Pittige salsasaus, een lekkere toevoeging bij gerechten. Een smaakmaker in soepen, sauzen, een heerlijke topping of dip voor tortillachips. Heel eenvoudig zelf te maken met ingrediënten uit je voorraadkast. Met tomatenblokjes en een goed gevulde kruidenlade kom je al een heel eind.
Er zijn in de winkel verschillende soorten salsa te koop. Van mild tot pittig tot extra hot. Tegenwoordig zijn er best goede salsa’s verkrijgbaar met prima ingrediënten en redelijk weinig toevoegingen. Maar soms heb je zin in salsa en heb je het niet in huis, met dit recept maak je het heel eenvoudig zelf. Handig voor een feestje of een avondje snacken op de bank. Voor het maken van sauzen is het handig om met maatlepels te werken. Zo heb je altijd de juiste hoeveelheden en kun je nauwkeuriger werken. In dit artikel leg ik alles uit over deze handige keukenhulp.
6-Delige Maatlepel Set RVS
Een must-have voor de juiste verhoudingen tijdens het koken!
Pittige salsasaus
Het fijne van zelf salsa maken is dat je er ingrediënten aan toevoegt die jij lekker vindt. Hou je van een bite, maak dan een chunky salsa. Wil je liever zo min mogelijk stukjes, pureer het dan. Dit kun je doen met een staafmixer of met behulp van een blender. Er komt verder geen pan aan te pas. Deze Mexicaanse tomatensaus is binnen no time klaar. Ik gebruik bijvoorbeeld salsa om mijn zwarte bonensoep op smaak te brengen. Je kunt het serveren bij taco’s, burrito’s maar ook bij gebakken aardappeltjes of zoete aardappelfriet. Maar het liefst dip ik er tortillachips in, die combinatie is een van mijn favoriete snacks.
Pittige salsasaus
1
(450 milliliter)10
minuten0
minuten10
minutenMaak met ingrediënten uit je voorraadkast een heerlijke pittige salsasaus met tomaat, rode peper en verse kruiden. Heerlijk als saus of bijgerecht maar ook lekker als topping of dip voor tortillachips. Ook handig om soepen en sauzen snel mee op smaak te brengen.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 blikje tomatenblokjes (a 400 gram)
1 rode ui
1 rode peper met de zaden en zaadlijsten erin
1-2 tenen knoflook
1 biologische limoen (sap + rasp)
halve tot hele theelepel suiker of ahornsiroop
15 gram verse koriander of peterselie
halve theelepel gemalen chipotle peper of chilipoeder
halve theelepel gemalen komijn
halve theelepel gemalen koriander (ketoembar)
halve theelepel vers gemalen zwarte peper
zout naar smaak
BEREIDING
- Doe 400 gram tomatenblokjes, 1 rode ui, 1 tot 2 tenen knoflook, 1 rode peper, het rasp en sap van een biologische limoen, een halve tot hele theelepel suiker of ahornsiroop, 15 gram verse koriander of peterselie, een halve theelepel gemalen chipotle peper of chilipoeder, een halve theelepel gemalen komijn, een halve theelepel gemalen koriander, een halve theelepel en vers gemalen zwarte peper in een blender of hoge beker bij gebruik van een staafmixer.
- Pulseer dit een aantal keer voor een chunky salsa of pureer of blend de saus glad.
- Proef en breng de saus op smaak met een snuf zout.
- Bewaar de salsa in een schone glazen pot voor ongeveer 5 dagen in de koelkast.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Zomerse salsa met perzik
- Nachos met pulled pork
- Mexicaanse vistaco’s
- Havermout met banaan
- Snel en makkelijk – koude silken tofu met pittige dressing
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.