van 28 centimeter.

Doe de bananen met de eieren en de dadels in een kom en maak deze fijn met de staafmixer. Voeg hierna het citroenrasp toe en meng nog even door.

In een andere kom meng je het meel met de bloem, kaneel, zout en bakpoeder. Voeg nu de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten (haal het eventueel door een zeef) en meng het goed door met een spatel.

Verfrommel een stuk bakpapier en bekleed het cakeblik hiermee. Giet het beslag in het blik en tik een een paar keer mee op het aanrechtblad zodat het mengsel goed verdeeld wordt.

Bak het bananenbrood bruin en gaar op 175-180 graden in ongeveer 45 tot 50 minuten. Controleer af en toe of het niet te hard gaat. Met een prikkertje kun je testen of het brood nog vochtig van binnen is. Als het prikkertje droog uit het brood komt is het gaar. Haal het brood uit de oven en uit het cakeblik en laat het afkoelen op een rooster.

Het brood kun je twee dagen bewaren in aluminiumfolie. Het meest handig is om er plakken van te snijden en deze in te vriezen.

Ter info: in de ingrediëntenlijst zie je geen ‘suiker’ staan maar dit broodje is alles behalve suikervrij te noemen! Dus vervang je bammetjes nu niet direct voor bananenbrood maar zo af en toe een plakje is erg lekker om te snoepen.

Bananenbrood

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Bananenbrood, ik had er al zo vaak over gehoord maar het zelf nog nooit gemaakt. Totdat ik dit recept onder ogen kreeg! En eigenlijk is het super simpel met als voornaamste bijkomstigheid dat het ook nog eens ontzettend lekker is. Ik heb exact dezelfde (hoeveelheid) ingrediënten en stappen gevolgd en het resultaat was een overheerlijk bananenbrood. Binnen twee dagen was het op! Echt een aanrader. Dankjewel, Simone!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*