Eetspiratie » Sambal goreng paksoi
Sambal goreng paksoi

Sambal goreng paksoi

Een aantal recepten op Eetspiratie zijn van mijn moeder en zo ook dit recept. Vroeger hadden wij maar een klein budget, maar er stond wel altijd lekker eten op tafel. Dit gerecht: sambal goreng paksoi, aten wij vroeger regelmatig en ik zet het zelf graag op tafel op een drukke doordeweekse dag. Naast dat het lekker is, is het ook een low budget gerecht.

In veel (Indische) recepten wordt gebruik gemaakt van (groente)bouillonpoeder of een bouillonblokje om het op smaak te brengen. Ik gebruik hiervoor biologisch groentebouillonpoeder zonder toevoegingen en smaakversterkers. Je kunt natuurlijk ook altijd een stukje van een verkruimeld bouillonblokje gebruiken, let dan wel op dat deze niet teveel zout bevat.

Sambal goreng paksoi

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Course: Indofood, WokgerechtenCuisine: IndofoodDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Tijd totaal

30

minutes

Sambal goreng paksoi is een snel en simpel gerecht met weinig ingrdiënten. Dit recept van mijn moeder is een van mijn favorieten op drukke dagen.

Ingrediënten

  • 2 stronken paksoi

  • 1 rode paprika

  • 500 gram kip of half-om-half gehakt

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of half verkruimeld bouillonblokje

  • voor erbij: rijst, gebakken uitjes, sambal en kroepoek

  • scheutje olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Was de paksoi. Snijd de paksoi en de paprika in repen. Houd het groene gedeelte van de paksoi apart. Snipper de ui en rasp de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui samen met de knoflook en de sambal oelek.
  • Bak op hoog vuur en het gehakt bruin en rul en voeg een eetlepel groentebouillonpoeder (of een half verkruimeld bouillonblokje) toe. Schep goed om.
  • Voeg de reepjes paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak deze kort mee. De groenten mogen best nog een bite hebben straks.
  • Kook ondertussen de rijst.
  • Als laatste voeg je het groene gedeelte van de paksoi toe. Schep dit er doorheen. Als het geslonken is, is je gerecht klaar.
  • Serveer de paksoi met rijst, gebakken uitjes, kroepoek en extra sambal.Sambal goreng paksoi

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE