Eetspiratie » Oosterse koolsalade met pittige chili dressing
Oosterse koolsalade met pittige chili dressing

Oosterse koolsalade met pittige chili dressing

Oosterse koolsalade met pittige chili dressing, een verrassend lekkere en simpele salade. Wil je ook wel een keer iets anders dan sla? Dan is deze salade voor jou! Dit recept is zo eenvoudig en het past bij verschillende Oosterse gerechten. Ook is het een prima lunch of topping op een broodje of een Oosters gevulde wrap. Het is snel klaar en ook prima een paar dagen te bewaren in de koelkast.

Bij Oosterse gerechten serveer ik regelmatig broccoli, sperziebonen, komkommer(salade), peultjes, paksoi of een andere groene groente. Maar ik wilde een keer iets anders. Zo kwam ik bij deze Oosterse koolsalade. De groenten in deze salade passen prima bij verschillende Oosterse gerechten en de kleuren zijn natuurlijk geweldig.

Oosterse koolsalade met pittige chili dressing

Ik heb de Chinese kool weer helemaal herontdekt. Ik kies vaker voor spitskool of paksoi terwijl de Chinese kool hartstikke lekker en veelzijdig is. De smaak is heel neutraal en daardoor goed te combineren. Ook is de kool is redelijk lang houdbaar in de koelkast en het is een betaalbare groente. Met een Chinese kool je meerdere gerechten maken. Maak van het bovenste stuk van de kool deze lekkere salade en gebruik het knapperige onderste stuk voor soep, zoals mijn kippensoep met Chinese kool en gember (recept). Ook is deze kool een heerlijke toevoeging bij de hotpot (Oosterse bouillonfondue).

Deze salade kun je goed voorbereiden. Snijd alle groenten, doe ze in een schaal en zet dit afgedekt in de koelkast. Maak de dressing en bewaar deze in een potje. Later hoef je deze alleen maar samen te voegen en klaar! Voeg de dressing dus niet meteen toe want anders blijven de groenten niet knapperig.

Oosterse koolsalade met pittige chili dressing

Recept van Simone | Eetspiratie Keuken: Oosterse keukenNiveau: makkelijk
Servings

4

servings
Total time

20

minuten

Oosterse koolsalade met pittige chili dressing, een verrassend lekkere en simpele salade met Chinese kool als basis.

Ingrediënten

  • halve halve Chinese kool (de bovenkant)

  • 1 1 wortel of winterpeen

  • stukje stukje van een rode kool

  • 15 15 peultjes

  • 2 eetlepels 2 zoete chilisaus

  • 1 eetlepel 1 sojasaus

  • sap van een halve limoen

  • 1 -2 theelepels 1 -2 sesamolie

  • 1 theelepel 1 sriracha (of meer naar smaak)

  • gedroogde chili vlokken naar smaak

  • 1 theelepel 1 zwarte of witte sesamzaadjes

  • water om de peultjes in te blancheren

Hoe maak je het?

  • Snijd de Chinese kool en de rode kool in dunne reepjes. Was ze goed onder de kraan. Dep even droog met een theedoek of een stukje keukenpapier en doe dit in een grote schaal.
  • Zet een pannetje met een beetje water op en breng dit aan de kook. Maak de wortel en de peultjes schoon en snijd deze beide in dunne reepjes (julienne).
  • Doe de wortel bij de kool en meng dit goed door elkaar. Als het water kookt doe je de peultjes hierin voor een halve minuut. Schep ze uit het water met een schuimspaan en spoel direct af onder de koude kraan en doe ze bij de salade.
  • Maak een dressing van de chilisaus, sojasaus, sesamolie, sriracha, limoensap en chili vlokken. Proef of de dressing op smaak is en voeg indien nodig naar eigen smaak nog iets extra’s toe.
  • Schenk de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met sesamzaadjes.

Aantekeningen

  • Ben je net als ik gek op dumplings? Serveer deze koolsalade in een mooie kom en leg er een paar gebakken of gestoomde dumplings of gyoza bij. Drizzle er een beetje van de dressing over en je hebt een lekkere vullende Oosterse salade.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE