Eetspiratie » Tacosalade
Mexicaanse tacosalade

Tacosalade

Tacosalade, de smaken van een taco maar dan in de vorm van een salade. Geen zin om uitgebreid te koken? Deze salade is je redder in nood! Simpele ingrediënten, hoeveelheden maken niet zoveel uit en het staat snel op tafel. Omdat het zo’n eenvoudig recept is valt het bij veel mensen goed in de smaak.

In dit recept gebruik ik een Mexicaanse kruidenmix die ik zelf heb samengesteld. Kijk hier welke kruiden ik heb gebruikt. Heb je deze mix niet op voorraad? In de supermarkt verkopen ze zakjes met tacokruiden, deze zijn altijd handig om in huis te hebben. Vaak zijn die mixen wel aan de zoute kant dus let een beetje op met zout toevoegen.

Tacosalade

Deze salade is heel makkelijk te maken. Je neemt een diep bord of een kom en hierin leg je sla, komkommer, tomaatjes en rode ui. Hierop komt een mengsel van gehakt, kipgehakt of een vega(n) variant van gehakt. Je kunt in plaats van vegan gehakt ook verkruimelde tofu gebruiken en dit opbakken net als gehakt. Dit breng je op smaak met tacokruiden en je bakt blokjes paprika mee. Terwijl het gehakt bakt snijd je alle groenten en dan ben je al bijna klaar. Het gehaktmengsel leg je als topping bovenop de salade. Je kunt er tortillachips overheen verkruimelen en zelfs kaas als je dat lekker vindt. Een beetje pittige salsa of guacamole ernaast is ook erg lekker.

Tacosalade

Tacosalade

0.0 van 0 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Total time

30

minuten

Een simpele salade met gehakt en tacokruiden.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 krop ijsbergsla in reepjes gesneden

  • 1 rode ui in halve maantjes

  • 10 cherrytomaatjes (of 1 grote tomaat) in stukjes gesneden

  • 2 – 3 eetlepels tacokruiden (zelfgemaakt of uit de supermarkt)

  • 500 gram (kip)gehakt of verkuimelde tofu

  • halve komkommer in blokjes gesneden

  • 1 rode paprika in blokjes gesneden

  • 1 eetlepel olie

  • tortillachips/geraspte kaas (optioneel)

  • salsa of guacamole (optioneel)

Bereiding:

  • Snijd de ijsbergsla in dunne repen, de komkommer in blokjes en tomaatjes in partjes. De ui snijd je in halve maantjes de paprika in blokjes. Zet de groenten apart tot gebruik.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur het kipgehakt (of tofu) bruin en gaar. Voeg dan de taco kruiden, de gesneden paprika en de helft van de ui toe. Bak deze kort mee tot de paprika een beetje zacht is geworden.
  • Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes en ui over diepe borden. Schep het gehaktmengsel erop. Garneer met verkruimelde tortillachips en eventueel geraspte kaas.
  • Serveer er eventueel een pittige salsa of guacamole bij.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)