Zoete aardappelsoep met tortillareepjes

Zoete aardappelsoep met tortillareepjes

Ik kan elke dag wel soep eten. Vaak eet ik het als lunch en mijn dochter eet het als ontbijt. Deze vega(n) soep is vullend en verwarmend. De toppings maken het extra lekker want wie is er nu niet gek op krokante tortilla reepjes? Deze soep met een Mexicaans tintje zal zeker in de smaak vallen!

Deze soep is een ideaal gerecht voor een lazy sunday, een drukke doordeweekse dag of handig als je bijvoorbeeld eters krijgt. Zet de pan soep in het midden van de tafel en zet daaromheen verschillende schaaltjes met lekkere toppings.

Toppings:

  • ringetjes bosui
  • blokjes avocado
  • ringetjes rode peper
  • verse kruiden (peterselie, koriander, bieslook)
  • gebakken tortillareepjes

Ik gebruik in mijn recepten altijd biologisch groentebouillonpoeder zonder toevoegingen of smaakversterkers. Voor dit recept kun je ook prima zelf gemaakte kippenbouillon of runderbouillon gebruiken. Bouillon van een blokje kan natuurlijk ook, deze zijn vaak wel iets zouter van smaak. Kijk even op de verpakking hoeveel je nodig hebt voor 2 liter water. Proef de soep af en toe en breng deze indien nodig op smaak met meer bouillonpoeder of bouillonblokje en/of peper en zout.

Wat heb je nodig?

  • 1 zoete aardappel

  • 1 grote ui

  • blikje tomatenblokjes

  • 1 zoete rode (punt)paprika

  • klein blikje mais (uitgelekt)

  • blikje kidneybonen (uitgelekt)

  • theelepel gemalen komijn

  • eetlepel paprikapoeder

  • snufje chilipoeder naar smaak

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 liter water

  • 2 tot 3 eetlepels groentebouillonpoeder of een bouillonblokje naar smaak

  • peper en zout

  • olie

  • toppings: tortilla wrap, avocado, bosui, rode peper, kruiden

Hoe maak je het?

  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de ui, knoflook en de paprika grof. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de komijn en paprikapoeder toe en bak dit kort mee.
  • Voeg nu de paprika en de zoete aardappel toe en schep alles goed om. Nu kunnen de tomatenblokjes, het groentebouillonpoeder en het water erbij. Breng dit zachtjes aan de kook tot de zoete aardappel zacht is geworden.
  • Als de aardappel zacht is geworden kun je de soep gaan pureren. Breng de soep hierna op smaak met peper en zout. Voeg nu de mais en de kidneybonen toe. Laat de soep op een klein vuurtje staan en bak ondertussen de tortilla reepjes.
  • Snijd de tortilla in dunne reepjes. Dit kun je doen met een mes of een pizzasnijder. Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bruin en krokant. Let op dat het niet verbrand!
  • Als de soep goed op smaak is kun je de tafel gaan dekken. Serveer de soep met de toppings erbij en laat iedereen zijn eigen kommetje opscheppen. Ook lekker met een stuk brood erbij.

Deze soep zou je ook in de slowcooker kunnen bereiden. Voeg dan alle ingrediënten (behalve de mais en de kidneybonen) toe aan de slowcooker. Zet deze op low voor minimaal 4 tot 6 uur tot de aardappel zacht is. Ik pureer nooit in mijn slowcooker, dus giet de soep even over in een pan. Maak de soep daarna af volgens het recept zoals hierboven omschreven.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*