Sambal goreng paksoi, een recept van mijn moeder. Vroeger hadden wij maar een klein budget, maar er stond wel altijd lekker eten op tafel. Dit gerecht: sambal goreng paksoi, aten wij vroeger regelmatig en ik zet het zelf graag op tafel op een drukke doordeweekse dag. Naast dat het een simpel gerecht is, is het ook low budget. Lekker met gehakt of vega met blokjes tahoe (tofu)
Paksoi is een groente die je in veel gerechten kunt gebruiken. Je kunt het rauw eten in een salade of soep, stomen, wokken, verwerken in een stamppot of roerbakken. De smaak is heel neutraal. Het witte gedeelte (de stengel) is lekker crunchy en de groene bladeren kun je een beetje vergelijken met spinazie. Je kunt de hele paksoi gebruiken, behalve het kontje die snijd je eraf.
Sambal goreng paksoi
Dit gerecht is een signature dish van mijn moeder. We aten dit minstens een keer per week. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en het staat snel op tafel. Sambal goreng = gebakken sambal. Combineer dit met een (of meerdere) groenten en je hebt een heerlijk gerecht. Mijn moeder maakte het meestal met gehakt of kipgehakt, zelf maak ik dit gerecht graag met blokjes gebakken tahoe (tofu). Als je het vlees te vervangt door tahoe is dit gerecht vegan (veganistisch).
Ik bak de tahoe in de airfryer (kijk hier hoe) en voeg de gebakken blokjes later toe aan de gewokte paksoi. Als je gehakt gebruikt kun je dit gelijk meebakken met de groenten in de pan.
Bekijk hier meer sambal goreng recepten. Je vindt hier recepten met witlof, sperziebonen, tofu, tempeh en eieren.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE