Pittige salsasaus

Ik wilde al een hele tijd pittige salsasaus maken. Geen idee waarom ik dit simpele recept niet eerder heb gemaakt! Ik hou erg van de Mexicaanse keuken. Vooral omdat het een spicy en vooral een hele kleurrijke keuken is. Op zaterdag avond nestel ik mij heerlijk in de bank, voor de tv met een grote bak tortilla chips en een schaal homemade salsasaus.

Heb je weleens het etiket gelezen van een potje salsasaus in de winkel? In die saus zitten ingrediënten die daar naar mijn idee niet perse in thuis horen. Vers en zelf gemaakt is in de meeste gevallen lekkerder en vaak ook gezonder.

Ingrediënten

  • blikje tomatenblokjes
  • 1 rode ui
  • rode peper met de zaadjes erin
  • halve theelepel gemalen komijn
  • teentje knoflook
  • sap van een limoen
  • snufje cayennepeper of pittig paprikapoeder
  • halve theelepel gemalen koriander
  • flinke hoeveelheid vers gemalen zwarte peper
  • snufje (kokosbloesem) suiker
  • verse koriander

Hoe maak je het?

Doe de tomatenblokjes in een blender en voeg de rest van de ingrediënten eraan toe.

Blend het geheel tot een mooie saus, als er wat grotere stukjes in blijven zitten is dat niet erg, dat is juist lekker! Maak de saus niet te dun anders heb je niks om op je tortilla’s te scheppen.

Bewaar de saus in een goed schoongemaakte glazen pot in de koelkast. Het is ongeveer 5 dagen houdbaar. Zorg dat je wel steeds een schone lepel gebruikt anders heb je kans dat de saus snel bederft.

De saus is ook lekker bij Mexicaanse wraps of bij gegrild vlees en natuurlijk ook om tortillachips in te dippen. Lees hier hoe je zelf tortillachips maakt.

Pittige salsasaus

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

4 Reacties

  1. Hoe lang blijft het houdbaar in de koelkast

    • Hoi, het is een paar dagen houdbaar in de koelkast. Eigenlijk hetzelfde als een potje salsa uit de winkel 3 tot 4 dagen na openen van de pot. Groetjes, Simone

  2. Leuke site! , ik ga dit sausje vandaag of morgen maken. Ik vroeg mij alleen af, wat zijn normale verhoudingen ? hoeveel rode peper ? hoeveel van de verse koriander?

    • Hoi Matthijs, ik heb een rode peper gebruikt in dit recept maar als je van pittig houdt kun je altijd meer toevoegen. Koriander is een beetje naar smaak. Ik ben gek op koriander dus ik heb een half bosje gebruikt. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*