Eetspiratie » Pittige salsasaus
pittige salsa

Pittige salsasaus

Ik wilde al een hele tijd pittige salsasaus maken. Geen idee waarom ik dit simpele recept niet eerder heb gemaakt! Ik hou erg van de Mexicaanse keuken. Vooral omdat het een spicy en vooral een hele kleurrijke keuken is. Op zaterdag avond nestel ik mij heerlijk in de bank, voor de tv met een grote bak tortilla chips en een schaal homemade salsasaus.

Heb je weleens het etiket gelezen van een potje salsasaus in de winkel? In die saus zitten ingrediënten die daar naar mijn idee niet perse in thuis horen. Vers en zelf gemaakt is in de meeste gevallen lekkerder en vaak ook gezonder.

Ingrediënten

  • blikje tomatenblokjes
  • 1 rode ui
  • rode peper met de zaadjes erin
  • halve theelepel gemalen komijn
  • teentje knoflook
  • sap van een limoen
  • snufje cayennepeper of pittig paprikapoeder
  • halve theelepel gemalen koriander
  • flinke hoeveelheid vers gemalen zwarte peper
  • snufje (kokosbloesem) suiker
  • verse koriander

Hoe maak je het?

Doe de tomatenblokjes in een blender en voeg de rest van de ingrediënten eraan toe.

Blend het geheel tot een mooie saus, als er wat grotere stukjes in blijven zitten is dat niet erg, dat is juist lekker! Maak de saus niet te dun anders heb je niks om op je tortilla’s te scheppen.

Bewaar de saus in een goed schoongemaakte glazen pot in de koelkast. Het is ongeveer 5 dagen houdbaar. Zorg dat je wel steeds een schone lepel gebruikt anders heb je kans dat de saus snel bederft.

De saus is ook lekker bij Mexicaanse wraps of bij gegrild vlees en natuurlijk ook om tortillachips in te dippen. Lees hier hoe je zelf tortillachips maakt.

Pittige salsasaus

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.