Ik wilde al een hele tijd pittige salsasaus maken. Geen idee waarom ik dit simpele recept niet eerder heb gemaakt! Ik hou erg van de Mexicaanse keuken. Vooral omdat het een spicy en vooral een hele kleurrijke keuken is. Op zaterdag avond nestel ik mij heerlijk in de bank, voor de tv met een grote bak tortilla chips en een schaal homemade salsasaus.
Heb je weleens het etiket gelezen van een potje salsasaus in de winkel? In die saus zitten ingrediënten die daar naar mijn idee niet perse in thuis horen. Vers en zelf gemaakt is in de meeste gevallen lekkerder en vaak ook gezonder.
Ingrediënten
- blikje tomatenblokjes
- 1 rode ui
- rode peper met de zaadjes erin
- halve theelepel gemalen komijn
- teentje knoflook
- sap van een limoen
- snufje cayennepeper of pittig paprikapoeder
- halve theelepel gemalen koriander
- flinke hoeveelheid vers gemalen zwarte peper
- snufje (kokosbloesem) suiker
- verse koriander
Hoe maak je het?
Doe de tomatenblokjes in een blender en voeg de rest van de ingrediënten eraan toe.
Blend het geheel tot een mooie saus, als er wat grotere stukjes in blijven zitten is dat niet erg, dat is juist lekker! Maak de saus niet te dun anders heb je niks om op je tortilla’s te scheppen.
Bewaar de saus in een goed schoongemaakte glazen pot in de koelkast. Het is ongeveer 5 dagen houdbaar. Zorg dat je wel steeds een schone lepel gebruikt anders heb je kans dat de saus snel bederft.
De saus is ook lekker bij Mexicaanse wraps of bij gegrild vlees en natuurlijk ook om tortillachips in te dippen. Lees hier hoe je zelf tortillachips maakt.
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)