Bananenijs

Simpel bananenijs

Dit is het allermakkelijkste recept voor ijs! Sinds ik bananenijs heb geproefd is het mijn lievelings! Het heeft de structuur van softijs maar er komt geen melk aan te pas. Dit ijs is dus ook geschikt voor vegans en mensen die geen lactose kunnen verdragen. Dus heb je bruine bananen op de fruitschaal liggen, gooi ze niet weg maar haal de schil eraf, snijd ze in stukjes en vries ze in.

Wat heb je nodig?

  • 1 bevroren banaan per persoon
  • een scheutje water
  • optioneel: schep Griekse yoghurt
  • garnering zoals gehakte chocolade, nootjes, vers fruit of (kokos)slagroom

Hoe maak je het?

Je hebt voor dit ijs bevroren bananen nodig. Haal de bananen uit de schil en snijd ze in stukjes. Vries ze voor een paar uur in. Dit kan in een zakje of een bakje. Ik snijd altijd mijn bruine bananen in stukjes en vul zo mijn voorraad in de vriezer aan.

Doe de stukjes banaan in de blender (ongeveer 1 banaan per persoon). Voeg een beetje water toe en blend het tot een mooi romig geheel. Voor een romiger effect kun je nog een schep Griekse yoghurt toevoegen (als je dit toevoegt is het ijs niet meer lactose vrij). Dikke kokosmelk is een plantaardig alternatief.

Garneer met je favoriete topping, zoals, nootjes, chocolade, kokos, kaneel of eet er lekker vers fruit bij. Voor chocolade ijs voeg je er een schepje cacao aan de bevroren banaan toe voordat je het gaat blenden.

Tip: maak het bananenijs in de blender en schep dit over in een bakje. Zet dit een tijdje in de vriezer. Je kunt er nu met een ijsschep bolletjes van scheppen.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

5 Reacties

  1. Hélène Busser

    Soyaroom kan ook ..super lekker wat cocos ,rauwe chocolade erbij mmmmm

  2. Pingback: Basisvoorraad boodschappenlijst en tips - Eetspiratie

  3. Hmmm… Stop ik de bananen heel of in stukjes in de vriezer en hoelang moeten ze erin?

    • Hoi José, de bananen snijd ik in stukjes en doe ze in een bakje of zakje. Na een uurtje of anderhalf zijn ze al redelijk bevroren en kun je ze al verwerken tot ijs. Je kunt er ook ander bevroren fruit bij doen dan wordt het ook wat steviger en dikker. Mango is er ook heerlijk in :-)

      • Het was lekker! Alleen niet echt ijs. Na het maken heb ik de kommetjes weer een tijdje in de vriezer gezet. Lekker met geraspte chocolade erover, smaakte als stracciatella :-)

        PS Heb je nu net de naam of de logo van de website veranderd? Of verbeeld ik me dat maar :-)

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*