Makkelijk recept – bananenbrood uit de airfryer, het schattigste broodje ooit! Bakken is niet mijn hobby, brood bakken vind ik daarentegen wel leuk om te doen. Maar een simpel zoet bakrecept daar ben ik altijd wel voor in. Dit mini bananenbroodje is heel eenvoudig te maken met maar een paar ingrediënten. Op deze manier vind ik bakken wel heel erg leuk. Een handig recept om je rijpe bananen mee op te maken.
Normaal gesproken vind ik een bananenbrood in de oven bakken best een projectje. Dit is niet iets wat ik even snel doe. Maar nu ik heb ontdekt dat het bakken van een bananenbroodje ook sneller kan, ben ik om. Het is echt een kwestie van een paar ingrediënten pureren, het beslag in een bak(blikje) schenken en in de airfryer schuiven. Het grote verschil is het formaat, een brood uit de oven is natuurlijk een stuk groter dan de versie uit de airfryer. Het is een mini bananenbroodje maar je kunt er prima plakjes van snijden. Handig als kleine snack of zoet tussendoortje.
Magimix – Mini Plus – Foodprocessor
Kleine foodprocessor, ook geschikt voor het maken van boemboes!
Makkelijk recept – bananenbrood uit de airfryer
Je kunt dit broodje zowel vegan als niet vegan maken. Ik heb zelf in plaats van ei, aquafaba (bonenwater) gebruikt waardoor het een vegan bananenbrood is. Je kunt ook prima eieren gebruiken voor dit recept. Om het een beetje smeuïg te maken, heb ik een halve eetlepel tahin toegevoegd. Dit geeft ook een beetje een nootachtige smaak. Tahin is optioneel, ook zonder dit ingrediënt is het broodje heerlijk. Als topping heb ik gekozen voor pure chocolade druppels en garneer amandelen. Dit is een lekkere toevoeging en het ziet er ook extra lekker uit. Ik gebruikte een klein bakvormpje van 18 x 9,5 centimeter. Dit is qua maat perfect voor dit broodje en dit bakvormpje past prima in de airfyer.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Makkelijk recept – bananenbrood uit de airfryer
1
broodje15
minuten30
minuten45
minutenMet maar een paar ingrediënten maak je heel eenvoudig een klein vegan bananenbrood in de airfryer.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2 rijpe bananen
100 gram havermout
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel gemalen kaneel
1 zakje vanillesuiker (7 gram)
6 eetlepels aquafaba (of 2 eieren)
halve eetlepel tahin
1 eetlepel pure chocolade druppels
1 eetlepel garneer amandelen
snufje zout
BEREIDING
- Doe 100 gram havermout samen met 2 bananen, 1 zakje vanillesuiker (7 gram), 2 theelepels bakpoeder, een halve eetlepel tahin, 1 theelepel kaneel, een snufje zout en 6 eetlepels aquafaba (of 2 eieren) in een keukenmachine.
- Blend dit tot een romig beslag. Verfrommel een stukje bakpapier en leg dit in het bakvormpje. Zorg dat het bakpapier niet tegen het verwarmingselement bovenin aankomt in de airfryer. Knip er indien nodig een stukje van af.
- Schenk het beslag in het vormpje en verdeel een eetlepel pure chocoladedruppels en garneeramandelen op het bananenbroodje.
- Bak het broodje af in 30 minuten op 160 graden in de airfryer. Laat het daarna volledig afkoelen voordat je hem aansnijd. Bewaar tot 4 dagen in de koelkast.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Bananenbrood
- Brood bakken in de airfryer
- Tofu bakken in de airfryer
- Eieren koken in de airfryer
- Geroosterde knoflook uit de airfryer
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.