Bananenbrood

Bananenbrood

Na een hele hoop bananenbroden te hebben gebakken ben ik eindelijk tevreden met dit recept. Bananenbrood lijkt eigenlijk ook wel op een cake maar het heeft de vorm van een brood, snap jij het nog? Hoe je het ook wilt noemen, dit is gewoon een lekker broodje. Het is een handig tussendoortje en een lekkere variatie op een boterham.

Er zijn heel veel bananenbrood recepten te vinden op internet. In sommige recepten zat 1 banaan. Dan mag je het eigenlijk geen bananenbrood noemen vind ik. Als je dan toch bananenbrood bakt doe er dan minimaal 3 in dan proef je tenminste nog wat banaan terug.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Er zijn ook ‘healthy’ recepten voor bananenbrood. Dit recept valt niet direct in die categorie. Ook al zit er banaan in dat wil niet zeggen dat het dan ook automatisch gezond is. Maar aangezien je er waarschijnlijk maar een plakje per keer van eet en niet ineens het hele brood valt het allemaal wel weer mee.

wat heb je nodig?

  • 6 rijpe bananen

  • 4 tot 6 kleine ongezoete dadels (pit verwijderd)

  • 200 gram bloem

  • 100 gram (spelt) of (volkoren)meel

  • 1 zakje bakpoeder

  • flinke theelepel kaneel

  • rasp van een halve (biologische) citroen

  • 4 eieren

  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor dit recept heb ik een cakeblik van 28 centimeter gebruikt.
  • Doe de bananen met de dadels en de eieren in een kom en pureer dit met een staafmixer. Voeg de citroenrasp toe en meng het goed door elkaar.
  • Doe de droge ingrediënten in een andere kom en meng dit goed door elkaar. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droeg ingrediënten en meng het door elkaar met een spatel.
  • Verfrommel een stuk bakpapier en leg dit in je cakeblik. Giet het beslag in het blik en bak het bananenbrood bruin en gaar in ongeveer 45 tot 50 minuten. Blijf wel een beetje in de buurt want de ene oven gaat sneller als de andere. Test met een satéprikker of het brood gaar is. Als de prikker er schoon en droog uitkomt is je brood klaar.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster. Snijd het in plakken en serveer met roomboter. Verkruimeld over een bakje yoghurt is het ook erg lekker. Het brood is ook goed in te vriezen. Doe er dan wel een stukje bakpapier tussen zodat het brood niet aan elkaar bevriest.
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Bananenbrood, ik had er al zo vaak over gehoord maar het zelf nog nooit gemaakt. Totdat ik dit recept onder ogen kreeg! En eigenlijk is het super simpel met als voornaamste bijkomstigheid dat het ook nog eens ontzettend lekker is. Ik heb exact dezelfde (hoeveelheid) ingrediënten en stappen gevolgd en het resultaat was een overheerlijk bananenbrood. Binnen twee dagen was het op! Echt een aanrader. Dankjewel, Simone!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*