Indische bruine bonen met rijst, een lekker en makkelijk gerecht wat snel op tafel staat. De juiste naam voor dit gerecht is eigenlijk sambal goreng bruine bonen, pittige gekruide bonen gebakken in sambal. Je kunt in principe alles ‘gorengen’ in sambal en dus ook peulvruchten.
Van thuis uit ben ik gewend om regelmatig bonen te eten. Ik ben namelijk groot geworden van bruine bonensoep met rijst. Dit aten we vroeger minstens 1 tot 2 keer per week. Dit is nog steeds één van mijn favoriete gerechten. Bonen en peulvruchten zijn ook lekker in combinatie met rijst. Dit simpele Indische gerecht is een uitkomst als je even snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Dit gerecht is in de basis vegan, want er zit in mijn recept geen trassi (gefermenteerde garnalenpasta). Wil je dat wel gebruiken, dan is een halve theelepel voldoende.
Indische bruine bonen met rijst
Voor dit recept kun je prima een pot bruine bonen gebruiken, maar je kunt ook gedroogde bruine bonen kopen, deze een nachtje weken en zelf koken. Een kant-en-klare pot is het snelst, maar lees dan goed het etiket. Soms zitten er allerlei onnodige ingrediënten in zoals suiker. Als je ze gedroogd kookt, kun je ze zelf op smaak brengen. Een zak gedroogde bonen van 500 gram kost ergens tussen de 2 en 3 euro. Je kunt daar dus vrij veel van eten. Gekookte bonen kun je ook prima invriezen.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)