Eetspiratie » Rosbiefrolletjes Italiaanse stijl
Rosbiefrolletjes Italiaanse stijl

Rosbiefrolletjes Italiaanse stijl

Rosbiefrolletjes Italiaanse stijl, een simpel maar chique hapje. Als je op zoek bent naar een hapje wat snel klaar is en waar je niet al teveel moeite voor hoeft te doen, je hebt hem gevonden! Het is een kwestie van ingrediënten klaar zetten en rollen maar. Je kunt deze rolletjes serveren bij een brunch of lunch, als bijgerecht of een hapje. Het is ook lekker als onderdeel van een salade.

Voor dit gerechtje heb je rosbief nodig. Je kunt de dungesneden rosbief gebruiken van de vleeswaren afdeling van de supermarkt. Gebruik de rosbief het liefst op de dag van aankoop want dan is de kleur nog het mooist. Als je het te lang laat liggen gaat het verkleuren en dan zet het er niet meer zo appetijtelijk uit. Maak dit gerecht dan ook kort voordat je het wilt serveren.

Rosbiefrolletjes Italiaanse stijl

De Italiaanse stijl vind je terug in de pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas die je bij dit gerecht gebruikt. Met deze combinatie kun je eigenlijk niks verkeerd doen. Als vulling is veldsla het lekkerst. Deze sla is neutraal en zacht van smaak en past goed bij de rosbief. Er is ook een combinatie van veldsla en rucola te koop, dit is ook een lekkere optie. De pesto voor op de rolletjes kun je zelf maken maar als je dit hapje snel op tafel wilt zetten dan kun je deze natuurlijk ook gewoon kopen. Bij de borrelhapjes zijn er vaak een kleinere verpakkingen verse pesto te vinden, dit is handig want zo hoef je geen heel potje open te maken. Garneer de rolletjes met kiemen, deze geven naast de pittige smaak ook kleur aan het gerecht.

Rosbiefrolletjes Italiaanse stijl

Rosbiefrolletjes Italiaanse stijl

Recipe by Simone | Eetspiratie
5.0 from 2 votes
Difficulty: makkelijk
Hoeveelheid

12

stuks
Voorbereiding

5

minutes
Bereidingstijd

10

minutes
Total time

15

minutes

Rosbiefrolletjes met pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 200 gram rosbief (vleeswaar) ongeveer 12 plakjes

  • 100 gram veldsla

  • 100 – 150 gram pesto

  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes

  • stukje van een blok Parmezaanse kaas

  • (grof) zout en versgemalen zwarte peper

  • kiemgroenten zoals alfalfa/tuinkers/pittige kiemgroente

  • olijfolie

BEREIDING

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Laat ze even afkoelen. Hak ze met een mes een beetje fijn dat je wat fijne en grove stukjes krijgt. Snijd een blokje van de Parmezaanse kaas af en hak dit ook een beetje grof.
  • Leg een plakje rosbief op een snijplank en besmeer deze met een dun laagje pesto.
  • Neem een pluk veldsla en leg deze onderaan het plakje rosbief. Drizzle er een drupje olijfolie overheen en strooi er een klein beetje van de gehakte pijnboompitjes en Parmezaanse kaas overheen.
  • Rol het plakje nu op van beneden naar boven. De veldsla mag er aan de zijkanten uitsteken.
  • Herhaal dit tot de plakjes op zijn. Leg ze op een mooi bord of schaal en strooi er zout en versgemalen zwarte peper overheen. Garneer met de kiemen, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Drizzle er nog een beetje olijfolie overheen voor de finishing touch.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.