Yoghurt roomkaas, weet je dat je dat heel eenvoudig zelf kunt maken? Je hebt er ook niet eens veel ingrediënten voor nodig. Met Griekse yoghurt en verse kruiden kom je al een heel eind. Zelfs de yoghurt kun je zelf maken als je in het bezit bent van een slowcooker.
Roomkaas kun je natuurlijk ook makkelijk kopen in de supermarkt maar zelf maken is leuk en lekker. Het enige wat je nodig hebt is geduld! Je kunt Griekse yoghurt gebruiken uit de winkel of zelfgemaakte yoghurt. Mijn yoghurt maak ik in de slowcooker.
Lees hier hoe je yoghurt maakt in de slowcooker.
Yoghurt roomkaas maak je met hangop. Hangop is uitgelekte yoghurt. Ik neem een grote kom en hang daar een zeef of vergiet in. Deze bekleed ik met een theedoek of een paar koffiefilters en schep daar vervolgens de yoghurt in. Dit laat ik een nacht uitlekken (in de koelkast). De volgende ochtend zit de kom vol met vloeistof (wei). Gooi dit niet weg! Je kunt het gebruiken in smoothies, pannenkoekenbeslag of je gebruikt het om brood mee te bakken.
Yoghurt roomkaas
350
gram10
minutes8
uurMet hangop (uitgelekte yoghurt) maak je je eigen roomkaas.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
500 milliliter Griekse yoghurt (hangop)
half theelepeltje zout
1 theelepel knoflookpoeder
halve theelepel uienpoeder
verse of gedroogde kruiden naar smaak
1 snufje vers gemalen zwarte (of witte) peper
BEREIDING
- Maak van 500 milliliter Griekse yoghurt hangop.
- Schep de hangop de volgende dag over in een kom en meng dit goed door met een lepel. Vind je de hangop te stevig? Meng er dan een beetje wei doorheen om het wat ‘losser’ te maken.
- Breng de hangop op smaak met knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en (verse of gedroogde) kruiden. Als de smaak goed is, is je roomkaas klaar.
- Bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast. Roer het voor gebruik altijd even door.
AANTEKENINGEN
- Serveer de roomkaas op crackers, toastjes of gebruik het als dip voor bijvoorbeeld groenten. Meng de roomkaas met bieslook en serveer deze op gepofte aardappels. Je kunt natuurlijk in plaats van een hartige roomkaas ook een zoete variant maken. Meng er dan bijvoorbeeld honing of jam doorheen.
- Van yoghurt roomkaas kun je de heerlijke Libanese yoghurtdip labneh maken. Deze yoghurt serveer je met olijfolie, kruiden en specerijen. Klik hier om het recept van labneh te bekijken.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Yoghurt maken in de Crock-Pot Express multicooker
- Yoghurt maken in de slowcooker
- Plantaardige yoghurt maken in de Crock-Pot Express
- Ontbijt zonder brood
- Cloud bread (hartig en zoet)
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.