Mexicaanse kipschotel, een uitstekend gerecht als je even geen ‘Eetspiratie’ hebt! Een grote schaal op tafel met allerlei lekkere dingen waar je samen uit kunt prikken klinkt dan wel goed! Deze Mexicaanse kipschotel flans je zo in elkaar. Je bakt stukjes kip, snijd een hoop verschillende groenten, bakt wat aardappeltjes krokant en je bent al bijna klaar. Serveer het in een grote schaal, vorken erbij en prikken maar!
In dit recept maak ik gebruik van mijn eigen samengestelde spicemix. Heb je niet zo’n Mexicaans getinte mix in huis? Maak dan een mix van je favoriete kruiden en specerijen. Met een mix van paprikapoeder, komijn en knoflookpoeder kom je al een heel eind. Van elke specerij neem je 1 theelepel en dit meng je door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout. Kijk hier voor de ingrediënten van mijn spicemix.
Mexicaanse kipschotel
Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt, denk je misschien dat het een ingewikkeld recept is, maar het valt reuze mee. Dit recept maakte ik toen ik restjes uit mijn koelkast en voorraadkast aan het opmaken was. Hoeveelheden zijn niet zo belangrijk, gebruik gewoon wat je lekker vind en in huis hebt. Bij dit recept kun je lekker creatief zijn. In plaats van kip kun je voor dit recept ook prima vegan kipstukjes gebruiken. Zo maak je dit gerecht heel eenvoudig plantaardig.
Mexicaanse kipschotel
4
personen45
minutenDeze Mexicaanse kipschotel is ideaal om restjes uit je groente la en voorraadkast op te maken.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
500 gram kipfilet of vegan kipstukjes
2 zoete aardappels
2 eetlepels Mexicaanse kruiden of taco kruiden
1 rode ui gesnipperd
1 rode puntpaprika in blokjes gesneden
halve komkommer in stukjes gesneden
8 cherry tomaatjes gehalveerd
1 blikje kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
1 mini blikje mais (uitgelekt)
2 eetlepels geraspte kaas of een plantaardige variant
1 rijpe avocado in blikjes gesneden
1 eetlepel olie
optioneel: verkruimelde tortillachips/zure room/chilisaus
BEREIDING
- Was de zoete aardappels (laat de schil erom) en snijd deze in blokjes. Bak ze bruin in een koekenpan of in de airfryer (op 190 graden voor 15 tot 20 minuten).
- Snijd de kip in kleine blokjes (kipstukjes hoef je niet te snijden) en bak ze bruin in een eetlepel olie. Als de kip bruin is voeg je 2 eetlepels Mexicaanse kruiden toe. Schep alles goed om. Voeg de uitgelekte kidneybonen en mais aan de gebakken kip toe en meng dit door elkaar.
- Snijd de groenten (ui, komkommer, paprika, tomaatjes). De avocado snijd je in plakjes of blokjes. Doe de gebakken aardappels in een grote schaal en daarbovenop het kip/bonenmengsel. Verdeel hierover de gesneden groenten en daarop de blokjes avocado.
- Garneer met geraspte kaas en als laatste verkruimel je er tortillachips overheen.
- Serveer met zoete chilisaus of een pittige yoghurt dip.
AANTEKENINGEN
- Een taco salade is een makkelijk en snel gerecht met lekkere Mexicaanse smaken. Kijk hier voor het recept.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Mexicaanse vistaco’s
- Mexicaanse rijstsalade met bonen
- Kip met groenten uit de slowcooker
- Van Beekum specerijen
- Taco’s met avocadodressing
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.