Eetspiratie » Knapperige koolsalade
Knapperige koolsalade

Knapperige koolsalade

Coleslaw of koolsalade is een bekend (bij)gerecht wat vaak geserveerd wordt bij een broodje pulled pork. Maar deze salade is ook een lekker zomers gerecht wat perfect past bij de barbecue. Door de knapperige kool en de romige dressing is deze salade bij veel mensen favoriet.

Wat zo handig is aan deze salade is dat je er een grote hoeveelheid van kan maken. Met een kool kun je een hele schaal salade op tafel zetten. Ideaal bij een etentje voor een groter groep mensen. Maar je kunt deze salade ook prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Doordat de smaken dan goed kunnen intrekken zal de salade alleen maar lekkerder worden.

Voor deze salade kun je een witte kool gebruiken maar een spitskool is ook een prima kool voor deze salade.

Knapperige koolsalade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.8 van 5 stemmen
Categorie: Salades, Vegetarisch, WereldkeukenKeuken: SaladesNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

20

minuten

Met een kool, wat andere knapperige ingrediënten en een lekkere romige dressing kun je een grote schaal met salade maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanstaat, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 witte kool of spitskool

  • 6 radijsjes

  • 1 winterpeen

  • 2 bosuitjes (1 als garnering)

  • 2 eetlepels cashewnoten

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 theelepel azijn

  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie

  • 2 eetlepels gewelde rozijnen

  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

  • Snijd de kool, rasp de wortel en snijd de radijs en de bosui in dunne reepjes.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en wel de rozijnen in een beetje water.
  • Maak de dressing van de mayonaise, Griekse yoghurt, azijn, kerrie, knoflook, mosterd en peterselie.
  • Doe de groenten in een grote schaal en schep de dressing erdoor. Voeg de rozijnen toe en meng deze er goed doorheen. Garneer de salade met gesneden bosui. Bestrooi de salade net voor het serveren met de geroosterde cashewnoten, zo blijven ze lekker crunchy.

Aantekeningen

  • Wil je zelf pulled pork maken? Dan heb ik een lekker recept voor je. Deze pulled pork (bbq) style is lekker in combinatie met deze knapperige koolsalade. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram en gebruik de hashtag #eetspiratie

Op zoek naar meer Eetspiratie?

Volg @eetspiratie op Pinterest

Zie meer van Eetspiratie op Facebook

Volg eetspiratie op Facebook

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT RECEPT DELEN?

Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:

Recepten delen

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)