Tomatensoep met orzo, een goedgevulde verwarmende soep. Orzo is een pastasoort die de vorm heeft van een grote rijstkorrel. Het wordt daarom ook wel ‘risoni’ genoemd. Deze vorm van pasta is heel eenvoudig te bereiden en je kunt het in verschillende recepten gebruiken. Het is een lekkere toevoeging in een soep. Je hoeft het alleen maar even mee te koken en that’s it.
Mijn dochter stond erop dat dit recept online kwam, zo kon ze het zelf makkelijk terugvinden als ze het wil gaan maken. Zij is gek op rijst en pasta, dus orzo past precies in haar straatje. Ik schreef eerder een artikel over hoe je orzo kunt bereiden en wat je er allemaal mee kunt doen. Lees het artikel hier.
Tomatensoep met orzo
De basis van deze soep is heel simpel, wortel, bleekselderij en ui. Dit heb ik standaard in porties in mijn vriezer liggen. Zo kan ik op elke moment snel een soep maken en hoef ik niet veel meer te snijden. In dit artikel leg ik uit hoe ik dat precies doe. Verder voeg ik een paar ingrediënten uit mijn voorraadkast toe en vul ik de soep aan met kikkererwten voor extra vulling. Heb je geen kikkererwten dan zijn witte bonen of kidneybonen ook een lekkere optie. Voor een beetje kleur voeg ik op het laatst een paar handjes spinazie toe. Boerenkool of palmkool zijn ook een goede toevoeging in deze soep. Voor een lekkere crunch serveer ik er knoflookcroutons bij.
Als je een restje soep over hebt zul je zien dat deze de volgende dag een stuk dikker is geworden. De orzo heeft veel van het vocht opgenomen. Je kunt een beetje water toevoeg om de soep iets te verdunnen.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE