Eetspiratie » Makkelijke kruimeldeegtaart met perzik en pruimen
Makkelijke kruimeldeegtaart met perzik en pruimen

Makkelijke kruimeldeegtaart met perzik en pruimen

Makkelijke kruimeldeegtaart met perzik en pruimen, de lekkerste taart met zomerfruit. De meest simpele taart die je kunt bakken, is een taart met kruimeldeeg. Je snijdt fruit, maakt een kruimeldeeg van boter en bloem en je bakt dit samen in de oven, zo makkelijk is het! Je hoeft voor het bakken van deze taart dus geen ‘baktalent’ te zijn, want deze taart kan niet mislukken.

Ik maakte eerder op deze manier een appeltaart die ik ook wel ‘de appelscheptaart‘ noem. Dit is namelijk geen taart die je mooi in een punt serveert op een bordje maar gewoon rechtstreeks uit de vorm schept in een schaaltje. Serveer er eventueel slagroom bij, een beetje yoghurt of een bolletje ijs om het extra lekker te maken. Deze zomerse taart is ideaal om restjes (over)rijp fruit mee op te maken.

Makkelijke kruimeldeegtaart met perzik en pruimen

In de zomer als het warm is, rijpt fruit extra snel. Ik bewaar het meestal in de koelkast, maar het beste kun je zomerfruit zoals perziken, pruimen en nectarines zo snel mogelijk opeten. Nu had ik een aantal verrimpelde platte perziken en pruimen in mijn koelkast liggen en ik besloot daar een lekkere zomerse taart van te bakken. Zelf ben ik niet de grootste taartliefhebber, maar een taart met vers fruit en kruimeldeeg vind ik wel lekker op zijn tijd. Deze taart is volledig plantaardig, omdat ik plantaardige boter gebruik. Maar je kunt de boter gebruiken die je zelf het lekkerst vindt. Voor deze taart heb je ongeveer 500 gram fruit nodig.

Mijn favoriete quiche- en taartvorm
Cosy & Trendy quiche- en taartvorm

Cosy & Trendy quiche- en taartvorm – 27cm

Vaatwasser- en magnetronbestendig.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

De makkelijkste taart met zomerfruit en kruimeldeeg Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Makkelijke kruimeldeegtaart met perzik en pruimen

Makkelijke kruimeldeegtaart met perzik en pruimen

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Gang: Dessert, NagerechtKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

30

minuten
Baktijd

50

minuten
Totale tijd

1

uur 

20

minuten

De makkelijkste plantaardige kruimeldeegtaart met zomerfruit zoals pruimen, perziken en blauwe bessen.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 8 rijpe platte perziken (pitten verwijderd)

  • 2 pruimen (pitten verwijderd)

  • 50 gram (bevroren) blauwe bessen

  • 100 gram rietsuiker + 1 eetlepel extra

  • 1 eetlepel kaneel

  • 150 gram bloem

  • 100 gram koude plantaardige boter in blokjes

  • halve eetlepel maïzena

BEREIDING

  • Schil de platte perziken en snijd ze in kleine stukjes. Was de pruimen en snijd deze in dunne plakjes of stukjes. Doe dit samen met de bevroren blauwe bessen in een grote kom en meng dit met een halve eetlepel kaneel, 2 eetlepels rietsuiker en een halve eetlepel maïzena.
  • Vet een taartvorm of een quichevorm van ongeveer 25-28 centimeter lichtjes in en schep het gesneden fruit erin.
  • Weeg de bloem en de plantaardige boter af en snijd de bloem in kleine blokjes. Doe dit samen in een grote kom en knijp er met je handen kruimels van. Blijf net zolang knijpen tot alle bloem is opgenomen en je geen ‘losse’ bloem meer ziet.
  • Voeg ondertussen ook de rest van de suiker en de rest van de kaneel aan het deegmengsel toe. Knijp dit er doorheen tot je een mooi kruimeldeeg hebt. Het mag een mix zijn van grote en kleine stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Verdeel het kruimeldeeg over het fruit in de taartvorm en strooi er nog een eetlepel suiker overheen.
  • Bak de taart op een rooster in het midden van de oven voor 50 minuten tot de bovenkant mooi bruin is en de kruimels krokant zijn. Laat de taart licht afkoelen in de vorm op een rooster. Het deeg zal nu nog krokanter worden.
  • Serveer de taart warm of koud. Restjes kun je bewaren je tot 2 dagen bewaren in de koelkast.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.