Slowcooker stoofpot – worstjes met paprika, een lekker en makkelijk recept. Je eet het op een broodje, met pasta, rijst of aardappel(puree). Met dit recept kun je dus alle kanten op. Je kunt er zelfs een vegan versie van maken door plantaardige worstjes te gebruiken. Maak dit gerecht zoals jij het lekker vindt. Er zijn weinig ingrediënten nodig en op het aanbakken van de worstjes en de uien na, heb je er bijna geen omkijken naar.
Soms zijn de meest simpele gerechten het lekkerst en dat geldt zeker voor deze slowcooker stoofpot – worstjes met paprika. Een variant op het Italiaanse gerecht peperonata, een groentestoofpot van pepers, uien en tomaten. In dit recept heb ik er worstjes aan toegevoegd. Dit eenvoudige en toch smaakvolle gerecht is perfect voor drukke dagen wanneer je wilt genieten van een hartige maaltijd zonder te veel gedoe in de keuken. Het is een gemakkelijke maaltijd voor elke dag van de week. Met minimale inspanning kun je genieten van een gerecht dat perfect is voor de herfst- en wintermaanden.
CrockPot Express Pot Pressure, Slow & Multi Cooker 5,6L
Voor slowcooken en snelkoken! Ontdek deze 12-in-1 pan!
Slowcooker stoofpot – worstjes met paprika
De ingrediënten zijn simpel en wellicht heb je het grootste gedeelte al in je voorraadkast staan. De kruiden in dit recept zijn een basis, je kunt eraan toevoegen wat je zelf lekker vindt. Mijn tip voor dit gerecht is: diepvries paprika! Je kunt ervoor kiezen om verse paprika’s (de ‘stoplicht paprika’s’) te gebruiken maar je kunt ook prima bevroren paprikareepjes gebruiken. In de supermarkt (in mijn geval AH) kun je 1 kilo diepvriespaprika kopen. Je vindt ze daar onder de naam ‘sliced mixed peppers’. Voor dit recept zijn die reepjes ideaal. Je doet ze gewoon bevroren in de slowcooker en het smaakt net zo lekker als vers. Ook kun je experimenteren met worstjes. Eigenlijk zijn alle ongekruide soorten saucijsjes en braadworstjes geschikt voor dit gerecht. Zelf heb ik plantaardige ‘kipworstjes’ van de AH gebruikt, die garen prima in de slowcooker. Je bakt de worstjes sowieso eerst aan voordat ze de slowcooker in gaan voor een mooi bruin kleurtje. Een lekker en makkelijk gerecht dat je met verschillende dingen kunt combineren.
Serveer dit gerecht met rijst, knapperig brood, aardappelpuree, pasta, orzo of gnocchi. Met deze stoofpot kun je alle kanten op!
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Slowcooker stoofpot – worstjes met paprika
4
porties15
minuten3
uren3
uren15
minutenSlowcooker stoofpot – worstjes met paprika, een makkelijk en lekker gerecht voor dagen dat je niet te lang in de keuken wilt staan.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
8 worstjes naar keuze
3 kleuren paprika’s, in reepjes gesneden (of 400 gram bevroren paprikareepjes)
2 rode puntpaprika’s in reepjes gesneden
1 ui, in halve maantjes gesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
500 gram gezeefde tomaten
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 theelepel gemalen komijn
chilipoeder naar smaak
1 eetlepel groentebouillonpoeder of een half verkruimeld bouillonblokje
100 milliliter water
halve eetlepel olie
zout en peper naar smaak
1 eetlepel vers gehakte peterselie
BEREIDING
- Snijd de ui in halve maantjes, de paprika’s in reepjes (of gebruik diepvriespaprika), en hak de teentjes knoflook fijn. Zet apart tot gebruik.
- Verhit een halve eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin de worstjes rondom bruin en zo goed als gaar. Snijd de worstjes vervolgens in schuine plakjes (ongeveer 5 tot 6 plakjes) en doe ze over in de slowcooker.
- Fruit in dezelfde pan (met de aanbaksels van de worstjes) de ui en knoflook aan samen met 1 theelepel gemalen komijn en een snufje chilipoeder. Bak dit tot de ui glazig is en voeg de paprikareepjes toe. Bak dit samen tot de paprika een beetje zacht is geworden voor ongeveer 3 minuten. Doe het mengsel bij de worstjes in de slowcooker.
- Schenk er 500 milliliter gezeefde tomaten en 100 milliliter water op. Als laatste voeg je 1 eetlepel Italiaanse kruiden en 1 eetlepel groentebouillonpoeder (of een verkruimeld bouillonblokje) toe. Meng alles goed door elkaar en zet de slowcooker 6 uur op low of 3 uur op high.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper. Serveer met pasta, gnocchi, rijst, brood of aardappelpuree.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Italiaanse roerbakschotel
- Soep met gegrilde paprika
- Groenten met dips
- Groentesoep van oma sambal
- Kip fajitas
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.