Knapperige koolsalade ook wel bekend als ‘coleslaw’. Deze koolsalade is een bekend (bij)gerecht wat vaak geserveerd wordt bij een broodje pulled pork. Maar deze salade is ook een lekker zomers gerecht wat perfect past bij de barbecue. Door de knapperige kool en de romige dressing is deze salade bij veel mensen favoriet.
Wat zo handig is aan deze salade is dat je er een grote hoeveelheid van kan maken. Met een kool kun je een hele grote schaal salade op tafel zetten. Ideaal bij een etentje voor een grote groep mensen. Je kunt deze salade ook prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Doordat de smaken dan goed kunnen intrekken zal de salade alleen maar lekkerder worden.
Knapperige koolsalade
Voor deze salade kun je witte kool gebruiken, maar ook spitskool of zelfs rode kool. De kool wordt gecombineerd met wortel, dit geeft de salade een zoete smaak en een mooie kleur. Voor een knapperig accent en een beetje pit heb ik aan dit recept radijs toegevoegd, en voor extra zoetheid rozijnen. Iets knapperigs mag natuurlijk ook niet ontbreken dus voegde ik er nog een paar geroosterde cashewnoten aan toe.

UBITE bio-based saladeschaal / serveerschaal XL
Duurzaam – 27cm – gemaakt van 100% hernieuwbare plantaardige bronnen.
Knapperige koolsalade
4
porties20
minuten0
minuten20
minutenMet kool, knapperige groenten en een lekkere romige dressing kun je een grote schaal met salade maken. Een ideale zomerse salade voor bij de barbecue of een picknick. Ook lekker bij gerechten zoals pulled pork of pulled chicken.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 witte kool of spitskool
6 radijsjes, in reepjes gesneden
1 winterpeen, geraspt
2 bosuitjes (1 als garnering) in ringetjes gesneden
2 eetlepels cashewnoten, geroosterd
2 eetlepels Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
2 eetlepels mayonaise of plantaardige mayonaise
1 theelepel kerriepoeder
halve theelepel knoflookpoeder
1 theelepel mosterd
1 theelepel azijn
1 eetlepel vers gehakte peterselie
2 eetlepels gewelde rozijnen
zout en peper naar smaak
honing of ahornsiroop naar smaak
BEREIDING
- Snijd de kool in dunne reepjes en was het goed onder kraan. Rasp 1 winterpeen en snijd 6 radijsjes in plakjes en vervolgens in reepjes en snijd de bosui in ringetjes. Doe dit samen in een grote schaal.
- Rooster 2 eetlepels cashewnoten in een droge koekenpan.
- Wel 2 eetlepels rozijnen in warm water en zorg dat ze onder water staan.
- Maak de dressing van 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 theelepel azijn, 1 theelepel kerriepoeder, een halve theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel mosterd en 1 eetlepel vers gehakte peterselie. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Voeg eventueel honing of ahornsiroop naar smaak toe.
- Meng de dressing door de groenten. Giet het water van de rozijnen weg en schep deze door de salade. Bestrooi de salade net voor het serveren met de geroosterde cashewnoten, zo blijven ze lekker crunchy.
AANTEKENINGEN
- Wil je zelf pulled pork maken? Dan heb ik een lekker recept voor je. Deze pulled pork (bbq) style is lekker in combinatie met deze knapperige koolsalade. Kijk hier voor het recept.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
- Oosterse koolsalade met pittige chili dressing
- Coleslaw van spruitjes
- Babi ketjap uit de slowcooker
- Rode kool bereiden in de Crock-Pot Express multicooker
- Groente inspiratie – recepten met rode kool
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.