Rosbiefrolletjes Italiaanse stijl, een simpel maar chique hapje. Als je op zoek bent naar een hapje wat snel klaar is en waar je niet al teveel moeite voor hoeft te doen, je hebt hem gevonden! Het is een kwestie van ingrediënten klaar zetten en rollen maar. Je kunt deze rolletjes serveren bij een brunch of lunch, als bijgerecht of een hapje. Het is ook lekker als onderdeel van een salade.
Voor dit gerechtje heb je rosbief nodig. Je kunt de dungesneden rosbief gebruiken van de vleeswaren afdeling van de supermarkt. Gebruik de rosbief het liefst op de dag van aankoop want dan is de kleur nog het mooist. Als je het te lang laat liggen gaat het verkleuren en dan zet het er niet meer zo appetijtelijk uit. Maak dit gerecht dan ook kort voordat je het wilt serveren.
Rosbiefrolletjes Italiaanse stijl
De Italiaanse stijl vind je terug in de pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas die je bij dit gerecht gebruikt. Met deze combinatie kun je eigenlijk niks verkeerd doen. Als vulling is veldsla het lekkerst. Deze sla is neutraal en zacht van smaak en past goed bij de rosbief. Er is ook een combinatie van veldsla en rucola te koop, dit is ook een lekkere optie. De pesto voor op de rolletjes kun je zelf maken maar als je dit hapje snel op tafel wilt zetten dan kun je deze natuurlijk ook gewoon kopen. Bij de borrelhapjes zijn er vaak een kleinere verpakkingen verse pesto te vinden, dit is handig want zo hoef je geen heel potje open te maken. Garneer de rolletjes met kiemen, deze geven naast de pittige smaak ook kleur aan het gerecht.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.