Mexicaanse kipschotel

Soms weet je gewoon niet wat je moet koken. Een grote schaal op tafel met allerlei lekkere dingen waar je samen uit kunt prikken klinkt dan wel goed en heeft een hoog comfortfood gehalte. Deze Mexicaanse kipschotel flans je zo in elkaar. Je bakt stukjes kip, snijd een hoop verschillende groenten en een beetje kaas erover maakt dit tot een lekker hartig gerecht. Er hoort natuurlijk wel een sausje bij. Een frisse yoghurtsaus met knoflook maakt dit gerecht compleet. Serveer het in een grote schaal, vorken erbij en prikken maar!

In dit recept maak ik gebruik van mijn eigen samengestelde spicemix. Heb je zo’n mix niet in huis (wat ik me kan voorstellen) dan is een mix van paprikapoeder met een snufje komijn en een teentje geraspte knoflook ook prima.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kipfilet
  • 500 gram (zoete) aardappels
  • 2 eetlepels spicemix (lees hier het recept)
  • rode ui in halve maantjes gesneden
  • zoete puntpaprika in reepjes gesneden
  • hele komkommer in maantjes gesneden
  • 1 potje kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
  • 2 tomaten (of cherry tomaatjes) in stukjes gesneden
  • potje mais (afgespoeld en uitgelekt)
  • geraspte kaas of Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar wens)
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • verkruimelde tortilla chips
  • optioneel: een rijpe avocado in stukjes gesneden
  • olie om in te bakken

Wat heb je nodig voor de saus?

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • eetlepel mayonaise
  • theelepel uienpoeder
  • teentje knoflook geraspt
  • vers gehakte peterselie of koriander

Hoe maak je het?

Schil de aardappels (of laat de schil erom) en kook ze net niet gaar en giet ze af, bak ze vervolgens bruin en krokant in een klein scheutje olie. Je kunt dit ook doen in de airfryer als je die hebt.

Snijd de kip in kleine blokjes en kruid deze met zout, peper en de spicemix. Heb je geen spicemix dan is paprikapoeder met een snufje komijnpoeder en een teentje knoflook ook prima. Bak het vlees bruin in een klein beetje olie. Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden.

Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje gebakken aardappeltjes en leg daarop de gebakken stukjes kip en daarbovenop de kidneybonen. Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet de schaal 7 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de schaal uit de oven en voeg nu de rest van de groenten toe, eerst de mais, komkommer, ui, paprika en tomaat. Bestrooi de schotel met verkruimelde tortilla’s en serveer de frisse yoghurtsaus erbij.

Zet de schaal op tafel en prik er lekker samen uit of serveer het gewoon op een bord.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. In één woord: verrukkelijk! Dit recept gaat bij onze favorieten. De zachte warme smaken combineren heerlijk bij elkaar én door de toevoeging van koude ingrediënten (groentes) krijg je een interessante twist. Het was smullen! Ook heerlijk zonder de tortilla chips overigens!

  2. Mieke van Rijn-Remans

    Wij aten deze schotel vanavond en we hebben er van zitten smullen. Voor herhaling vatbaar Simone.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*