Italiaanse roerbakschotel

Italiaanse roerbakschotel

Elke keer probeer ik mezelf weer uit te dagen om met een klein budget een lekkere en voedzame maaltijd te maken. Met wat verse ingrediënten en wat basis ingrediënten uit je keukenkastje zet je heel snel een lekker gerecht op tafel. Dit soort gerechten zijn ideaal op drukke dagen of in het weekend. Met verse groenten, aardappels en worstjes maak je snel een lekkere Italiaanse roerbakschotel.

Wat heb je nodig?

  • 4 saucijzen (varkensvlees)
  • 1 rode ui
  • 4 tot 5 grote aardappels
  • 1 rode paprika of puntpaprika
  • 1 courgette
  • 6 cherry tomaatjes
  • teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • verse basilicumblaadjes

Hoe maak je het?

Borstel de aardappels schoon (of schil ze) en snijd ze in blokjes. Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olie en bestrooi de aardappels met de oregano. Bak de aardappels tot ze bruin zijn, dit duurt even als ze niet zijn voorgekookt daarom doe je dat als eerste. Hoe kleiner de blokjes, hoe eerder ze gaar zijn. Als je een airfryer hebt kun je daar de aardappels ook in bakken.

Verhit een 2e koekenpan en voeg 1 eetlepel olie toe, rasp de knoflook boven de pan en doe de theelepel paprikapoeder erbij. Bak dit zachtjes aan en zorg dat de knoflook niet verbrand.

Snijd de worstjes open en druk het vlees eruit. Bak het vlees nu op hoog vuur aan en maak er kleine stukjes van met de spatel. Vergeet ondertussen de aardappels niet! Snijd ondertussen de groenten. De tomaatjes mag je heel laten.

Hoe nu verder?

Schep de worstjes uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen. Haal ook een keukenpapiertje door de pan zodat ook daar het teveel aan vet wordt verwijderd. Nu kunnen de groenten in de pan, eerst de paprika dan de courgette en tenslotte de ui en de tomaatjes.

Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur lekker hoog en schud de groenten goed door elkaar. Nu kunnen de aardappels en de krokante worstjes erbij. Schud het geheel goed om en serveer het in een mooie schaal. Garneer met blaadjes basilicum en je Italiaanse roerbakschotel is klaar.

Tip: een beetje geraspte (Parmezaanse) kaas of pesto smaakt ook heerlijk bij deze roerbakschotel.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*