Snelle kruidige gehaktballetjes zijn zo simpel om te maken, het is bijna geen recept te noemen! Dit recept is geïnspireerd op het gerecht ‘curry worstjes’. Pittige worstjes in een kruidige tomatensaus. Maar in plaats van hele worstjes te gebruiken, haal ik het vlees eruit en maak ik er kleine balletjes van. Dit eet lekkerder en je kunt het op verschillende manieren serveren. Heerlijk met rijst, aardappelpuree of zelfs op een broodje.
Omdat ik het mezelf graag makkelijk maak in de keuken heb ik dit gerecht bereid in de slowcooker. Het kan prima in een gewone pan maar wil je er geen omkijken naar hebben dan is bereiding in de slowcooker een handige optie. Je volgt het recept en je doet vervolgens alles in de slowcooker. Zet de slowcooker voor 2 tot 2,5 uur op low.

Snelle kruidige gehaktballetjes
Een handige manier om zo snel mogelijk gehaktballetjes te maken is om worstjes te gebruiken. Je haalt het vlees uit het velletje en draait hier balletjes van. Het voordeel hiervan is dat je vlees al gekruid is. Je bakt de balletjes rondom bruin en maakt vervolgens de saus. Daarna voeg je de twee samen en that’s it! Je kunt dit niet alleen doen met vlees maar je kunt voor dit recept zelfs vegan worstjes gebruiken. Swap ook de honing voor ahornsiroop of agavesiroop en je gerecht is geheel vegan. Vegan worstjes zijn verkrijgbaar bij de supermarkt.
Snelle kruidige gehaktballetjes
6
personen15
minuten15
minuten30
minutenSnelle kruidige gehaktballetjes, een variant op ‘curry worstjes’. Maak op een snelle manier gehaktballetjes van worstvlees en serveer ze in een zelfgemaakte kruidige currysaus.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
8 worstjes (kip, varken of runderworstjes)
1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels ketjap manis
sambal oelek naar smaak
1 flinke eetlepel gladde mosterd
1 eetlepel honing
peper en zout
halve theelepel gedroogde tijm
1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder (5 spice)
halve theelepel gerookt paprikapoeder
BEREIDING
- Verwijder het velletje van de worstjes en snijd de worstjes in stukjes. Maak van de stukjes balletjes ongeveer zo groot als soepballetjes. Verwarm een koekenpan (zonder olie) en bak de balletjes hierin rondom bruin. Schep de balletjes uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met een stukje keukenpapier.
- Maak een saus van 1 blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, sambal oelek naar smaak, 1 flinke theelepel mosterd, 1 eetlepel honing, een halve theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder en een halve theelepel gerookt paprikapoeder. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. de rest van de ingrediënten en proef of de smaak naar wens is.
- Doe de saus in de warme pan en laat dit een paar minuten sudderen. Voeg de balletjes toe en schep alles goed door elkaar.
- Serveer de kruidige gehaktballetjes met rijst, aardappelpuree of op een broodje. Ze smaken ook heerlijk bij de borrel.
AANTEKENINGEN
- Houdbaarheid: bewaar restjes 2 tot 3 dagen in de koelkast.
Bereiding in de slowcooker
Bereid je het gerecht in de slowcooker? Volg stap 1 en stap 2. Bij stap 3 doe je de saus en de balletjes in de slowcooker. Meng goed door elkaar. Zet de slowcooker op stand low voor 2 tot 2,5 uur.
Gerelateerde recepten en artikelen
- De allerlekkerste gehaktbal
- Gehaktballetjes in ketjap pindasaus (slowcooker)
- De 8 lekkerste recepten voor gehaktballetjes
- Italiaanse roerbakschotel
- Gehaktbal uit de jus
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.