Eetspiratie » Simpel bananenijs
Simpel bananenijs

Simpel bananenijs

Simpel bananenijs, ijs wat je maakt van een stel bruine bananen die maar zielig op je fruitschaal liggen. Gooi dus nooit je bruine bananen weg. Je kunt hier het allerlekkerste (soft)ijs van maken. En het leuke is, je hebt er niet eens een ijsmachine voor nodig. Dit ijs wordt ook wel ‘nicecream’ genoemd.

Het belangrijkste voor dit bananenijs is dat je bevroren bananen hebt, anders krijg je natuurlijk nooit ijs. Heb je bruine bananen op je fruitschaal liggen, gooi ze niet weg maar vries ze in. Zo ga je voedselverspilling tegen en heb je altijd iets in huis om snel iets lekkers van te maken. Dit ijs is vegan en het lijkt qua smaak ook heel erg op een bananenmilkshake.

Bananenijs

Je kunt bananen op verschillende manieren invriezen. De snelste manier is om ze van de fruitschaal direct in de schil in de vriezer te leggen. Het nadeel is dan wel dat je de banaan niet meer zo makkelijk uit de schil krijgt. Je kunt ze ontdooien en gebruiken in bijvoorbeeld bananenbrood of een ander baksel.

Een andere manier is de banaan is plakjes snijden. Spreid de plakjes uit op een bord of bakplaatje en vries ze afzonderlijk van elkaar in. Als ze volledig bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een zakje doen. Je kunt ze ook direct in een zakje doen maar dan worden ze wel sneller bruin en kleverig. Als je ze op deze manier invriest kun je ze gebruiken voor bananenijs en smoothies. In stukjes gesneden is het wel makkelijker voor de blender om ze tot ijs te vermalen.

De handigste manier is om de schil van de bananen te verwijderen, ze op een bord of bakplaatje te leggen en ze door de helft te snijden. Vries ze in en als ze compleet bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een zakje doen. Deze bananen zijn geschikt voor smoothies en bananenijs.

Simpel bananenijs

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten

Lactosevrij (soft)ijs zonder ijsmachine met maar 3 ingrediënten.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 1 1 bevroren banaan per persoon

  • 1 scheutje 1 water/kokosmelk/ of andere plantaardige melk

  • halve theelepel halve kaneel

Hoe maak je het?

  • Haal de bananen uit de vriezer en laat ze lichtjes ontdooien, dit helpt straks bij het blenden.
  • Doe de bevroren bananen in een krachtige blender of keukenmachine.
  • Schenk er een scheutje water of kokosmelk bij om de blender op gang te helpen.
  • Pureer de banaan en voeg een snufje kaneel toe.
  • Schep het bananenijs in kommen en serveer direct.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE