Eetspiratie » Italiaanse roerbakschotel
Italiaanse roerbakschotel

Italiaanse roerbakschotel

Italiaanse roerbakschotel, een makkelijk gerecht voor doordeweekse dagen of een luie zondag. Elke keer probeer ik mezelf weer uit te dagen om met ingrediënten uit mijn koelkast een gerecht te bedenken. Met een paar verse producten en een rondje in je voorraadkast zet je heel snel een lekker gerecht op tafel. Met verse groenten, aardappels en worstjes maak je snel een roerbakschotel met een Italiaans tintje.

De basis voor dit gerecht zijn gebakken aardappels, want wie is daar nu niet gek op? Je kunt de aardappels bakken in een koekenpan maar als ze niet zijn voorgekookt zijn duurt dit wel een tijdje voor ze gaar zijn. Wat je kunt doen is voorgekookte aardappels of krieltjes gebruiken, of je aardappels even voorkoken. Wat ik ook regelmatig doe is stamppot aardappels (voorverpakt uit de supermarkt) gebruiken, deze in kleinere stukken snijden en bakken in de airfryer. Hierin zijn de aardappels binnen 25 tot 30 minuten bruin en gaar. Terwijl de aardappels bakken, ga ik verder met de rest van de ingrediënten.

Italiaanse roerbakschotel

In dit recept gebruik ik worstjes. Ik snijd ze open en haal het vlees eruit. Dit draai ik in balletjes of gebruik ‘plukjes’ en deze bak ik bruin en krokant. In plaats van vlees, kun je ook prima plantaardige of vegan worstjes gebruiken voor dit recept. Net als bij de vlees variant snijd je ze open en haal je de vulling uit het velletje, verder veranderd er niks aan het recept. Een andere lekkere optie is om (plantaardige) gehaktballetjes te gebruiken dit is een prima alternatief voor worstjes.

Italiaanse roerbakschotel

Italiaanse roerbakschotel

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Niveau: makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

25

minuten
Total time

45

minuten

Een roerbakschotel met een Italiaans tintje.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 4 (plantaardige) saucijsjes

  • 1 ui in grove stukken gesneden

  • 2 courgettes in halve maantjes gesneden

  • 1 aubergine in blokjes gesneden

  • 2 puntpaprika’s in grove stukken gesneden

  • 1 kilo aardappels (eventueel voorgekookt)

  • 1 tot 2 eetlepels groene pesto

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel uienpoeder

  • 1 theelepel oregano

  • peper en zout naar smaak

  • optioneel: verse basilicum blaadjes

  • 1 eetlepel olie

BEREIDING

  • Snijd de aardappels in blokjes. Bestrooi ze met een theelepel knoflookpoeder, een theelepel uienpoeder en een theelepel oregano. Hussel de aardappels zodat ze bedekt zijn met de kruiden. Zet even apart tot gebruik.
  • De courgette snijd je in halve maantjes, de puntpaprika in grove stukken en doe dit ook met de ui. Doe de groenten in een grote schaal en voeg 1 tot 2 eetlepels pesto toe. Meng dit door de groenten en zorg dat alles een beetje bedekt is met een dun laagje pesto.
  • Bak vervolgens de aardappels in een koekenpan of de airfryer tot ze bruin en krokant zijn. Bestrooi ze na het bakken met een snufje zout. Ondertussen ga je de rest van de ingrediënten bereiden.
  • Haal het velletje van de worstjes en pluk stukjes van het vlees. Bak deze in een grote droge koekenpan bruin en krokant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. In dezelfde pan ga je de groenten bakken. Bak de groenten op hoog vuur tot ze verkleuren.
  • Als de aardappels gaar zijn ga je alles samenvoegen. Doe de worstjes en de gebakken aardappels bij de groenten en meng alles door elkaar. Warm het nog even goed op. Garneer met verse basilicumblaadjes.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.