Dumplingsalade met komkommer en edamame, een gerecht voor als je geen zin hebt om te koken maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Voor dit recept gebruik je kant-en-klare gyoza, een soort dumpling. Meestal maak ik ze zelf vers, maar ik heb altijd een zak van de toko in mijn vriezer liggen voor de dagen dat ik minder tijd heb. Ik besloot ze toe te voegen aan een salade en dat pakte heel goed uit. Een handig gerecht voor drukke doordeweekse dagen of een lui weekend.
Het is heel simpel, je maakt een simpel salade en voegt daar dumplings aan toe. Natuurlijk komt er een heerlijke dressing overheen en iets krokants mag uiteraard ook niet ontbreken. De dumplings bereid je in de koekenpan. Je bakt de onderkant aan tot ze mooi bruin zien. Vervolgens schenk je water in de pan en sluit je deze af met een deksel. Zo ontstaat er stoom en wordt de binnenkant van de dumpling gaar. Omdat dit een snel en makkelijk recept is, gebruik ik gyoza die je kant-en-klaar kunt kopen bij de toko en supermarkt. Als je in de supermarkt of toko op zoek gaat naar dumplings, zoek dan naar gyoza, gyoza dumplings of dumplings. Deze vind je in het vriesvak.
Dumplingsalade met komkommer en edamame
Voor deze salade heb je een paar goede smaakmakers nodig zoals sojasaus, (crispy) chili olie en sesamolie. Voor extra eiwitten gebruik ik edamame boontjes en voor een lekkere crunch smash ik een aantal snoepkomkommers. Garneer de salade met geroosterde sesamzaadjes of geroosterde pinda’s. Zelf kies ik voor een vegan gyoza variant met tofu of paddenstoelen. Maar je kunt natuurlijk elke gyoza gebruiken die je lekker vindt.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Snelle en makkelijke dumplingsalade
4
porties15
minuten15
minuten30
minutenMaak met kant en klare gyoza uit de supermarkt of toko een heerlijke eiwitrijke salade met komkommer en edamame boontjes. Een pittige Aziatische dressing met crispy chili olie en sojasaus en sesamzaadjes voor extra crunch. Deze salade kan binnen een half uurtje op tafel staan.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
- voor de salade
1 zak gyoza/dumplings á 600 gram
1 bakje snoepkomkommers a 400 gram
3 bosuitjes in ringetjes of julienne gesneden
100 gram edamame boontjes (bevroren)
1 eetlepels sesamzaadjes of geroosterde pinda’s (fijngehakt)
1 theelepel olie
50 milliliter water
- voor de dressing
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel azijn
1 theelepel suiker of ahornsiroop
1 theelepel sesamolie
1 theelepel (crispy) chili olie of meer naar smaak
BEREIDING
- Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook en kook de edamame boontjes voor ongeveer 8 minuten. Spoel ze daarna af onder koud water en zet apart tot gebruik.
- Was de snoepkomkommers en leg ze op een snijplank. Dek ze af met een schone theedoek en sla er vervolgens op met een deegroller of de stamper van een vijzel op om ze te ‘smashen’.
- Ga er vervolgens nog met een mes doorheen om de stukken iets kleiner te snijden. Doe de komkommer in een zeef en bestrooi met een halve theelepel zout. Hang de zeef boven een kom zodat het vocht eruit kan lopen.
- Maak vervolgens de dressing van 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel (of meer) crispy chili olie, 1 theelepel azijn, 1 theelepel suiker en 1 theelepel sesamolie. zet de dressing apart tot gebruik. Snijd het groene gedeelte van de bosui in ringetjes.
- Verwarm een theelepel olie in een ruime koekenpan. Leg de gyoza (dumplings) met de platte kant naar beneden in de pan. Bak ze tot de onderkant een bruin korstje heeft. Pak een grote deksel en 50 milliliter water en schenk dit bij de dumplings. Plaats direct de deksel op de pan en laat de dumplings stomen tot al het water is verdampt.
- Doe de komkommer met de edamame boontjes en de dressing in een schaal en meng dit door elkaar. Voeg de dumplings toe en schep alles goed om. Bestrooi met ringetjes gesneden bosui en garneer met sesamzaadjes of fijngehakte geroosterde pinda’s.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Dumplingsoep
- Snelle (lunch) salade met kip
- Salade met ketjap kip
- Kip in pindasaus (snel en simpel)
- Pastasalade met snelle pestodressing
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.