Eetspiratie » Tomatensoep met orzo
Tomatensoep met orzo

Tomatensoep met orzo

Tomatensoep met orzo, een goedgevulde verwarmende soep. Orzo is een pastasoort die de vorm heeft van een grote rijstkorrel. Het wordt daarom ook wel ‘risoni’ genoemd. Deze vorm van pasta is heel eenvoudig te bereiden en je kunt het in verschillende recepten gebruiken. Het is een lekkere toevoeging in een soep. Je hoeft het alleen maar even mee te koken en that’s it.

Mijn dochter stond erop dat dit recept online kwam, zo kon ze het zelf makkelijk terugvinden als ze het wil gaan maken. Zij is gek op rijst en pasta, dus orzo past precies in haar straatje. Ik schreef eerder een artikel over hoe je orzo kunt bereiden en wat je er allemaal mee kunt doen. Lees het artikel hier.

De ideale pan voor soep of stamppot
BK Fortalit Soeppan - Ø 26 cm / 8,2 liter - Emaille- petrol

BK Fortalit Soeppan – Ø 26 cm / 8,2 liter – Emaille- petrol

Maak in een handomdraai jouw eigen plantaardige melk met de Vegan Milker MÜLSI – eenvoudig, snel en makkelijk schoon te maken!

Tomatensoep met orzo

De basis van deze soep is heel simpel, wortel, bleekselderij en ui. Dit heb ik standaard in porties in mijn vriezer liggen. Zo kan ik op elke moment snel een soep maken en hoef ik niet veel meer te snijden. In dit artikel leg ik uit hoe ik dat precies doe. Verder voeg ik een paar ingrediënten uit mijn voorraadkast toe en vul ik de soep aan met kikkererwten voor extra vulling en eiwitten. Heb je geen kikkererwten dan zijn witte bonen of kidneybonen ook een lekkere optie. Voor een beetje kleur voeg ik op het laatst een paar handjes spinazie toe. Je kunt hiervoor ook prima bevroren blokjes spinazie nemen. Boerenkool of palmkool zijn ook een lekker toevoeging in deze soep. Zo kom je ook aan je dagelijkse portie groene bladgroenten. Voor een lekkere crunch serveer ik er knoflookcroutons bij.

Als je een restje soep over hebt zul je zien dat deze de volgende dag een stuk dikker is geworden. De orzo heeft veel van het vocht opgenomen. Je kunt een beetje water toevoeg om de soep iets te verdunnen.

Where pasta meets rice
Lassie Orzo - 12 x 275 Gram

Lassie Orzo – 12 x 275 Gram

Pasta in rijstvorm.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Tomatensoep met orzo
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Tomatensoep met orzo

Tomatensoep met orzo

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 5 stemmen
Gang: Voorgerecht, Lunch, HoofdgerechtKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

40

minuten

Een goedgevulde tomatensoep met orzo, spinazie en kikkererwten.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 grote ui, gesnipperd

  • 3 tenen knoflook, fijngehakt

  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden

  • 1 wortel (of een winterpeen) in blokjes gesneden

  • 1 courgette, in blokjes gesneden

  • 1 blik kikkererwten (á 400 gram) afgespoeld

  • 1 blik tomaten polpa/gezeefde tomaten (á 400 gram)

  • 4 handjes spinazie (of boerenkool)

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • chilipoeder naar smaak

  • 4-5 handjes orzo (afgespoeld)

  • 1,5 eetlepel groentebouillonpoeder (of 2 bouillonblokjes)

  • 1,5 liter water

  • 1 eetlepel olie

  • zout en peper

BEREIDING

  • Snipper 1 ui, hak 3 tenen knoflook fijn en snijd 2 stengels bleekselderij, 1 wortel en 1 courgette in blokjes.
  • Verhit een eetlepel olie in een soeppan. Doe hierin de ui, knoflook en gesneden groenten met een snuf zout. Bak dit aan tot de wortel redelijk zacht is geworden.
  • Vervolgens voeg je 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak je deze even mee.
  • Voeg 1 theelepel gemalen komijn en chilipoeder naar smaak toe, schep mee om en schenk er vervolgens 400 gram tomaten polpa (gezeefde tomaat) en 1,5 liter water bij. Breng dit rustig aan de kook.
  • Doe er 1,5 eetlepel groentebouillonpoeder (of 2 bouillonblokjes) erbij. Giet 400 gram kikkererwten af en spoel deze kort onder de kraan tot het schuim weg is. Voeg ze toe aan de soep.
  • Spoel 4 tot 5 handjes orzo kort af onder de kraan en voeg dit ook toe aan de soep. Laat het nu rustig koken tot de orzo zacht en gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Als de orzo gaar is voeg je de (diepvries) spinazie (of diepvries boerenkool) toe. Als dit geslonken is, is de soep klaar. Breng op smaak met zout en peper en/of groentebouillonpoeder. Serveer met knoflookcroutons.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.