Tacosalade, de smaken van een taco maar dan in de vorm van een salade. Geen zin om uitgebreid te koken? Deze salade is je redder in nood! Simpele ingrediënten, hoeveelheden maken niet zoveel uit en het staat snel op tafel. Omdat het zo’n eenvoudig recept is valt het bij veel mensen goed in de smaak.
In dit recept gebruik ik een Mexicaanse kruidenmix die ik zelf heb samengesteld. Kijk hier welke kruiden ik heb gebruikt. Heb je deze mix niet op voorraad? In de supermarkt verkopen ze zakjes met tacokruiden, deze zijn altijd handig om in huis te hebben. Vaak zijn die mixen wel aan de zoute kant dus let een beetje op met zout toevoegen.
Tacosalade
Deze salade is heel makkelijk te maken. Je neemt een diep bord of een kom en hierin leg je sla, komkommer, tomaatjes en rode ui. Hierop komt een mengsel van gehakt, kipgehakt of een vega(n) variant van gehakt. Je kunt in plaats van vegan gehakt ook verkruimelde tofu gebruiken en dit opbakken net als gehakt. Dit breng je op smaak met tacokruiden en je bakt blokjes paprika mee. Terwijl het gehakt bakt snijd je alle groenten en dan ben je al bijna klaar. Het gehaktmengsel leg je als topping bovenop de salade. Je kunt er tortillachips overheen verkruimelen en zelfs kaas als je dat lekker vindt. Een beetje pittige salsa of guacamole ernaast is ook erg lekker.
Tacosalade
4
personen15
minuten15
minuten30
minutenEen simpele salade met gehakt en tacokruiden.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 krop ijsbergsla in reepjes gesneden
1 rode ui in halve maantjes
10 cherrytomaatjes (of 1 grote tomaat) in stukjes gesneden
2 – 3 eetlepels tacokruiden (zelfgemaakt of uit de supermarkt)
500 gram (kip)gehakt of verkuimelde tofu
halve komkommer in blokjes gesneden
1 rode paprika in blokjes gesneden
1 eetlepel olie
tortillachips/geraspte kaas (optioneel)
salsa of guacamole (optioneel)
BEREIDING
- Snijd de ijsbergsla in dunne repen, de komkommer in blokjes en tomaatjes in partjes. De ui snijd je in halve maantjes de paprika in blokjes. Zet de groenten apart tot gebruik.
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur het kipgehakt (of tofu) bruin en gaar. Voeg dan de taco kruiden, de gesneden paprika en de helft van de ui toe. Bak deze kort mee tot de paprika een beetje zacht is geworden.
- Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes en ui over diepe borden. Schep het gehaktmengsel erop. Garneer met verkruimelde tortillachips en eventueel geraspte kaas.
- Serveer er eventueel een pittige salsa of guacamole bij.
Gerelateerde recepten en artikelen
- De 8 lekkerste recepten voor gehaktballetjes
- Saté pentol (saté van gehakt)
- Oosterse salade met krokant gehakt
- Volkoren pasta met garnalen
- 5 x recepten met ui
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.