Eetspiratie » Tomatensoep met orzo
Tomatensoep met orzo

Tomatensoep met orzo

Tomatensoep met orzo, een goedgevulde verwarmende soep. Orzo is een pastasoort die de vorm heeft van een grote rijstkorrel. Het wordt daarom ook wel ‘risoni’ genoemd. Deze vorm van pasta is heel eenvoudig te bereiden en je kunt het in verschillende recepten gebruiken. Het is een lekkere toevoeging in een soep. Je hoeft het alleen maar even mee te koken en that’s it.

Mijn dochter stond erop dat dit recept online kwam, zo kon ze het zelf makkelijk terugvinden als ze het wil gaan maken. Zij is gek op rijst en pasta, dus orzo past precies in haar straatje. Ik schreef eerder een artikel over hoe je orzo kunt bereiden en wat je er allemaal mee kunt doen. Lees het artikel hier.

Tomatensoep met orzo

De basis van deze soep is heel simpel, wortel, bleekselderij en ui. Dit heb ik standaard in porties in mijn vriezer liggen. Zo kan ik op elke moment snel een soep maken en hoef ik niet veel meer te snijden. In dit artikel leg ik uit hoe ik dat precies doe. Verder voeg ik een paar ingrediënten uit mijn voorraadkast toe en vul ik de soep aan met kikkererwten voor extra vulling. Heb je geen kikkererwten dan zijn witte bonen of kidneybonen ook een lekkere optie. Voor een beetje kleur voeg ik op het laatst een paar handjes spinazie toe. Boerenkool of palmkool zijn ook een goede toevoeging in deze soep. Voor een lekkere crunch serveer ik er knoflookcroutons bij.

Als je een restje soep over hebt zul je zien dat deze de volgende dag een stuk dikker is geworden. De orzo heeft veel van het vocht opgenomen. Je kunt een beetje water toevoeg om de soep iets te verdunnen.

Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Tomatensoep met orzo
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Tomatensoep met orzo

Tomatensoep met orzo

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

25

minuten
Total time

40

minuten

Een goedgevulde tomatensoep met orzo (pasta).

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 1 grote 1 ui gesnipperd

  • 3 tenen 3 knoflook fijngehakt

  • 2 stengels 2 bleekselderij in stukjes gesneden

  • 1 1 wortels (of een winterpeen) in blokjes gesneden

  • 1 1 courgette in blokjes gesneden

  • 1 blik 1 kikkererwten (á 400 gram) afgespoeld

  • 1 blik 1 tomaten polpa/gezeefde tomaten (á 400 gram)

  • 4 handjes 4 spinazie (of boerenkool)

  • 1 eetlepel 1 tomatenpuree

  • 1 theelepel 1 gemalen komijn

  • chilipoeder naar smaak

  • 4 – 5 handjes 4 – 5 orzo (afgespoeld)

  • 1,5 eetlepel 1,5 groentebouillonpoeder (of 2 bouillonblokjes)

  • 1,5 liter 1,5 water

  • 1 theelepel 1 olie

  • zout en peper

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de bleekselderij, wortel en courgette in blokjes.
  • Verhit een eetlepel olie in een soeppan. Doe hierin de ui, knoflook en gesneden groenten met een snuf zout. Bak dit aan tot de wortel redelijk zacht is geworden.
  • Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe en bak je deze even mee.
  • Voeg komijn en chilipoeder toe, schep mee om en schenk vervolgens de tomaten polpa en het water erbij. Breng dit rustig aan de kook.
  • Doe het groentebouillonpoeder (of de bouillonblokjes) erbij. Giet de kikkererwten af en spoel deze kort onder de kraan tot het schuim weg is. Voeg ze toe aan de soep.
  • Spoel de orzo kort af onder de kraan en voeg dit ook toe aan de soep. Laat het nu rustig koken tot de orzo zacht en gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Als de orzo gaar is voeg je de gewassen spinazie (of boerenkool) toe. Als dit geslonken is, is de soep klaar. Breng op smaak met zout en peper en/of groentebouillonpoeder. Serveer met knoflookcroutons.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE