Eetspiratie » Snelle kruidige gehaktballetjes
Snelle kruidige gehaktballetjes

Snelle kruidige gehaktballetjes

Deze snelle kruidige gehaktballetjes zijn zo simpel om te maken, het is bijna geen recept te noemen! Ik smokkel wel een beetje met ingrediënten maar dat moet kunnen op zijn tijd. Het enige ding waar ik namelijk een hekel aan heb in de keuken is gehaktballetjes draaien. Je kunt deze balletjes maken in een gewone pan maar ook ‘slow’ in de slowcooker.

Ik kwam op het idee voor dit recept toen ik op internet curry worstjes voorbij zag komen. Het idee van kruidige worstjes in een zoete pittige saus leek me wel wat dus ik ben zelf wat gaan experimenteren in de keuken. Ik heb ze voor het gemak een tijdje laten ‘cooken’ in mijn slowcooker, maar in een gewone pan gaat het ook prima.

Snelle kruidige gehaktballetjes

Snelle kruidige gehaktballetjes

5 van 3 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: SlowcookerKeuken: WereldkeukenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Soms moet je het jezelf niet te moeilijk maken en het koken simpel houden. Deze simpele kruidige gehaktballetjes maak je in een handomdraai.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 8 8 worstjes (kip, varken of runderworstjes)

  • 1 blik 1 tomatenblokjes

  • 1 eetlepel 1 tomatenketchup

  • 2 eetlepels 2 ketjap manis

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 flinke eetlepel 1 gladde mosterd

  • 1 eetlepel 1 honing

  • peper en zout

  • halve theelepel halve gedroogde tijm

  • 1 theelepel 1 Chinees 5 kruidenpoeder (5 spice)

  • halve theelepel halve gerookt paprikapoeder

Bereiding:

  • Verwijder het velletje van de worstjes en snijd de worstjes in stukjes. Maak van de stukjes worst balletjes (ongeveer zo groot als soepballetjes). Dit hoeft niet perse, je kunt het ook gewoon in stukjes laten.
  • Maak een saus van de rest van de ingrediënten en proef of de smaak naar wens is.
  • Verhit een koekenpan en bak de worstballetjes (zonder olie) bruin en krokant in de pan.
  • Schep de balletjes uit de pan en laat ze uitlekken op een bordje met keukenpapier. Maak met een keukenpapiertje de pan schoon en doe de saus in de pan. Voeg daarna de balletjes toe en meng goed door elkaar. Laat het geheel warm worden en de saus iets indikken.Snelle kruidige gehaktballetjes

Aantekeningen

  • Bereid je het gerecht in de slowcooker? Schep de worstjes over in de slowcooker en voeg de saus toe. Meng goed door elkaar. Zet de slowcooker op stand low voor 2 tot 2,5 uur.
  • Je kunt deze ‘gehaktballetjes’ bij van alles serveren. Bij aardappeltjes, aardappelpuree, rijst of met brood. Ze zijn ook geschikt als borrelhapje.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)