Eetspiratie » Yoghurt roomkaas
Yoghurt roomkaas

Yoghurt roomkaas

Yoghurt roomkaas, weet je dat je dat heel eenvoudig zelf kunt maken? Je hebt er ook niet eens veel ingrediënten voor nodig. Met Griekse yoghurt en verse kruiden kom je al een heel eind. Zelfs de yoghurt kun je zelf maken als je in het bezit bent van een slowcooker.

Roomkaas kun je natuurlijk ook makkelijk kopen in de supermarkt maar zelf maken is leuk en lekker. Het enige wat je nodig hebt is geduld! Je kunt Griekse yoghurt gebruiken uit de winkel of zelfgemaakte yoghurt. Mijn yoghurt maak ik in de slowcooker.

Lees hier hoe je yoghurt maakt in de slowcooker.

Yoghurt roomkaas maak je met hangop. Hangop is uitgelekte yoghurt. Ik neem een grote kom en hang daar een zeef of vergiet in. Deze bekleed ik met een theedoek of een paar koffiefilters en schep daar vervolgens de yoghurt in. Dit laat ik een nacht uitlekken (in de koelkast). De volgende ochtend zit de kom vol met vloeistof (wei). Gooi dit niet weg! Je kunt het gebruiken in smoothies, pannenkoekenbeslag of je gebruikt het om brood mee te bakken.

Yoghurt roomkaas

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, BudgetNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

350

gram
Bereidingstijd

10

minuten
Uitlekken

8

uur

Met hangop (uitgelekte yoghurt) maak je je eigen roomkaas.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 500 milliliter 500 Griekse yoghurt (hangop)

  • half theelepeltje half zout

  • 1 theelepel 1 knoflookpoeder

  • halve theelepel halve uienpoeder

  • verse of gedroogde kruiden naar smaak

  • 1 snufje 1 vers gemalen zwarte (of witte) peper

Hoe maak je het?

  • Maak van 500 milliliter Griekse yoghurt hangop.
  • Schep de hangop de volgende dag over in een kom en meng dit goed door met een lepel. Vind je de hangop te stevig? Meng er dan een beetje wei doorheen om het wat ‘losser’ te maken.
  • Breng de hangop op smaak met knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en (verse of gedroogde) kruiden. Als de smaak goed is, is je roomkaas klaar.
  • Bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast. Roer het voor gebruik altijd even door.Yoghurt roomkaas

Aantekeningen

  • Serveer de roomkaas op crackers, toastjes of gebruik het als dip voor bijvoorbeeld groenten. Meng de roomkaas met bieslook en serveer deze op gepofte aardappels. Je kunt natuurlijk in plaats van een hartige roomkaas ook een zoete variant maken. Meng er dan bijvoorbeeld honing of jam doorheen.
  • Van yoghurt roomkaas kun je de heerlijke Libanese yoghurtdip labneh maken. Deze yoghurt serveer je met olijfolie, kruiden en specerijen. Klik hier om het recept van labneh te bekijken.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE