Eetspiratie » Simpel bananenijs
Bananenijs

Simpel bananenijs

Gooi nooit je bruine bananen weg! Wat nu als je van deze bananen het allerlekkerste (soft)ijs kunt maken, zonder ijsmachine? Bananenijs, ook wel nicecream genoemd is echt de moeite waard om te maken. Iedereen heeft weleens bananen die heel zielig bruin liggen te worden op de fruitschaal. Op deze manier hoef je ze dus niet weg te gooien. Doe je ook meteen iets tegen voedselverspilling.

Het belangrijkste voor dit bananenijs is dat je bevroren banaan hebt, anders krijg je nooit ijs. Maar ik wil het toch nog even voor de zekerheid uitleggen. Je haalt de bananen uit de schil, snijd of breekt deze in stukjes en doet ze in een diepvriesbakje of zakje. Dus je vriest niet de gehele banaan met schil in. En ja, er zijn mensen die de banaan met schil hebben ingevroren en vervolgens er geen ijs van konden maken. Vandaar voor de zekerheid nog even extra uitleg!

In principe kun je van meer bevroren fruitsoorten ijs maken. Denk aan bijvoorbeeld mango en aardbeien. Banaan is romig van zichzelf en bij andere fruitsoorten mis je dan die romigheid. Je kunt banaan natuurlijk ook combineren met een andere fruitsoort.

Simpel bananenijs

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Desserts, Tussendoortjes, VeganKeuken: WereldkeukenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

5

minuten
Tijd totaal

10

minuten

Lactosevrij (soft)ijs zonder ijsmachine met maar 3 ingrediënten.

Ingrediënten

  • 1 bevroren banaan per persoon

  • 1 scheutje water of kokosmelk

  • halve theelepel kaneel

Hoe maak je het?

  • Doe de bevroren banaan in een krachtige blender of keukenmachine.
  • Schenk er een scheutje water of kokosmelk bij om de blender op gang te helpen.
  • Pureer de banaan en voeg het kaneel toe.
  • Schep het bananenijs in kommen en serveer direct.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE