Yoghurt roomkaas, weet je dat je dat heel eenvoudig zelf kunt maken? Je hebt er ook niet eens veel ingrediënten voor nodig. Met Griekse yoghurt en verse kruiden kom je al een heel eind. Zelfs de yoghurt kun je zelf maken als je in het bezit bent van een slowcooker.
Roomkaas kun je natuurlijk ook makkelijk kopen in de supermarkt maar zelf maken is leuk en lekker. Het enige wat je nodig hebt is geduld! Je kunt Griekse yoghurt gebruiken uit de winkel of zelfgemaakte yoghurt. Mijn yoghurt maak ik in de slowcooker.
Lees hier hoe je yoghurt maakt in de slowcooker.
Yoghurt roomkaas maak je met hangop. Hangop is uitgelekte yoghurt. Ik neem een grote kom en hang daar een zeef of vergiet in. Deze bekleed ik met een theedoek of een paar koffiefilters en schep daar vervolgens de yoghurt in. Dit laat ik een nacht uitlekken (in de koelkast). De volgende ochtend zit de kom vol met vloeistof (wei). Gooi dit niet weg! Je kunt het gebruiken in smoothies, pannenkoekenbeslag of je gebruikt het om brood mee te bakken.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE