Snelle kruidige gehaktballetjes

Snelle kruidige gehaktballetjes

Deze snelle kruidige gehaktballetjes zijn zo simpel om te maken, het is bijna geen recept te noemen! Ik smokkel wel een beetje met ingrediënten maar dat moet kunnen op zijn tijd. Het enige ding waar ik namelijk een hekel aan heb in de keuken is gehaktballetjes draaien. Je kunt deze balletjes maken in een gewone pan maar ook ‘slow’ in de slowcooker.

Ik kwam op het idee voor dit recept toen ik op internet curry worstjes voorbij zag komen. Het idee van kruidige worstjes in een zoete pittige saus leek me wel wat dus ik ben zelf wat gaan experimenteren in de keuken. Ik heb ze voor het gemak een tijdje laten ‘cooken’ in mijn slowcooker, maar in een gewone pan gaat het ook prima.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 8 worstjes (kip, varken of runderworstjes)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • eetlepel tomatenketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • sambal oelek naar smaak
  • 1 flinke eetlepel gladde mosterd
  • eetlepel honing
  • peper en zout
  • halve theelepel gedroogde tijm
  • theelepel Chinees 5 kruidenpoeder (5 spice)
  • halve theelepel gerookt paprikapoeder

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Hoe maak je het?

  • Verwijder het velletje van de worstjes en snijd de worstjes in stukjes. Maak van de stukjes worst balletjes (ongeveer zo groot als soepballetjes). Dit hoeft niet perse, je kunt het ook gewoon in stukjes laten.
  • Maak een saus van de rest van de ingrediënten en proef of de smaak naar wens is.
  • Verhit een koekenpan en bak de worstballetjes (zonder olie) bruin en krokant in de pan.
  • Schep de balletjes uit de pan en laat ze uitlekken op een bordje met keukenpapier. Maak met een keukenpapiertje de pan schoon en doe de saus in de pan. Voeg daarna de balletjes toe en meng goed door elkaar. Laat het geheel warm worden en de saus iets indikken.
  • Bereid je het gerecht in de slowcooker? Schep de worstjes over in de slowcooker en voeg de saus toe. Meng goed door elkaar. Zet de slowcooker op stand low voor 2 tot 2,5 uur.
  • Je kunt deze ‘gehaktballetjes’ bij van alles serveren. Bij aardappeltjes, aardappelpuree, rijst of met brood. Ze zijn ook geschikt als borrelhapje.
Snelle kruidige gehaktballetjes
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*