Budget recept: boontjes met pindasaus en tofu, een simpel gerecht dat je serveert met rijst. Om het gerecht low budget te houden, gebruik ik diepvries sperziebonen. Deze gebruik ik liever dan de verse variant. De pindasaus maak ik met pindakaas, misschien heb je deze al in je voorraadkast staan. Blokjes tofu serveer ik ernaast. Deze kun je bakken in een pan, oven of airfryer. Wil je er liever iets anders dan tofu bij eten, dan kan dat natuurlijk ook.
Vaak zijn de meeste simpele gerechten het lekkerst. Je hebt niet perse een hele waslijst aan ingrediënten nodig om een goed gerecht op tafel te zetten. Wel is het fijn als je een aantal kruiden en smaakmakers in je voorraadkast hebt, hiermee kom je al en heel eind. Ik schreef onlangs een artikel over budget recepten en goedkope gerechten. Hierin geef ik aan welke ingrediënten je nodig hebt voor budget recepten. Ook geef ik tips om te besparen op boodschappen en hoe je creatief kunt zijn in de keuken met een klein budget. Lees het artikel hier.
Budget recept: boontjes met pindasaus en tofu
Boontjes met pindasaus is een lekkere combinatie waarvan je de smaak waarschijnlijk wel kent. Tofu is nog niet bij iedereen bekend, maar het is de moeite waard om te proberen. Het fijne van tofu is dat het goed smaken opneemt, het makkelijk te bereiden is en het is vriendelijk voor je portemonnee. Wil je liever iets anders dan tofu bij dit gerecht serveren dan kan dat natuurlijk ook. Kijk wat er in je boodschappenbudget past en wat je lekker vindt.
Tofu kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt het bakken/licht frituren in olie in een koekenpan, een oven of airfryer. Als je nog nooit tofu hebt bereid of geproefd, geef het een kans. Als je het eenmaal gebruikt hebt en je vindt het lekker, dan komt het goed van pas bij andere recepten. Het belangrijkste is om de tofu eerst uit het bakje te halen en het vocht uit het blok te persen. Lees hier hoe je dat het beste kunt doen. Vervolgens snijd je de tofu in blokjes en bak je het op de manier die voor jou het makkelijkst is. Mijn voorkeur gaat uit naar bakken in de airfryer. Dit is snel, makkelijk en je hoeft bijna geen olie te gebruiken. Enkel wat sojasaus en knoflookpoeder om de tofu op smaak te brengen.
Ingrediënten gebruikt in dit recept:
- uit de voorraadkast: zout, sambal, knoflook, ui, pindakaas, olie, sojasaus, suiker, rijst, bouillon(blokje)
- potje pindakaas á 350 gram € 1,99 (als je deze niet in je voorraad hebt)
- zak diepvries sperziebonen á 750 gram € 1,12
- 2 pakjes tofu á 375 gram € 2,54
- optioneel: cassave kroepoek € 0,99
De bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijzen uit mijn eigen supermarkt (AH).
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)