Eetspiratie » Mexicaanse kipschotel
Mexicaanse kipschotel

Mexicaanse kipschotel

Soms weet je gewoon niet wat je moet koken. Een grote schaal op tafel met allerlei lekkere dingen waar je samen uit kunt prikken klinkt dan wel goed! Deze Mexicaanse kipschotel flans je zo in elkaar. Je bakt stukjes kip, snijd een hoop verschillende groenten, bakt wat aardappeltjes krokant en je bent al bijna klaar. Serveer het in een grote schaal, vorken erbij en prikken maar!

In dit recept maak ik gebruik van mijn eigen samengestelde spicemix. Heb je niet zo’n Mexicaans getinte mix in huis? Maak dan een mix van je favoriete kruiden en specerijen. Met een mix van paprikapoeder, komijn en knoflookpoeder kom je al een heel eind. Van elke specerij neem je 1 theelepel en dit meng je door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout.

Kijk hier voor de ingrediënten van mijn spicemix.

Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt, denk je misschien dat het een ingewikkeld recept is. Maar het valt reuze mee. Dit recept maakte ik toen ik restjes uit mijn koelkast en voorraadkast aan het opmaken was. Hoeveelheden zijn niet zo belangrijk, gebruik gewoon wat je lekker vind en in huis hebt.

Mexicaanse kipschotel

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: WereldkeukenKeuken: Mexicaans
Hoeveelheid

5

personen
Tijd totaal

45

minuten

Deze Mexicaanse kipschotel is ideaal om restjes uit je groente la en voorraadkast op te maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 500 gram 500 kipfilet, kippendijen of kipgehakt

  • 2 2 zoete aardappels

  • 2 eetlepels 2 kruiden naar smaak zoals hierboven omschreven of 2 eetlepels spicemix

  • 1 1 rode ui

  • 1 1 rode puntpaprika

  • halve halve komkommer

  • 8 8 cherry tomaatjes

  • 1 blikje 1 kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)

  • 1 mini 1 blikje mais (uitgelekt)

  • 2 eetlepels 2 geraspte kaas

  • 1 1 rijpe avocado

  • 1 eetlepel 1 olie

  • optioneel: verkruimelde tortillachips/zure room/chilisaus

Bereiding:

  • Was de aardappels (laat de schil erom) en snijd deze in blokjes. Bak ze bruin in een koekenpan of in de airfryer. Blokjes zoete aardappel bak je in de airfryer op 190 graden voor 15 tot 20 minuten.
  • Snijd de kip in kleine blokjes en bak ze bruin in een eetlepel olie. Als de kip bruin is voeg je de spicemix of je zelf samengestelde specerijen toe. Schep alles goed om. Voeg de uitgelekte kidneybonen en mais toe en meng dit door elkaar.
  • Snijd de groenten (ui, komkommer, paprika, tomaatjes). De avocado snijd je in plakjes of blokjes. Doe de gebakken aardappels in een grote schaal en daarbovenop het kip/bonenmengsel. Bestrooi met geraspte kaas.
  • Verdeel hierover de gesneden groenten en de avocado. Als laatste verkruimel je er tortillachips overheen.
  • Serveer met zoete chilisaus of een pittige yoghurt dip.

Aantekeningen

  • In plaats van kipfilet of kippendijen kun je ook kipgehakt rul bakken voor dit gerecht.
  • Een taco salade is een makkelijk en snel gerecht met lekkere Mexicaanse smaken. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)