Knoflookbroodjes waar je niet vanaf kunt blijven omdat ze verslavend lekker zijn. Een goede knoflooksmaak, kruiden en zacht luchtig brood, wie is daar nu niet gek op? Deze schattige broodjes worden ook wel ‘garlic knots’ (knoflook knopen) genoemd. Je legt letterlijk een knoop in het deeg, vandaar de naam ‘knots’. Door kant-en-klaar pizzadeeg te gebruiken, kunnen deze broodjes snel op tafel staan. Zelf deeg maken kan natuurlijk ook. Ik dit artikel deel ik beide recepten.
Met dit soort recepten kun je me echt blij maken. Knoflookbroodjes kun je namelijk altijd eten. Bij de soep, curry’s, stoofschotels, bij de borrel of gewoon omdat je er zin in hebt. Ze zijn ideaal voor een picknick of de barbecue en een lekker hapje voor een bij een feestelijke gelegenheid.
Een ander feestelijk brood is breekbrood. Dit brood kun je heel eenvoudig maken in de slowcooker. Bekijk hier het recept en de bereidingswijze voor dit lekkere breekbrood.
Knoflookbroodjes
Er zijn twee manieren om deze knoflookbroodjes te maken. Met zelfgemaakt deeg of met kant-en-klaar pizzadeeg uit de supermarkt. Mijn voorkeur heeft het pizzadeeg omdat je dit makkelijk kunt verwerken. Maar heb je geen pizzadeeg dan is zelfgemaakt deeg heel eenvoudig te maken. Hieronder deel ik de hoeveelheden en werkwijze voor zelfgemaakt deeg. In de receptenkaart vindt je de werkwijze voor de bereiding met pizzadeeg.
Zelfgemaakt deeg
Meng 390 – 400 gram bloem met een theelepel zout in een grote kom. Doe 240 milliliter lauwwarm water in een maatbeker, los hierin 1 theelepel suiker op en voeg 7 gram gedroogde gist (1 zakje) toe. Wacht tot het gaat bubbelen. Schenk het gistmengsel bij de bloem en maak hiervan een deegbal. Als het deeg te plakkerig is, voeg je beetjes bloem toe totdat het deeg niet meer plakt. Dit laat je rijzen tot het in volume is verdubbeld. Je snijdt het deeg in vier stukken en elk stuk in vijf reepjes. Daarna volg je stap 2 uit de receptenkaart. Uit zelfgemaakt deeg kun je ongeveer 20 broodjes maken.
Snelle versie met kant-en-klaar pizzadeeg
Ik gebruikte hiervoor kant-en-klaar deeg voor minipizza’s van het merk Jan (390 gram). Dit deeg is plantaardig (vegan). Je vindt dit in de supermarkt in de koeling bij het verse deeg. Het zijn 6 ronde deegplakken en hier kun je 15 broodjes van maken. Wil je meer broodjes maken dan verdubbel je de ingrediënten.


Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.