Krokante tofu uit de oven, als je van tofu houdt, dan moet je dit echt eens proberen. Even voor de duidelijkheid, tofu en tahoe is hetzelfde product. Ik noem het tahoe omdat dit de Indonesische benaming is, ik ben het van thuis uit gewend. In de winkel vind je dit product altijd onder de naam tofu. Meestal wordt tahoe gefrituurd, maar dat kan ook anders. Tahoe kun je perfect bereiden in de oven, met maar een klein beetje olie wordt het lekker krokant.
Ik ben altijd op zoek naar manieren om tahoe te verwerken in gerechten. Er staan inmiddels een hoop recepten met tahoe op mijn website. Het is een handig product omdat het makkelijk smaken opneemt. Het is ook vriendelijk voor je portemonnee, en ook nog eens vegan. Als je nog nooit tahoe gegeten of geproefd hebt dan is dit misschien wel een leuk recept om te proberen.
Krokante tofu uit de oven
Meestal wordt tahoe in blokjes gesneden en vervolgens gefrituurd of gebakken. Je eet het als bijgerecht, als snack met een snufje zout, in een soep zoals soto ajam (Indonesische kippensoep), bij gado gado (salade met groenten en pindasaus) of als aanvulling op een salade of bowl. Maar dat is niet het enige dat je ermee kunt doen. Met tahoe kun je de meest lekkere recepten maken, van hartig tot zoet. In dit geval wilde ik de tahoe bakken en in een curry gebruiken als alternatief voor kip.
Zoals je kunt lezen in al mijn tahoe recepten, het eerste wat je doet voordat je de tahoe gaat verwerken is het vocht eruit persen. Je kunt hiervoor een speciale tofu press gebruiken of je eigen tofu press maken. Ik heb hier een handige tip voor. Giet het vocht weg uit het bakje en prik er aan de onderkant een paar gaatjes in. Zet het bakje op zijn kop op een groot bord en leg de tahoe erop. Leg daarop een stuk keukenpapier en daarop iets zwaars zoals een snijplank en een pan of vijzel.
Denk je nu van ‘dat is teveel moeite’, het valt echt reuze mee. Het duurt ongeveer 15 minuten om al het vocht eruit te persen. Daarna kun je aan de slag. In plaats van de tahoe in blokjes te snijden, ga je het in dit recept in stukjes scheuren. Op deze manier kan de tahoe nog meer smaak opnemen en krijg je lekkere krokante stukjes.
Dit recept is vrij basic. Je kunt de tahoe naar eigen inzicht op smaak brengen. Net uit de oven is de tahoe het meest krokant. Je kunt direct eten met een flinke snuf zout. Maar je kunt het ook verwerken in een curry of een saus. Het blijft dan een lekkere bite houden.
Ik maak wel meteen een grotere hoeveelheid (2 pakjes tahoe), zo hoef ik de oven maar 1 x te gebruiken. En neem voor dit recept altijd ‘firm tofu’, stevige tofu en niet de ‘silken tofu’ oftewel zachte tofu.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)