Knapperige koolsalade

Knapperige koolsalade

Als het mooi weer wordt en het zonnetje begint te schijnen dan krijg ik altijd zin in salade! Ik wilde eens wat anders dan gewone sla dus het is een salade geworden met kool. Koolsalade is lekker fris, knapperig en licht pittig. Prima als bijgerecht maar ook lekker als lunch. Koolsalade wordt ook vaak gegeten bij een broodje pulled pork.

Wat heb je nodig?

  • 1 witte kool
  • 6 radijsjes
  • 1 winterpeen
  • 2 bosuitjes (1 bosui als garnering)
  • handje cashewnoten
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • gewelde rozijnen naar smaak
  • 2 eetlepels mayonaise
  • theelepel kerriepoeder
  • teentje knoflook
  • theelepel mosterd
  • vers gehakte peterselie
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Snijd de kool, rasp de wortel en snijd de radijs en de bosui in dunne reepjes. Rooster de cashewnoten en wel de rozijnen in een beetje water. Maak de dressing van de mayonaise, Griekse yoghurt, de kerrie, knoflook, mosterd en peterselie. Doe de groenten in een grote schaal en schep de dressing erdoor. Voeg de rozijnen toe en meng deze er goed doorheen. Garneer de salade met een klein beetje bosui en de cashewnoten.

Maak deze salade een dag van tevoren want op de dag erna is hij nog lekkerder. Voeg de cashewnoten toe op de dag dat je de salade gaat opeten, deze worden anders zacht en is de bite weg.

Serveer deze salade ook bij een broodje pulled pork. De salade is lekker licht en verfrissend bij de kruidige pulled pork. Kijk hier hoe je zelf pulled pork kunt maken.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Bij de ingredienten mis ik de Griekse yoghurt, pas in het recept zie ik dat die ook nodig is. Hoeveel Griekse yoghurt hoort in dit recept?

    • Hoi Marianne, je hebt helemaal gelijk! Het zijn ongeveer 2 eetlepels. Ik ga het direct aanpassen, bedankt voor je oplettendheid! Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*