Eetspiratie » Knapperige koolsalade
Knapperige koolsalade

Knapperige koolsalade

Knapperige koolsalade ook wel bekend als ‘coleslaw’. Deze koolsalade is een bekend (bij)gerecht wat vaak geserveerd wordt bij een broodje pulled pork. Maar deze salade is ook een lekker zomers gerecht wat perfect past bij de barbecue. Door de knapperige kool en de romige dressing is deze salade bij veel mensen favoriet.

Wat zo handig is aan deze salade is dat je er een grote hoeveelheid van kan maken. Met een kool kun je een hele grote schaal salade op tafel zetten. Ideaal bij een etentje voor een grote groep mensen. Je kunt deze salade ook prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Doordat de smaken dan goed kunnen intrekken zal de salade alleen maar lekkerder worden.

Knapperige koolsalade

Voor deze salade kun je witte kool gebruiken maar ook spitskool of zelfs rode kool. De kool wordt gecombineerd met wortel, dit geeft de salade een zoete smaak en een mooie kleur. Voor een knapperig accent en een beetje pit heb ik aan dit recept radijs toegevoegd, en voor extra zoetheid rozijnen. Iets knapperigs mag natuurlijk ook niet ontbreken dus voegde ik er nog een paar geroosterde cashewnoten aan toe.

Knapperige koolsalade

Knapperige koolsalade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.8 van 6 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

5

personen
Voorbereiding

20

minuten

Met een kool, wat andere knapperige ingrediënten en een lekkere romige dressing kun je een grote schaal met salade maken.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 middelgrote witte kool of spitskool

  • 6 radijsjes in reepjes gesneden

  • 1 winterpeen geraspt

  • 2 bosuitjes (1 als garnering) in ringetjes gesneden

  • 2 eetlepels cashewnoten geroosterd

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt

  • 2 eetlepels mayonaise of plantaardige mayonaise

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 theelepel azijn

  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie

  • 2 eetlepels gewelde rozijnen

  • zout en peper naar smaak

  • honig of ahornsiroop naar smaak

BEREIDING

  • Snijd de kool en was deze goed onder kraan. Rasp de wortel en snijd de radijs in reepjes en de bosui in ringetjes.
  • Rooster 2 eetlepels cashewnoten in een droge koekenpan en wel 2 eetlepels rozijnen in een warm water.
  • Maak de dressing van 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 theelepel azijn, 1 theelepel kerriepoeder, een halve theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel mosterd en 1 eetlepel vers gehakte peterselie. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Voeg eventueel honing of ahornsiroop naar smaak toe.
  • Doe de groenten in een grote schaal en schep de dressing erdoor. Voeg de rozijnen toe en meng deze er goed doorheen. Garneer de salade met gesneden bosui. Bestrooi de salade net voor het serveren met de geroosterde cashewnoten, zo blijven ze lekker crunchy.

AANTEKENINGEN

  • Wil je zelf pulled pork maken? Dan heb ik een lekker recept voor je. Deze pulled pork (bbq) style is lekker in combinatie met deze knapperige koolsalade. Kijk hier voor het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.