Zomerse salsa met perzik, een verfrissend recept voor warme dagen. Perziken zijn in de zomer op zijn zoetst en dus perfect om een heerlijke salsa van te maken. Voor dit recept gebruikte ik superrijpe wilde (platte) perziken. Deze salsa heeft het allemaal. Het is zoet, zuur, pittig met een frisse twist. Daarnaast ziet het er ook nog eens kleurrijk uit op je bord. Perfect voor zomerse dagen en een lekker gerecht voor bij de barbecue.
Mijn favoriete manier om salsa te eten is met tortillachips. Vaak eet ik tortillachips met tomatensalsa. Een zomerse variant daarop is deze zoetige perziksalsa. Ik noem het ‘chips & dips’. Je chipje fungeert als lepeltje, hier schep je steeds een beetje salsa mee op. Een heerlijke combinatie van frisse salsa met de knapperige zoute tortillachips. Het kan ook met zelfgemaakte pita chips (van brood). Lees hier hoe je zelf pita chips maakt.
Zomerse salsa met perzik
Waar eet je deze salsa nog meer bij? De mogelijkheden zijn eindeloos. Salsa’s geven elk gerecht een fris accent. Het is een lekkere topping bij zowel groenten, vlees, vis of plantaardige producten zoals tofu en tempeh. Zoek je dus nog ‘iets’ wat je gerecht opfrist of een extra kick geeft, maak dan een salsa! Voeg het toe aan knapperige sla en je hebt een lekkere frisse salade. Meng het door quinoa of bulgur voor een meer gevulde salade. Serveer het als topping op taco’s of quesadilla’s. Het is een heerlijke toevoeging aan gegrilde of geroosterde groente van de barbecue. De salsa op zich is ook lekker als licht lunchgerecht. Of wat dacht je van loaded fries met een topping van deze frisse perziksalsa? Je kunt er alle kanten mee op. Het allerbelangrijkst is dat je hele rijpe perziken gebruikt, zo krijg je de lekkerste salsa.

VDN Santokumes damaststaal – Elegance serie – VG-10 Japans damascus – 67 lagen staal
Voor als je op zoek bent naar een echt goed mes!
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Zomerse salsa met perzik
4
personen20
minutenZomerse salsa met perzik, een verfrissend recept voor warme dagen.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
8 rijpe wilde platte perziken in blokjes gesneden
3 rijpe tomaten in blokjes gesneden
1 rode ui fijngesnipperd
1 jalapenopeper in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels vers koriander fijngehakt (of peterselie of munt)
1 limoen (het sap)
zout en peper naar smaak
sriracha optioneel
BEREIDING
- Verwijder de schil van de perziken. Als ze rijp zijn kun je het schilletjes er zo vanaf pellen. Snijd ze in kleine blokjes en besprenkel met het sap van een halve limoen. Zet dit apart tot gebruik.
- Was de tomaten en de jalapenopeper en snijd deze in kleine blokjes, snipper de ui en hak de koriander (of peterselie of munt) fijn.
- Voeg dit toe aan de schaal met perzikblokjes. Meng alles goed door elkaar. Meng de koriander erdoorheen. Besprenkel met de salsa met de andere helft van de limoen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een drizzle sriracha toe voor een pittige kick.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Perzik ice tea
- Makkelijke kruimeldeegtaart met perzik en pruimen
- Pittige salsasaus
- Mexicaanse vistaco’s
- Nachos met pulled pork
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.