Seitan saté, plantaardige saté die heel dichtbij de ‘echte’ saté komt. De seitan kun je (net zoals alle andere saté) marineren. Daarna rijg je het op satéprikkers en bak ze in een grote pan, grill je ze in een grillpan of rooster je ze op de (saté)barbecue. Serveer de plantaardige saté met een lekkere kruidige satésaus en je hebt de meest heerlijke vegan sateetjes.
Als je nog nooit van seitan hebt gehoord, is het handig om mijn uitgebreide artikel hierover te lezen. Hierin leg ik uit wat seitan is en wat je er allemaal mee kunt doen. Ook staat er een recept in zodat je het zelf kunt maken. Van dat recept kun je ook deze seitan saté maken.
Seitan saté
Je kunt seitan in de supermarkt en natuurvoedingswinkels kopen. Sommige toko’s verkopen het ook. Meestal zit dit in een pot en wordt het bewaard in de bouillon waarin het gekookt is. Die variant kun je ook gebruiken voor deze saté. Maar zelfgemaakte seitan saté is wel het lekkerst. Zoek je een alternatief voor tahoe (tofu) of tempeh dan is seitan een goede sojavrije optie. Het neemt namelijk heel goed smaken op. Dus een met een goede marinade komt je een heel eind. Ook is de satésaus natuurlijk belangrijk, want deze maakt het helemaal af. Deze saté is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor gluten of coeliakie hebben.
Je maakt dus eerst het basis seitan recept (uit dit artikel) en laat de Italiaanse kruiden weg. Maak de hoeveelheid zoals beschreven staat in het recept (6 porties) en vries de porties die je niet gebruikt in. Zorg dat je goed het vocht uit de seitan drukt. Hierdoor kan de seitan straks meer marinade opnemen. Gebruik je seitan uit de winkel, knijp hier dan ook voorzichtig het vocht uit en marineer deze minimaal een nacht in een lekkere marinade. De marinade die ik voor deze saté gebruik is op basis van ketjap en een paar andere lekkere ingrediënten zoals djeroek poeroet (limoenblad). Het recept voor de marinade vind je hier. Deze seitan saté is dus een combinatie van twee recepten, de seitan en de marinade. Daarnaast kun je ook nog satésaus maken volgens dit recept.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)