Italiaanse roerbakschotel, een makkelijk gerecht voor doordeweekse dagen of een luie zondag. Elke keer probeer ik mezelf weer uit te dagen om met ingrediënten uit mijn koelkast een gerecht te bedenken. Met een paar verse producten en een rondje in je voorraadkast zet je heel snel een lekker gerecht op tafel. Met verse groenten, aardappels en worstjes maak je snel een roerbakschotel met een Italiaans tintje.
De basis voor dit gerecht zijn gebakken aardappels, want wie is daar nu niet gek op? Je kunt de aardappels bakken in een koekenpan maar als ze niet zijn voorgekookt zijn duurt dit wel een tijdje voor ze gaar zijn. Wat je kunt doen is voorgekookte aardappels of krieltjes gebruiken, of je aardappels even voorkoken. Wat ik ook regelmatig doe is stamppot aardappels (voorverpakt uit de supermarkt) gebruiken, deze in kleinere stukken snijden en bakken in de airfryer. Hierin zijn de aardappels binnen 25 tot 30 minuten bruin en gaar. Terwijl de aardappels bakken, ga ik verder met de rest van de ingrediënten.
Italiaanse roerbakschotel
In dit recept gebruik ik worstjes. Ik snijd ze open en haal het vlees eruit. Dit draai ik in balletjes of gebruik ‘plukjes’ en deze bak ik bruin en krokant. In plaats van vlees, kun je ook prima plantaardige of vegan worstjes gebruiken voor dit recept. Net als bij de vlees variant snijd je ze open en haal je de vulling uit het velletje, verder veranderd er niks aan het recept. Een andere lekkere optie is om (plantaardige) gehaktballetjes te gebruiken dit is een prima alternatief voor worstjes.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.