Sambal goreng paksoi

Sambal goreng paksoi

Een aantal recepten op Eetspiratie zijn van mijn moeder en zo ook dit recept. Vroeger hadden wij maar een klein budget, maar er stond wel altijd lekker eten op tafel. Dit gerecht: sambal goreng paksoi, aten wij vroeger regelmatig en ik zet het zelf graag op tafel op een drukke doordeweekse dag. Naast dat het lekker is, is het ook een low budget gerecht.

In veel (Indische) recepten wordt gebruik gemaakt van (groente)bouillonpoeder of een bouillonblokje om het op smaak te brengen. Ik gebruik hiervoor biologisch groentebouillonpoeder zonder toevoegingen en smaakversterkers. Je kunt natuurlijk ook altijd een stukje van een verkruimeld bouillonblokje gebruiken, let dan wel op dat deze niet teveel zout bevat.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 stronken paksoi
  • 1 rode paprika
  • 500 gram kip of half-om-half gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • sambal oelek naar smaak
  • eetlepel groentebouillonpoeder of half verkruimeld bouillonblokje
  • voor erbij: rijst, gebakken uitjes, sambal en kroepoek
  • scheutje olie om in te bakken

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Hoe maak je het?

  • Was de paksoi. Snijd de paksoi en de paprika in repen. Houd het groene gedeelte van de paksoi apart. Snipper de ui en rasp de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui samen met de knoflook en de sambal oelek.
  • Bak op hoog vuur en het gehakt bruin en rul en voeg een eetlepel groentebouillonpoeder (of een half verkruimeld bouillonblokje) toe. Schep goed om.
  • Voeg de reepjes paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak deze kort mee. De groenten mogen best nog een bite hebben straks.
  • Kook ondertussen de rijst.
  • Als laatste voeg je het groene gedeelte van de paksoi toe. Schep dit er doorheen. Als het geslonken is, is je gerecht klaar.
  • Serveer de paksoi met rijst, gebakken uitjes, kroepoek en extra sambal.
Sambal goreng paksoi
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Joop Blokker

    Je moeder had gelijk, in kombinatie met de andere ingrediënten is die knapperige paksoi zooo lekker… Ik voeg nog een handje gehakte pinda’s toe, voor wat extra crunch…

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*