Budget recept: champignonsoep met rijst, een soep die iets weg heeft van risotto. Deze champignonsoep is heel eenvoudig te maken en heeft maar weinig ingrediënten. Het is een goed gevulde soep, die je kunt maken in een gewone pan of slowcooker. Lekker met een stuk brood om mee in de soep te dippen.
Voor dit recept gebruik ik kastanjechampignons. Deze zijn stevig en nootachtig van smaak en daarom erg geschikt voor deze soep. Je laat de paddenstoelen ook heel in plaats van ze te pureren, zo krijgt de soep een lekkere bite. Witte champignons in combinatie met kastanjechampignons kun je ook prima gebruiken.
Lees hier mijn artikel over budget recepten en goedkope gerechten. Hierin vind je ook tips om te besparen op boodschappen en creatief te zijn met een klein budget in de keuken.
Budget recept: champignonsoep met rijst
Wat maakt deze soep dan romig? Het geheime ingrediënt hiervoor is: witte rijst. Door witte rijst toe te voegen wordt de soep lekker dik en vullend. Kokosmelk geeft de soep kleur en smaak zonder dat de kokossmaak overheerst. Als je van risotto houdt dan vind je deze soep ongetwijfeld ook lekker. Bestrooi de soep voor het serveren royaal met vers gemalen zwarte peper.
Deze soep kun je bereiden in een soeppan (30 minuten) en de slowcooker (2,5 uur zonder ernaar om te kijken). De bereidingswijze voor de slowcooker vind je onderaan de receptenkaart. Als je een multicooker hebt – zoals een Crock-Pot Express – dan kun je deze soep op de slowcookstand bereiden.
Ingrediënten die ik heb gebruikt voor dit recept:
- uit de voorraadkast: ui, knoflook, bouillonblokjes, rijst, olie
- pakje biologische kokosmelk á 200 milliliter € 1,39
- bakje champignons 250 gram € 1,59
- stronk bleekselderij € 1,39 (wat je over hebt vries je gesneden in of bewaar je voor een ander recept)
- winterpeen € 0,35
- 1 bosje bosui € 0,79
- optioneel: bruine afbak baguettes 2 stuks € 0,65
Deze prijzen zijn gebaseerd op de huidige prijzen bij mijn supermarkt (AH).
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE